Cine suntem? De ce aceasta cladire? Programe si proiecte. De ce copiii supradotati?
Follow si Like:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us
Diana Petre a reprezentat cauza copiilor supradotati la Tedx Tirgu Mures. Poti viziona integral aici videoclipul ei

Cine suntem?

Centrul Gifted Education este European Talent Point, o asociatie nonprofit cu  cu misiunea de a descoperi si de a dezvolta potentialul copiilor supradotati.

Afliliata international, cu un program care se deruleaza la standarde internationale din 2010, am acumulat un numar de peste 24 diferentiatori in educatie;

Websiturile noastre

www.giftededu.ro

www.mintistralucite.ro

www.leonardoschool.ro

Cu peste 3300 de ore de lucru direct cu copiii supradotati cu varste intre 3 si 21 ani

 • 14 ani de expertiza
 • peste 3300 de copii testati la standarde internationale
 • peste 330 de copii supradotati au absolvit Programul Academic al asociatiei.
 • 100% satisfactie in randul copiilor supradotati, in Programul Academic de educatie specializata Centrul Gifted Education este:
 • Partener al Universitătii Bucuresti, Facultatea de Stiinte ale Educatiei si Psihologie
 • Membru ECHA-European Council for High Ability, si WCGTC World Council for Gifted and Talented Children; AERO Alternative Education and Resource Organization
 • Reprezentant exclusiv al Big Picture Learning Design (USA) in Romania.
 • International, suntem sustinuti de Simon Fraser University Faculty of Education, si University of Connecticut Neag School of Education
 • Este auditat si recomandat de două Universităti Internationale, CEU Business School si Johns Hopkins Carey School of Business si recomandat de specialisti internationali si nationali precum si de numerosi ambasadori.
 • Ca recunoastere a activitatii noastre la standarde internationale, din anul 2016 am devenit European Talent Point, membri ai retelei europene European Talent Network dezvoltate de ECHA European Council for High Ability, cel mai inalt for consultativ de pe langa Consiliul Europei in problematica supradotarii si abilitatilor inalte.

Asociatia are o retea umana de peste 10000 de persoane; pagini de FB, televiziuni care fac reportaje in mod curent despre noi (Pro Tv Romania Te Iubesc; TVR1, etc).

De ce va solicitam atentia?

Avem nevoie de un spatiu educational verde centrat pe   nevoile   copiilor, care  sa  ofere beneficiilecorecte pentru copii si sa faca posibile programele si proiectele pe care le avem in derulare sau urmeaza sa fie lansate pentru copii supradotati si pentru toti copii din invatamantul romanesc.

Centrul Gifted Education este European Talent Point din 2016. Peste 330 de copii supradotati au studiat in ultimii 14 ani alaturi de noi in Programul Academic.

Din 2010 functionam in spatii inchiriate, 4 ani intr-o scoala de stat, 10 ani intr- un apartament.

De ce aceasta cladire?

Spatiul acestei constructii va fi 100% folosit pentru a face o diferenta in
domeniul educatiei in Romania

100% folosit

pentru:

 1. Scoala Leonardo Gifted School, scoala primara internationala alternativa pentru copii supradotati, program de la 8 la 16
 2. Programul Academic oferit de Centrul Gifted Education pentru copii supradotati, in timpul weekend-ului
 3. Casa Educatiei Libere, programe complementare de invatare multisenzoriala si interdisciplinara vizand toti copiii din invatamantul romanesc, dupa ora 16 in fiecare zi a saptamanii.
 4. School of Embodiment – evening school sau Scoala de Seara de Educatie pentru Educatori, dupa ora 16
 5. Gifted Education Summer School- scoala de vara pentru adulti si copii

Cladirea multifunctionala va permite marirea de pana la 400% a beneficiarilor organizatiei dintre copii supradotati si dezvoltarea unui program pentru sustinerea tuturor copiilor din invatamantul romanesc.

Cladirea va fi prototip al activitatii si vocatiei sociale a viitorului Campus Verde Palade, primul EDUCity din Bucuresti; locul unde tata si mama merg cu copilul pentru a invata printr-o educatie alternativa, experentiala, si inclusiva. Proiectul este propus de asociatie din 2015 si lansat social aici:

https://giftededu.ro/leonardo-gifted-school-campusul-verde-emil-palade/
Campus Verde Emil Palade
Campusul Verde Emil Palade
Campusul Verde Emil Palade - Sera cu fluturi si flori
Sera cu fluturi si flori – Campusul Verde Emil Palade
Fatada Nord- ziua
Randare Fatada Nord ziua

Spatiul nostru ideal ar cuprinde aproximativ 450 de mp utili :

 • 4 Sali worshop, (45 mp ); cele 4 Sali se pot uni intr-un singur spatiu pentru festivitati – respectiv 180 mp utili
 • Hol joaca, destindere/ spatiu distributie pentru sali workshop/ spatiu pentru Casa Educatiei Libere 80 mp utili
 • Spatiu luat masa cu oficiu (catering) /anticafe, in legatura cu hol distributie – 20 mp utili
 • Spatiu profesori facilitatori/biblioteca, spatiu training pentru profesori – 25 mp utili
 • Birou principal – 12 mp utili
 • Secretariat – 12 mp utili
 • 2 Sali testare – (10 mp) – 20 mp utili
 • Hol asteptare parinti si completare chestionare in timpul testarii copiilor – 10 mp utili
 • Windfang/distributie intre modul testare si modul workshopuri – 15mp utili
 • Grup sanitar profesori, grup sanitar copii, grup sanitar vizitatori (15mp) – 45 mp utili
 • Hol birouri, spatii testare – 10 mp utili

