Burse sociale copii supradotati

Burse sociale pentru copiii supradotati

Începând de astăzi, Asociatia Centrul Gifted Education organizeaza un concurs de burse sociale pentru copiii supradotati. Suma de 82.000 lei reprezenta sponsorizarea din partea Lidl Romania pentru acordarea de burse copiilor supradotati pentru Programul Academic, calificati in procesul de Selectie la standarde internationale, si conform Politicii de Burse. Bursele se vor acorda copiilor supradotati calificati in ordinea solicitarilor pana la epuizarea sumelor in fiecare An Academic, incepand cu anul scolar 2019.

Doar 1 la mie din 200.000 de copii supradotati din Romania au beneficiat de o educatie pe masura IQ-ului lor. Potrivit legislatiei in vigoare, copiii supradotati au dreptul la educatie diferentiata. De 12 ani legea 17/2007 nu se aplica, acesti tineri cu potential fiind la voia sortii, confruntandu-se cu riscuri sociale si adversitati care le ingreuneaza integrarea sociala, dezvoltarea emotionala si ulterior bunastarea ca indivizi in societate. Centrul Gifted Education schimba Romania prin educatia diferentiata a copiilor supradotati.

Cum poti aplica pentru bursa sociala?

Incepand cu anul academic 2019 – 2020, Centrul Gifted Education faciliteaza accesul la un program specializat conform legii 17/2007 si copiilor supradotati ale caror familii isi doresc participarea in program, dar nu au venituri suficiente pentru a suporta costul acestuia. Bursele pot fi acordate anual pana in data de 15 septembrie candidatilor care indeplinesc criteriile de eligibilitate din politica de burse, in limita sumelor pe care asociatia le are la dispozitie pentru finantarea burselor si pana la epuizarea acestora.Centrul Gifted Education asigura conditii egale, transparente si acelasi cadru pentru toti candidatii la bursa, indiferent de domiciliu, apartenenta sociala, cult, religie, sex sau orientare politica sau orice alte considerente sociale, economice, etnice sau morale. Toate detaliile legate de concursul de burse sociale sunt facute publice in mod transparent pe site-ul giftededu.ro, prin newsletter, si prin social media.

Descarca Politica de burse

Detaliile si conditiile de acordare a burselor de studii pot fi consultate integral aici.

Peste 200.000 de copii supradotaţi în România

În România sunt peste 200.000 de copii cu abilităţi înalte, sub 15 ani, însă aceştia sunt marginalizaţi de către colegi sau profesori, si raman neînţeleşi de mediul social. Dramatic este faptul că 97% dintre aceşti copii supradotaţi se pierd inutil an de an, ajungând să abandoneze şcoala, să nu îşi găsească locul în societate, să sufere de depresie, anxietate, alienare, sau chiar să comită fapte antisociale. Potrivit specialiştilor, copiii supradotaţi au nevoie să urmeze o educaţie diferenţiată, să fie instruiţi într-un mediu diferentiat, special conceput pentru ei, pentru a le putea valorifica potenţialul ridicat.Centrul Gifted Education ofera programe specifice pentru ca ei sa isi cunoasca potentialul. În ultimii 9 ani, Centrul Gifted Education din Bucureşti a aplicat teste validate internaţional pe un număr mai mare de 2.500 de copii din şcolile româneşti, iar statistic vorbind mai mult de jumatate din de copii se încadrează în categoria “supradotaţi”, cu un IQ de peste 130. Asociatia conduce de 9 ani programe specializate de dezvoltare a potentialului copiilor supradotati, 1500 de copii supradotati  descoperiti, 223 de absolventi.


Sal Sol