Follow si Like:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us

Giftededu_techMentoriCentrul Gifted Education lanseaza un modul de formare care aduce o extraordinara valoare adaugata in viata tinerilor, reprezentand o ocazie speciala pentru tineri sa intre in dialog cu mentori care le pot deschide interesul spre disciplinele STEM, dezvoltandu-le capacitatea de gandire creativ productiva, inclinatia spre inventica, inovatie si descoperiri stiintifice.

Astfel, copiii selectionati in data de 16.10 ora 18, cu varste intre 10-15 ani, au ocazia sa participe pe parcursul a 5 intalniri incepand cu 20 octombrie la un modul de fundamentare in metode de cercetare si investigare stiintifica si sa intalneasca 7 personalitati din domeniul Inovatiei, Inventicii, Stiintei si Tehnologiei in fiecare zi de marti incepand cu 24 noiembrie si incheiand cu 26 ianuarie.

Modulul beneficiaza de sustinere si din partea UEFISCDI ( Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii), prin invitatii sai, implicati pro bono.

DE CE SA PARTICIPI IN SELECTIA PENTRU PROGRAMUL TECHMENTORI?

Avand in vedere rolul Educatiei STEM (curriculum bazat pe ideea educatiei tinerilor in 4 discipline distincte— stiinta, tehnologie, inginerie si matematica – intr-o abordare interdisciplinara si aplicata), pentru a-i atrage pe tineri intr-o cariera din aceste domenii (in loc de a preda aceste 4 discipline ca fiind separate ca subiecte, STEM le integreaza intr-un cadru al unei paradigme coerente de invatare bazate pe aplicatii in lumea reala), te invitam sa vii alaturi de deschizatori de drum care te pot ajuta sa indragesti si sa te dezvolti in aceste discipline!

Sole1Selectia Copiilor

Copii cu varste intre 10 si 15 ani sunt invitati la Selectia pentru programul TechMentor care va avea loc in data de 16.10 la ora 18 la sediul Centrului Gifted Education.
Datele selectiei:

 • Sunt selectionati maxim 15 de copii.
 • Criteriile selectiei: inteligenta; extraordinara pasiune pentru inventica, tehnologie; motivatia, autonomia in invatare;  dorinta de evolutie personala; angajamentul de a participa cu seriozitate in program.
 • Costuri: Parintii vor acoperi costurile kitului TechMentor in valoare de 90 de lei.
 • Taxa: Intalnirile sunt oferite copiilor fara taxa de catre Centrul Gifted Eduation
 • Inscrierea se realizeaza printr-un email cu explicatii despre motivatia copilului, varsta, scoala, la adresa: program@giftededu.ro si prin prezentarea parinte + copil, in ziua selectiei, punctual, la ora 18

Programul Techmentori cuprinde:

ZONA FORMARE

10 ore de formare (5 intalniri de 2 h) asupra unor fundamente in zona:

 • Principii de Cercetare
 • Elemente de gandire critica
 • Abilitati de Investigare Stiintifica
 • Abilitati de Rezolvare a Conflictelor
 • Abilitati de Vorbit in Public
 • Abilitati de Lucru in Echipa
 • Abilitati Eficiente de Comunicare

ZONA DIALOG

7 intalniri de Dialog intre 1 TechMentor si tinerii, martea, intre orele 18:30 – 20.30

Scopul intalnirii de dialog este:

 1. Prezentare domeniu stiintific atractor pentru tineri
 2. Prezentare oportunitate de colaborare – fiecare techmentor poate sa-si prezinte daca doreste criteriile lui de colaborare cu un tanar (cum, cand, in ce mod). In urma prezentarii, isi poate lasa datele de contact pentru ca tinerii sa se inscrie ca voluntar pe proiect/e. Este o sansa efectiv mare pentru tineri sa intre in mediul academic si/sau de cercetare si sa simta la o varsta frageda atitudinea si atmosfera de lucru! Putem mari sansele sa avem cercetatori mai multi in Romania!
 3. 1 h de Laborator Experimental prin implementarea Self-Organized Learning Environment sau SOLE  – oferit de Sugatra Mitra (cercetator in educatie, castigatorul marelui Premiu TED 2013).