Vrei ca fiecare copil sa inteleaga de ce merge la scoala? Programele si proiectele noastre sunt:

 1. Casa Educatiei Libere – Open Education House este casa in care toti copiii din tara vor putea sa experimenteze si sa inteleaga singuri printr-o serie de instalatii si materiale inovative multidisciplinare, prin cunoastere directa, multi-senzoriala si interdisciplinara rostul scolii, al educatiei si al materiilor si astfel sa-si descopere potentialul si interesele.

Copiii vor testa, vor atinge, vor interactiona si vor alege ce vor sa experimenteze pentru ei insisi. Copiii sunt primii beneficiarii ai scolilor insa nu sunt niciodata intrebati ce si-ar dori sa invete si astfel, sa devina autonomi, lideri pe propria lor educatie. Aceasta casa le va permite acest lucru. Vor fi stiinte experimentale, educatie experimentala, inteligenta corporala, etc toate sub deviza „Touch & Get Inspired”. Va include o Alee Senzoriala. Va fi un spatiu interactiv al avangardei culturale, tehnice si artistice cu publicul si copiii (“Think BIG Hub Experiment. Experience”). Aici va putea functiona lunar KIDx (un TEDx pentru copii) ca fenomen social de dialog liber si dezbateri ale copiilor cu publicul. La KIDx copiii vor dezbate cu publicul ce cred ei despre lume si ce vor ei sa traiasca. Este sansa lor ca ei sa invete sa aiba incredere ca traim intr-un univers deschis si liber, unde pot experimenta, iar adultii sa le fie doar facilitatori.

Aici copiii vor putea sa-si testeze liber inteligenta accesand gratuit www.mintistralucite.ro pentru a se auto-descoperi si a primi materiale de informare cu privire la propria inteligenta. Aici vom intalni si “Anticafe”, locul unde parintii vor putea sa intre in contact cu valorile autohtone: va fi un spatiu interactiv, de studiu si de informare a adultilor si copiilor pe inventica si pe descoperirea valorilor romanesti.

 • .Leonardo Gifted School – o scoala alternativa, independenta, de resurse si educatie pentru copilul supradotat si parintele de copil supradotat, o scoala care ar permite accesarea potentialului, reducerea asincroniei in dezvoltare si integrarea lor sociala. O scoala libera, de luni pana vineri, orientata spre perspectiva copilului si educatia pentru autonomie si implicare sociala pe proiecte.
 • Creative Tree – Program de dezvoltare a creativitatii si inventicii care va functiona intr-un Laborator permanent al Creativitatii si Inventicii copiilor cu exponate create de ei (Child Creativity Lab).
 • Mentor Tree – Centru de Orientare Vocationala si de Cariera de invatare despre viata reala pe baza parteneriatului cu Big Picture Learning USA
 • Gifted Education Summer School- Scoala de Vara pentru adulti si copii
 • School of Embodiment – Evening School sau scoala de seara de educatie pentru educatori, pentru invatare sistemica despre orice (stiinte, limbi, arte combinate, orientare si perceptie tempo-spatiala, prin corp, perceptii, senzatii si emotii, si dezvoltarea body intelligence – inteligenta corpului si inteligenta emotionala)
 • Born to Shine – program anual de consiliere si orientare vocationala pentru 30 de copii supradotati
 • Programul Palade pentru inteligente de exceptie- program anual educational pentru talente cognitive de exceptie, educatie non-formala si informala pentru 50 de copii supradotati selectionati din 6 orase: Bucuresti, Timisoara, Cluj, Brasov, Iasi, Constanta (pe modelul programului Templeton din Ungaria)
Scoala Leonardo Gifted School va putea sa functioneze in acest spatiu zilnic

De ce copiii supradotati?

Copiii supradotati sunt inconjurati de peste 15 de mituri. Descarca materialul despre mituri.

O scoala pentru copiii supradotati pare la prima vedere a fi o scoala pentru o educatie elitista.

In realitate insa, copiii supradotati traiesc riscuri sociale (asincronie in dezvoltare, depresie, alienare, abandon scolar, anxietate, inclinatie spre suicid si fapte antisociale) care conduc la un grad foarte inalt de ratare sociala (97% conform unei ultime cercetari din UK din 2010).

Aceasta risipa este un cost enorm pentru societate, cea mai mare risipa a societatii noastre la ora actuala.

Copiii supradotati au nevoi speciale si drepturi la educatie diferentiata conform legii 17/2007. Legea nu se aplica de 16 ani si drepturile lor sunt incalcate sistematic.

Supradotarea conduce la un dezavantaj social si un risc social inalt, datorita repercursiunilor socio- emotionale pe care le traiesc copiii supradotati.


Sal Sol