Follow si Like:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us

centrul-gifted-education1-300x212Bucuresti, 17 decembrie 2013: Lucian Boia, Emil Brumaru, Catalina Buzoianu, Emil Hurezeanu, Silvia Kerim, Gabriel Liiceanu, Sorin Marculescu, Vintila Mihailescu, Ioana Parvulescu, Andrei Plesu, Elisabeta Polihroniade si Antoaneta Ralian sunt cele 12 personalitati ale societatii si culturii romanesti care au participat la realizarea unui nou concept de calendar, prin care acestia vorbesc tinerei generatii despre valoarea timpului – din punct de vedere istoric, filozofic sau subiectiv. Calendarul, care poate trece si drept o colectie originala de portrete, contine raspunsul fiecareia dintre personalitati la intrebari esentiale legate de gestionarea timpului, de rostul zilelor si de ritmurile vietii.

Intitulat sugestiv – Un calendar, o cale in dar -, proiectul este initiativa comuna a Asociatiei Culturale Aedificatio si a companiei de PR si Public Affairs Links Associates, prin care se urmareste sprijinirea excelentei in educatie pentru copiii supradotati promovata de Asociatia „Centrul Gifted Education”.

„Calendarul acesta este un dialog intre generatii. O generatie a valorilor consacrate, ajunsa la maturitate, ofera tinerei generatii propria perspectiva asupra timpului, a vitezelor diferite cu care acesta ne mana prin viata, a spaimelor si bucuriilor care il insotesc. Este in egala masura o invitatie la reflectie asupra propriei vieti si a caii de urmat pentru ca timpul dat fiecaruia sa nu fie un timp irosit. Este, in plus, un proiect generos, pentru ca fondurile colectate din vanzari vor fi donate Asociatiei „Centrul Gifted Education”, o asociatie care sprijina copiii supradotati ai Romaniei in drumul catre performanta”, a spus Gabriel H. Decuble, Presedintele Asociatiei Culturale Aedificatio, intiator al proiectului.

„In Romania sunt foarte multe cauze de aparat, pentru ca sunt atat de multe lucruri care nu merg. Copii bolnavi de cancer, copii abandonati, multa discriminare, batrani ai nimanui. Noi am ales de data aceasta sa ne indreptam atentia si efortul spre partea luminoasa a Romaniei, de unde vine si speranta. Credem cu tarie ca doar investind in educatia noii generatii Romania are o sansa la viitorul pe care il merita. Elevii care merg la cursurile Asociatiei „Centrul Gifted Education” sunt viitoarea elita a Romaniei, iar ei trebuie incurajati, sustinuti si promovati. Calendarul este un extraordinar instrument si pretext pentru a vorbi despre excelenta in societatea romaneasca, despre nevoia de modele, despre cum noi, ca societate, intelegem importanta de a sustine dreptul copiilor cu abilitati extraordinare la un invatamant performant. Dupa ce, anul trecut, am initiat impreuna cu Asociatia Aedificatio proiectul celui mai rapid roman din lume, scris de 53 de scriitori, intitulat „Mos Craciun & Co.”, iata ca, anul acesta, tot impreuna, am reusit sa gandim un proiect important, care nu numai ca ajuta performanta, dar si ofera romanilor ocazia de a se intalni intr-un mod original cu gandurile unor mari oameni ai societatii noastre despre timp si calea vietii”, a spus Corina Vintan, Directorul General al companiei Links Associates, co-initiatoare a acestui proiect.

„Acest calendar este o bucurie enorma si o mare onoare pentru noi. Suntem impresionati si coplesiti de gestul celor 12 personalitati care au participat la acest proiect. Fiecare poate juca rolul de model pentru elevii nostri si avem credinta ca, dintre cei pe care noi ii ajutam astazi sa-si foloseasca la maximum inzestrarile native si abilitatile, peste cativa ani, se vor afirma mari scriitori, jurnalisti, medici, oameni de stiinta, care, la randul lor, vor juca rolul de modele pentru alti tineri. Dincolo de continutul cu totul special al calendarului, acesta este si o poveste frumoasa, spusa in preajma Craciunului, despre adevarata resursa a Romaniei: inteligenta”, a declarat Monica Gheorghiu, project managerul si unul dintre fondatorii Asociatiei „Centrul Gifted Education”.

Calendarul poate fi comandat si direct la adresa calendar2014 [arond] yourlink.ro. Costul unui calendar este 39 RON.


Sal Sol