Testare IQ copii mici pentru supradotare
Follow si Like:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us

Astazi iti vom prezenta testul SON-R (SON-R 2.5- 7 Nonverbal Intelligence Test).

Este cel mai actual test IQ la nivel mondial pentru descoperirea abilitatilor cognitive ale copiilor mici, de la 2 ani si jumatate pana la 7 ani.

Echipa noastra are o experienta de peste 2800 testari IQ realizate cu psihologi clinicieni.

De ce sa dai un test de IQ?

Pentru ca de cele mai multe ori, ca parinte, ai intuitia buna.

Informatii bazate pe expertiza noastra cu peste 2800 de copii testati in ultimii 11 ani pentru IQ la standarde internationale cu diverse teste de IQ:
1. aproximativ 85% dintre parintii care vin anual cu copiii la testari de IQ chiar au copii supradotati
2.  din lista de caracteristici de comportament aratate de copiii supradotati cele mai frecvent mentionate de parinti in sondaje sunt: „se plictiseste la scoala”, „este hiperenergic”, „nu are rabdare cu procesele de rutina”, „pune multe intrebari si enerveaza profesorii”, „are o mare intensitate a trairilor emotionale”.
3. In urma oricarui test de IQ (deci inclusiv SON-R), daca copilul tau are IQ superior, noi il invitam la o selectie aprofundata formata din 5 etape, in avantajul tau ca parinte pentru a-i intelege nevoile.

Daca rezultatele atesta supradotare, corelata cu nevoi speciale de educatie diferentiata, copilul dvs. poate fi inscris in Programul Academic pentru copii supradotati (copii 3-14 ani) la Centrul Gifted Education. Mai multe amanunte veti primi dupa primirea rezultatelor.

 • Provenienta: Internationala
 • Evaluare: Individuala, cu psiholog autorizat.
 • Testul este validat pe populatia Romaniei, avizat de Colegiul Psihologilor din Romania. Testarea se inchieie cu un RAPORT individualizat, livrat pe email de psiholog care va permite sa aflati IQ- indicele dezvoltarii sale cognitive. Aceasta va va permite ulterior sa ii puteti oferi sustinere pentru exact nevoile sale de dezvoltare.
 • Varsta: 2 ani si 6 luni pana la 7 ani
 • Durata: Aproximativ 1 ora in functie de viteza copilului de parcurgere a testului.
 • Imi va spune clar daca e supradotat? Da, Raportul este in format pdf cu parafa psihologului, cu informatia clara despre CIT (Coeficient Inteligenta Total); veti primi clar informatia daca este sau nu este supradotat. Nota bene: Acest test de IQ nu masoara EQ si nici SQ, fiind un test specializat pe descoperirea abilitatilor cognitive.
 • Cost testare460 lei
 • Va recomandam cu caldura intai de testare sa parcurgeti aceste doua documente pentru a va familiariza cu cadrul testarii si cum poate sa i se explice copilului la ce fel de testare participa:
  Cum-sa-privim-testele-de-IQ.pdf
  Despre-miturile-testarilor-de-IQ.pdf
 • Pregatire? Nu este necesara. Pentru test, copilul nu are nevoie sa se pregateasca cu nimic. Principalul este sa nu participe la testare dupa un efort sportiv sau calatorie de 5 ore. Sa vina motivat pentru exercitii de inteligenta purtand cu copilul o mica discutie inainte. Sa fiti punctuali (sa ajungeti cu 10 minute inainte pentru a putea avea o perioada de acomodare)

Beneficiile SON-R

 • Descoperirea de timpuriu a abilitatilor cognitive inalte este o sansa pentru copilul dvs pentru a-i putea oferi sustinere la nivelul sau de abilitati si pentru nevoile sale speciale de dezvoltare (Atentie ! copiii supradotati au nevoi speciale de educatie diferentiata, recunoscute de cercetari internationale, nationale, si sustinute de legi speciale in Romania, legea 17/2007 si legea 1/2011 sectiunea 24)
 • Poate fi aplicat copiilor cu varste foarte mici (de la 2 ani si 6 luni pana la 7 ani)
 • Un avantaj incontestabil este ca beneficiaza de administrare non-verbala, deci implicit de posibilitatea de testare a inteligentei indiferent de nivelul abilitatilor de limbaj ale copilului!
 • Este sinonimul WISC IV – cel mai reputat test international pentru descoperirea intligentei cognitive care poate fi aplicat insa pentru copii de la 6+ ani.
 • Are o durata mai mica de administrare de aproximativ 1 h.
 • Utilizeaza sarcini interactive pe rationament abstract, concret si sarcini de performanta (de tip spatial)!
 • Materialele utilizate sunt deosebit de atractive si transforma evaluarea in cea mai familiara activitate a copiilor: jocul
 • Este permisa aplicarea in cazul copiilor cu probleme sau cu handicap de limbaj, de vorbire sau de comunicare (tulburare de limbaj, vorbire sau auz, surzenie, autism, probleme de dezvoltare sociala, copii imigranti, care au o alta limba materna decat limba specialistului care realizeaza administrarea testului)!
 • Exista intotdeauna o modalitate prin care persoana evaluata (copilul) sa beneficieze de asistenta si feedback in cazul in care nu poate indeplini sarcina!

Cum inscrii copilul tau la testarea individuala?

Gasesti testarea in magazinul nostru online. rogramarea la testare cu un psihologul clinician autorizat cu drept de liber practica avizat COPSI se realizeaza in maxim 48 de ore.

Veti primi in acest sens un email de la selectie@giftededu.ro.

Atentie:

In urma testului, daca se califica, se poate inscrie pentru selectia urmatoare; parcurgerea selectiei cu succes va da posibilitatea sa va inscrieti in noul an academic.

 *La Teste se acceptă doar plata online cu cardul!

 • Provenienta: Internationala.
 • Evaluare: Individuala, cu psiholog clinician autorizat.
 • Testul este validat pe populatia Romaniei, avizat de Colegiul Psihologilor din Romania. Testarea se inchieie cu un RAPORT individualizat, livrat pe email de psiholog care va permite sa aflati numeroase aspecte legate de dezvoltarea sa cognitiva. Aceasta va va
 • Va recomandam cu caldura intai de testare sa parcurgeti aceste doua documente pentru a va familiariza cu cadrul testarii si cum poate sa i se explice copilului la ce fel de testare participa:
  Cum-sa-privim-testele-de-IQ.pdf
  Despre-miturile-testarilor-de-IQ.pdf
 • Pregatire? Nu este necesara. Pentru test, copilul nu are nevoie sa se pregateasca cu nimic. Principalul este sa nu participe la testare dupa un efort sportiv sau o calatorie de 5 ore. Sa vina motivat pentru exercitii de inteligenta purtand cu copilul o mica discutie inainte. Sa fiti punctuali (sa ajungeti cu 10 minute inainte pentru a putea avea o perioada de acomodare). Mai multe detalii, in documentele de mai sus.

Unde gasesti testul WISC IV?

La noi in magazin. Programarea la testare cu un psiholog clinician autorizat cu drept de liber practica avizat COPSI se realizeaza in maxim 48 de ore.

Veti primi in acest sens un email de la selectie@giftededu.ro.

Atentie:

In urma testului, daca se califica, se poate inscrie pentru selectia urmatoare; parcurgerea selectiei cu succes va da posibilitatea sa va inscrieti in Programul Academic BiAnual.

 

 

 


Sal Sol