Follow si Like:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us

Invatare completa prin joc. E loc si pentru tine

De ce sa fii voluntar la Centrul Gifted Education, cand exista atatea locuri in care ai putea face voluntariat? Cu ce ne deosebim noi de ceilalti? Si de ce ar fi aici un loc mai potrivit pentru tine?

Este adevarat, voluntariatul se poate face in ziua de azi in aproape orice domeniu… N-am putea spune ca ecologia este mai mult sau mai putin importanta decat favorizarea accesului tinerilor la o educatie mai buna, promovarea unor programe de responsabilitate sociala si simt civic, lucrul cu persoanele defavorizate sau cu cele cu dizabilitati. Si cate si mai cate… Sunt atatea locuri in care este nevoie de oameni ca tine, atatea neajunsuri in jurul nostru, incat n-am avea timp si spatiu suficient sa le enumeram pe toate.

Noi doar iti propunem o perspectiva noua asupra voluntariatului: una care le poate integra pe toate. Si anume sa contribui la transformarea acestor probleme in solutii, ajutand copiii supradotati sa creasca armonios inca de la radacina.
Da, si copiii supradotati au nevoie de implicarea ta, chiar daca la o prima impresie poate nu ti se pare asa. Gandeste-te numai ca acesti copii de azi vor fi adultii care vor forma viitorul nostru, al tuturor. Ca alegerile lor de maine, daca sunt facute intr-o maniera informata si constienta, ne vor ajuta si pe noi, tinerii de azi, sa traim intr-o lume mai buna.

Potentialul acestor copii este, daca vrei, ca un dar pe care noi, ceilalti – responsabili pentru evolutia lor -, il primim spre folosul intregii umanitati. Imagineaza-ti numai ca acesti copii vor avea ocazia intr-o buna zi sa isi puna inteligenta si dragostea in slujba pacii mondiale, stiintei armonizate cu natura si descoperirilor ce ar putea contribui fundamental la aplanarea unor discrepante sociale care astazi par greu de impacat. Priveste lucrurile in ansamblul cel mare al lor: numai in Romania sunt peste 200.000 de copii supradotati! Iti dai seama de amplitudinea acestui potential? Lumea se poate schimba in mai bine chiar si printr-o generatie! Iar tu poti face parte din echipa celor care revolutioneaza Educatia in Romania.

Poate ca tu si eu nu am avut oportunitatea de a face parte dintr-un sistem educational care sa se aplece catre adevaratul nostru potential, care sa ne aprecieze la justa noastra valoare atunci cand am fost mici. Insa copiii supradotati au aceasta ocazie chiar acum. Iar schimbarea poate incepe si prin implicarea ta!

Noi pretuim voluntariatul constient asumat si pus in slujba evolutiei si mai binelui semenilor nostri. De aceea am ales sa ne implicam cu toata vointa in sustinerea acestor copii spre drumul lor unic catre maturitate. Iar daca valorile tale interioare se conjuga cu cele ale noastre, atunci credem ca locul tau este printre noi, cei de la Centrul Gifted Education.

Ce este in plus de spus si nu auzi prea des? A fi copil supradotat inseamna sa fii foarte vulnerabil social. Inseamna in acelasi timp riscuri sociale paradoxal corelate cu un mare potential care, evident, se poate pierde, daca nu este hranit. Cei 200.000 de copii supradotati, majoritatea, nici nu stiu ca sunt supradotati. Si mai mult decat orice, ca au nevoi speciale si cum sa si le implineasca. Vulnerabilitatea lor sociala este cu atat mai mare cu cat IQ-ul lor este mai mare, si cu cat societatea nu este pregatita sa faca fata unor uriase capacitati mentale, in raport asincron cu varsta biologica, si mai ales, emotionala. Si totusi, cine ne poate spune pretul unei sonate nescrise sau al unei inventii nedescoperite inca? Sustinerea lor inseamna sa inveti despre vulnerabilitatile lor, cat si despre acest potential urias, si cum poate fi hranit si sustinut, pentru a se implini ei, ca persoane, si ca individualitati in societate.

Afla cum poti contribui si tu la misiunea noastra.  [mesajul iti este adresat de: Gabriel Ban, Coordonator Voluntari]

 

Renzulli 3 rings

Pe cine cautam?

Primim ca aplicanti cu bratele deschise studenti, absolventi (masteranzi, doctoranzi), in special de la FSPE – Stiintele Educatiei – Pedagogie.

 

De ce sa aplici?

  • A te distra si a fi un profesionist sunt  ingrediente de top ca sa faci parte din echipa noastra 🙂
  • Vei învăța o mulțime de lucruri cu noi în trainingurile noastre interne -, astfel încât vino la noi daca doresti să afli despre tine (suflet, trup și spirit), și pentru a iti construi competențe și abilități.
  • Este o șansă extraordinară pentru tine sa fii invitat la cursuri de valoare pentru viața și cariera ta (Vizualizare creativa, comunicare non-violentă, cursuri deschise etc.) și diferite oportunități (teambuilding, Open Doors evenimente, teste, evaluari), pe care le oferim pentru cei care sunt voluntari ca un bonus.
  • Ultimul punct, dar nu în ultimul rând, devii parte a unei comunități de calitate si intrei in rețeaua noastra (Facebook, social media, în general), care te valorifica ca individ, și iti oferă contacte generoase cu alte persoane cu interese comune și cu capacitate similara

 

Cum te poti dezvolta la Centrul Gifted Education?

· Participand la formarile/evenimente anuale ale centrului gratuit.

· Beneficiand de training de formare pentru a te putea adapta nevoilor lor speciale. Invatand metode de lucru cu copiii supradotati vei intra in contact cu ultimele descoperiri din neurostiinte aplicate in educatie si invatare

 

Cum se aplică

În primul rând, înainte de a aplica, vă rugăm să verificați Politica de Voluntariat.

În al doilea rând, aveți posibilitatea să aplicați în 2 pași simpli pentru o poziție de voluntar. Vă rugăm să consultați, de asemenea, si parteneriatul nostru cu Universitatea din București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației.

Pasii

Centrul Gifted Education dedicat in exclusivitate  copiilor supradotati – cu abordare unica in Romania  va invita sa intrati in procesul de recrutare in 2 pasi  pentru 6 pozitii de Voluntar (Asistenti Traineri in cadrul programului academic -de week-end):

1. Scrisoare de motivatie (click aici pentru template) – se trimite pe email pana pe data de 28 septembrie

2. Interviu de grup cu Coordonator Voluntar (ora 19, 30.09)- durata 1 h.

Va rugam sa confirmati disponibilitatea de a

participa pe email: inovatie@giftededu.ro in atentia

coordonatoului de voluntari Gabriel BanPrimul Pas
Pana pe 28 septembrie 2015 pe email: scrisoare motivatie – Click aici pentru template.

Materiale de studiu:

Locatia

Locatia interviului de grup: str Berzei 22, sector 1. Harta aici.
Te asteptam!


Sal Sol