Follow si Like:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us

Scoala de Excelenta: scoala cu 100% Satisfactie in randul copiilor cu abilitati inalte (potrivit chestionarelor 2010-2011)

In 2010 IRSCA Gifted Education a lansat primul Program Pilot de Inovatie Didactica, sector 6, Bucuresti, proiect dezvoltat in parteneriat cu Inspectorat Scolar Sector 6 si implicand 23 de scoli si peste 1000 de copii.
In cadrul acestui proiect s-a deschis Scoala de Excelenta in sectorul 6, pentru peste 40 de copii cu abilitati inalte ca urmare a selectiei realizate in cadrul Proiectului Pilot de Testare a Inteligentei copiilor la nivel international.
In 2012, pentru noua generatie de copii clasele 3-6, Scoala de Excelenta are deschisa perioada de selectie la nivel international pana in data de 27.01.2012. Selectia consta intr-o serie de teste internationale si 1 intalnire motivationala a copiilor cu viitorii traineri. Selectia Finala consta in Consilierea noastra, cu specialisti, pe baza dosarului de candidatura, a nevoilor speciale ale copilului.
Un element foarte important in selectie il reprezinta motivatia deosebita de a se dezvolta atat copilul, dar mai ales a parintilor, alaturi de copii.

Copiii cu abilitati inalte au nevoi speciale si un risc social inalt (97% dintre copiii supradotati se rateaza conform normelor sociale, potrivit unei cercetari in UK in 2010, ceea ce face din acest lucru un tabu, in domeniul educatiei: an de an are loc o uriasa risipa umana), fapt confirmat de o intreaga literatura de specialitate.

Copiii cu abilitati inalte au nevoie de un program special de educatie diferentiata, care sa-i ajute sa isi descopere abilitatile si inteligentele multiple si sa le dezvolte pentru toata viata. Scoala de Excelenta este locul unde se face educatie la nivelul abilitatilor inalte ale copiilor.

Pentru un copil, este o sansa unica de a se dezvolta intr-un mediu de hranire care urmareste dezvoltarea armonioasa pe toate planurile, o sansa de fi respectat si apreciat in unicitatea sa, de a face parte dintr-o comunitate de tineri cu abilitati inalte ca ei, de a-si face prieteni cu preocupari comune, de a isi dezvolta gandirea independenta care sa-l conduca spre a fi un Om Autonom in viata, de a-si forma o personalitate echilibrata, de a i se da feedback de calitate, de a intalni si de a lucra cu profesori pasionati care corespund abilitatilor lor, care si-au depasit limitele, care sunt si modele umane de urmat.

Iata ce spun parintii despre Scoala de Excelenta:
• „Alexandru este foarte incantat de cursurile pe care le-a frecventat. Isi doreste sa contiune si anul viitor. Am observat o evolutie pozitiva in dezoltarea lui, priveste lumea cu alti ochi si este mult mai pozitiv in ceea ce face.”
• „A invatat sa aiba mai multa incredere in fortele proprii si si-a imbunatatit autocontrolul, si-a facut prieteni…”
• „Fiind un copil cu o larga deschidere spre experiente noi, Octavian a apreciat calitatea cursurilor la care a participat. A acumulat noi cunostinte, si-a imbogatit orizontul de cunoastere si si-a insusit o noua perspectiva privind problemele abordate. A fost incantat de faptul ca si-a facut prieteni printre copiii pe care i-a cunoscut in cadrul acestei scoli si desigur ar vrea sa continue cursurile impreuna daca este posibil.”
• „Sunt foarte multumita de evolutia lui Theodor, a capatat mai multa incredere in el, este mai dezinvolt si asimileaza mult mai repede informatiile. Theodor doreste sa mearga mai departe in anul 2.”
• “Multumesc Scoala de Excelenta. Sunt foarte multumita de dezvoltarea personalitatii copilului meu datorita activitatilor desfasurate pe parcursul anului in cadrul centrului.
• „Increderea de sine a copilului a crescut foarte mult, poate chiar prea mult, interesul pentru anumite subiecte i-a fost starnit, interactiunea cu copii si cu cadrele impicate a fost foarte naturala si mult diferita de cea de la scoala.”

Va invitam sa aflati despre Reusitele Scolii de Excelenta 2011 si Evaluarea Impactului de Proiect.

Citeste despre Scoala de Excelenta aici.

Citeste despre Curricula oferita copiilor cu abilitati inalte: aici.

Vezi VIDEO: aici.

Organizatia noastra in CIFRE aici.

Cercetarile arata ca “Educatia este sculptura in creier”. Aflati de timpuriu ce aveti de facut pentru a dezvolta abiltatile pentru toata viata si inteligentele multiple ale copilului dvs. Va invitam sa parcurgeti Informarile Esentiale pentru Parinti.

Cei interesati de detalii legate de selectie, locurile la Scoala de Excelenta, sunt invitati sa ne adreseze orice intrebari in scris la pr { a rond } giftededu.org. Pentru orice propuneri de colaborare sau intrebari, va rugam sa ni le adresati fara ezitare. Scoala de Excelenta are loc la Centrul de Inovatie Didactica: str Pascani nr 6. Harta aici.

Va dorim mult succes!

Monica Gheorghiu
Project Manager
Scoala de Excelenta prima scoala dedicata in exclusivitate copiilor cu abilitati inalte
Centrul Gifted Education
0735-759539

Sprijina Copiii Inzestrati in 2012 si Scoala de Excelenta!
Istoria noastra in Poze: click here.
Vino pe grupul nostru pe Facebook:
Gifted Education Group
Paginile noastre:
http://www.facebook.com/centrul.gifted
http://www.facebook.com/centrulSal Sol