#iuniefacemcevapentrucopii? Impozitul pe profit si copiii supradotati
Follow si Like:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us

Important este sa nu uitam ce ne-am spus singuri ca vom face

Copiii supradotati pot fi locomotiva unei tari. Dr Klaus Urban ii numeste “bogatie nationala”. Fara sprijinul de care au nevoie, 97% se rateaza, se pierd. Fara o presiune constanta a mediului social, insa, cei 200.000 de copii supradotati ai tarii noastre nici nu vor sti vreodata ca sunt supradotati, si nici nu vor primi niciodata ceea ce ei au nevoie, prin lege (legea 17/2007 nu se aplica de 11 ani!).

  • Afla ce am reusit noi in 8 ani; am sustinut peste 220 de copii supradotati; am acordat peste 279.000 EUR ca burse. Detalii: click aici.

  • Rezultate? Peste 2.500 de ore de lucru cu copiii supradotati de educatie diferentiata conform legii 17/2007 si legislatiei internationale

  • Rapoartele noastre de activitate le gasesti aici.

Mai sunt cateva luni in care poti face ceva pentru copiii supradotati

Conform Ghidului Sponsorizarii Publicat de echipa Finantare.ro Noul Cod Fiscal în vigoare, Articolul 25, aliniatul (4), lit i prevede:

contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:

1. valoarea calculata prin aplicarea a 0,5% la cifra de afaceri;

2. valoarea reprezentand 20% din impozitul pe profit datorat.

Conform unui articol din Ziarul Financiar, desi Codul Fiscal permite inca din 2004 ca firmele să redirecţioneze 20% din impozitul pe profit datorat statului către un ONG, fără nici o cheltuială suplimentară, foarte puţine companii uzeaza de această facilitate. Suma totală care ar putea fi redirecţionată de către companiile din Romania se ridică la 300 – 400 milioane de euro anual.

Ia atitudine si alege sa sustii sansa la educatie diferentiata pentru copiii cu abilitati inalte.
Procedura prin care poti redirecţiona catre Centrul Gifted Education o parte din impozitul pe profitul anual constă în semnarea unui contract de sponsorizare.

Conform Codului Fiscal în vigoare, termenul pana la care poti alege sa directionezi 20% din impozitul pe profitul trimestrial este 25 iunie.
Nota: Campusul Verde “Palade”, primul EDUCity costa de 15 ori mai putin decat deducerea cumulata a firmelor romanesti din impozitul anual pe un singur an fiscal.

Ce castigi:

  • Contibui la antreprenoriatul social.

  • Nu te costa nimic, este vorba de o deducere din impozitul pe profit datorat statului.

  • Beneficiezi de intreaga noastra asistenta la sponsorizare.

  • Participa activ si responsabil la dezvoltarea comunitatii din care faci parte.

  • Primesti un ghid despre “Cum sa fii parintele de care copilul tau are nevoie” realizat de echipa Centrului Gifted Education.

Afla despre cum se dezvolta educatia alternativa, ce inseamna ca valori cheie, cum iti poti aduce contributia la Centrul Gifted Education pentru copii supradotati. In articol gasesti Imaginea centrala a Campusului Verde Palade.


Sal Sol