Vrei sa te inscrii in Mensa?
Follow si Like:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us

Vrei sa te inscrii in Mensa?

Mensa e o organizatie mondiala infiintata in 1946. Din acel an pana astazi, Mensa a crescut avand peste 100.000 de membri pe intreg pamantul, aproximativ 21.000 dintre ei fiind britanici.

Bineinteles ca sunt si alte organizatii, unde se inscriu cei care au un IQ si mai inalt. Societatea cu cel mai accesibil scor este Mensa (top 2%, IQ > 130, aici se inscriu persoane cu IQ top 2% adica persoane care au un IQ mai mare decat 98% din societate) pana la Giga Society (aici se inscriu persoane de top 0,0000001% sau 1 la 1 milion, persoane care au un IQ mai mare decat 999.999 de persoane dintr-o societate; mai precis, sunt doar 19 peroane in Romania care ar putea sa aiba acest IQ de exemplu, daca s-ar testa toata populatia, evident) si OLYMPIQ High IQ Society (1 din 3,5 milioane oameni au acest IQ).

Testele de IQ de la Centrul Gifted Education

Toti copiii care dau testare IQ la Centrul Gifted Education participa in primul rand la o testare validata si normata pe populatia Romaniei, cu teste certificate de Colegiul Psihologilor din Romania, si primesc un raport valid. Cei care au rezultate de top, se pot inscrie in aceste organizatii de la Mensa – The High IQ Society la CiviQ Society, de la Giga Society la OLYMPIQ High IQ Society, primind un raport cu parafa si timbru, livrat pe email de catre psiholog clinician autorizat care este opozabil si valid in toate tarile lumii.

Raportul cuprinde o detaliere a aspectelor testate (raportul este foarte prietenos si profesional vorbind este un test realizat pentru a fi inteligibil atat pentru un psiholog clinician cat si pentru o persoana neavizata) cat si a corelatiei intre ce a masurat testul si ce face zilnic copilul pentru a dezvolta acea abilitate. Din acest punct de vedere veti primi un raport extrem de bine pus la punct, intr-un limbaj prietenos cu parintii, reprezentand rezultatul muncii noastre de perfectionare a modului de raportare realizat de echipa noastra in ultimii 14 ani.

Intrebare: Imi va spune clar daca e supradotat?

Da, Raportul este in format pdf cu parafa psihologului, cu informatia clara despre CIT (Coeficient Inteligenta Total) si informatii relevante despre supradotare. Ce faci dupa ce dai un test IQ? Intri automat in selectiile noastre pentru programe dedicate copiilor si tinerilor supradotati. De la Gifted Family Camp, la Bootcamp, programul Inspir si Respiro, la Consiliere parentala specializata pentru parintii copiilor supradotati, sau Pachetul de descoperire a Vocatiei si orientare pe Cariera pentru supradotati, Leonardo Gifted School si Programul Academic BiAnual, Centrul Gifted Education acopera toata paleta de varsta de la 3 la 21 de ani pentru copii supradotati si tineri supradotati.

 

De ce te-ai inscrie in Mensa?

Apropos, noi am aduce argumente pentru a te inscrie in Mensa UK. Pentru cateva ratiuni, enumerate mai jos:
• Mensa Magazine: revista lor o poti primi lunar daca te inscrii in Mensa UK (aprox 60 GBP / an) este plina de istorii fascinante despre inteligenta, cum se descurca adultii si tinerii gifted, despre dezbateri, carti citite de mensani, etc
• Newsletterele regionale: stiri ale mensanilor din diverse regiuni ale UK
• Activitati locale- o oportunitate de sute de evenimente organizate de membri, de la o “iesire” cu prietenii mensani, pana la boardgames, la serate, iesiri la teatru si excursii de o zi la atractiile din zona, si mult mai multe
• Evenimente nationale – in fiecare an ai ocazia de a participa la evenimente majore din domeniul “Stiintelor si artelor”, din domeniul Campionatelor  de Golf, al intalnirilor intelectuale de weekend la Oxford si Cambridge, Young Mensa Future Paths, al intalnirilor regionale,al turneelor de boardgames, si AG – Annual Gatherings, Intalnirile Anuale mensane, pline de activitati in oras (care alterneaza de la un an la altul)
• Website – plin de info, verifica-l
• SIG –  Special Interest Group, un newsletter al pasionatilor Mensani, mai mult de 100 de tipuri. Subiecte populare dar si foarte restranse, de la calatorii si muzica, la psihologie, scriere creativa, orasele viitorului. Membrii primesc gratuit SIGs-urile la care s-au abonat gratuit
• Mensa International – ca membru Mensa UK poti participa la toate intalnirile, intrunirile si evenimentele Mensa international, si poti deci interactiona cu toti membrii din lume
• SIGHT (Service of Information, Guidance and Hospitality to Travellers) – serviciul iti permite sa intalnesti mensani in timp ce vizitezi, si sa oferi servicii de ospitalitate membrilor vizitatori
• Produse – membrii au acces la cateva produse exclusive dedicate mensanilor
• “Membri”- a intalni membri Mensani e unul dintre cele mai mari beneficii pe care le poate oferi organizatia, si cel mai apreciat, de fapt. Poti intalni oameni de o pregatire extrem de diversa, si sa socializezi cu cei ca tine. Exista scoli de vara ale comunitatii Mensane, Silvensa (intervalul de varsta este 18+ si atentie, urmatoarea tabara de final de an va fi in Belgrad, inca ai timp sa te inscrii: 28.12.2023 – 01.01.2024) si totodata, MY-SYG (“intervalul de vârstă țintă este 18-28 de ani, dar îi accepta pe toți cei tineri la suflet”). In calitate de membru Mensa UK, am petrecut o vara de neuitat in tabara MY-SYG de la lacul Balaton, Ungaria alaturi de zeci de membri Mensa. Am putut intelege ce inseamna sa fii alaturi de adultii gifted, cu istoriile lor, pasiunile lor si mai ales, cu asumarea lor de a fi diferiti. O experienta de neuitat!

Daca vrei sa te inscrii, primul pas ar fi sa vii la o testare de IQ.

Cum te inscrii

Daca nu ai dat o testare de IQ, poti sa o faci acum – WISC IV (copii de la 6 la 16 ani si 11 luni) sau SON-R (copii 2.5 pana in 7 ani). Un test IQ de grup accesibil, este MPRSP, pe care il poti da si individual, pentru toti peste 6 ani (poti sa dai acest test pana la 80 de ani!).
Nota: Mensa Romania accepta memberi doar daca sunt peste 16 ani. Mensa UK si Mensa Canada nu au cerinta o varsta minima (si copii de 3-4 ani pot fi inrolati in aceste organizatii). Prin Centrul Gifted Education, in urma testarilor internationale IQ  inca de la 2,5 ani (prin SON-R, vezi cum se descopera un copil supradotat pe www.giftededu.ro/aflu) sau de la 6 ani – 16 ani si 11 luni (prin WISC IV) sau de la 6 ani – 80 ani (prin Matrici Progresive Raven Standard Plus) puteti sa fiti eligibili in astfel de organizatii, daca rezultatele testelor confirma top 2% IQ sau mai sus. Exista organizatii internationale care se adreseaza unor membri cu IQ superior – vezi mai jos – catre care va puteti adresa, daca rezultatul apartine percentilei respective.

Cum te inscrii in Mensa?

Detalii despre inscrierea in Mensa ai aici.

Grupuri bune


Sal Sol