Datele Intalnirilor

ZONA FORMARE:

18:30 – 20:30 in  zilele de MARTI:

 •    Oct: 20, 27 
 •    Nov: 3, 10, 17.

ZONA DIALOG:

orele  18:30 – 21:00  in  zilele de MARTI:

 •    Nov: 24
 •    Dec: 2 (exceptie: Miercuri), 8, 15
 •    Ian: 12, 19, 26
 •    Feb: 2.

Printre Techmentori se numara:

1. Alisa Stratulat – Senior Research Scientist, Honeywell

2. Paula Gina Isar – doctor in fizica, cercetator stiintific gradul II, Institutul de Stiinte Spatiale din Bucuresti-Magurele

3. Olimpia Barbu – researcher National Museum of Romanian History

Participanti

La intalniri vor participa max 15 de tineri cu varste cuprinse intre 10 si 15 ani. Intalnirile sunt oferite tinerilor fara taxa de catre Centrul Gifted Edu; se semneaza un acord de participare.

Locatie

Adresa: Str. Berzei nr. 22, Sector 1 (zona Stirbei Voda)
Mijloace de transport: autobuze 168, 368, 268, 226, 126, 137, 138, 122: statia “Berzei”.

Indicatii: De la statia de autobuz Berzei spre str Berzei in stanga (str Berzei este perpendiculara pe Stirbei) inca 3 minute. Alte mijloace de transport: tramvaiul 24- statie Berzei sau tramvaiul 20. Locatia se afla vis-a vis de Banca Credit Agricole. Suntem in apropierea Liceului Cervantes (la 5 minute de mers pe jos).

Obiective

 • Sa oferim tinerilor un atractor pentru STEM;
 • Sa oferim modele umane care sa-i ajute in dezvoltarea armonioasa a personalitatii;
 • Sa trezim curiozitatea tinerilor pentru stiinta, activitatea productiva, inovatie;
 • Sa conturam prietenii frumoase intre oameni care pe termen lung poate se vor concretiza in parteneriate pentru Centrul Gifted Education si pentru tinerii supradotati
 • Sa facem cunoscute cetatenilor, institutiilor publice si autoritatilor riscurile sociale carora un copil supradotat le poate cadea victima si sa tragem un semnal de alarma asupra faptului ca in Romania tinerilor supradotati nu li se respecta dreptul legal de a avea o educatie diferentiata;
 • Sa promovam Centrul Gifted Education pentru a atrage resursele materiale necesare desfasurarii in conditii optime a activitatilor specifice copiilor supradotat

Harta

click aici

Noutati Bursa Tinerilor Cercetatori

Pentru a creste vizibilitatea programelor dedicate tinerilor cercetatori (de tip Bursa Tinerilor Cercetatori ) si pentru a stimula tinerii pasionati de stiinta sa isi canalizeze atentia inspre activitati stiintifice facem cunoscute bursele acordate in domeniul stiintei de UEFISCDI (Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii).
Bursieri 2014

Bursieri 2013

Contact

Daca doriti sa faceti parte din program in calitate de TechMentor, sau sa va implicati in dezvoltarea Laboratorului Experimental, sau sa promovati programul in calitate de partener media, va invitam sa luati legatura:

Monica Gheorghiu, MBA

Presedinte, Project Manager

+40 735 759 539
pr { at } giftededu.ro

 

Scoala de Excelenta pentru copii supradotati
Centrul Gifted Education
Web:
http://www.giftededu.ro/scoala-de-excelenta
Our story in Pictures:
http://picasaweb.google.com/pr.gifted.edu/
Join us on Facebook:
Gifted Education Group
http://www.facebook.com/centrul.gifted
http://www.facebook.com/centrul

Primul Centru Gifted Education pentru copii supradotati din Romania te invita sa indraznesti sa sustii tinerii cu abilitati inalte!
Un proiect unic pentru a raspunde nevoilor speciale de educatie diferentiata ale tinerilor supradotati: www.giftededu.ro


Sal Sol