Follow si Like:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us

Ne face o deosebita placere sa va invitam la VREAU LA OPERA, in calitate de sponsor al evenimentului care aduce in prim plan pe scena Operei Nationale, cu netarmurita inspiratie si prin meritul ASOCIAŢIEI DAVID PETROVICH PENTRU COPII, prin munca si daruirea unei nobile Doamne, Soprana Oana Andra, cauza copiilor supradotati ai Romaniei.

Scenariu și concept: OANA ANDRA
Regie: CRISTINA COTESCU și VALI ROȘCA

Eu cred ca schimbarea in bine trebuie sa porneasca de la cei apropiati, pentru ca sa ai motivatia si energia necesara de a merge inainte, indiferent de obstacole. Cel care ma inspira in tot ce fac si-mi da putere este fiul meu David. Datorita dezvoltarii sale precoce, mi-am dat seama ca are nevoie de un invatamant special. Cautand o scoala potrivita pentru el, i-am intalnit pe oamenii minunati de la Gifted Education si pe copiii carora ei le ofera sansa valorificarii abilitatilor lor de exceptie. Dar stiu ca in tara noastra sunt inca foarte multi astfel de copii, care merita aceeasi sansa. Copiii supradotati reprezinta viitorul motor al societatii, cheia unui viitor mai bun. Idealul pe care-l urmarim este instituirea unui invatamant dedicat acestor copii de exceptie, la nivel national, la care ei sa aiba acces indiferent de provenienta sociala si posibilitatile materiale. Pana atunci, pe langa alternativa salvatoare a cursurilor asigurate de specialistii Gifted Education, eu consider de un real ajutor cultivarea gustului pentru spectacolul complex operistic in randul copiilor supradotati, precum si oferirea ocaziei de a deveni cunoscuti și de a se intalni cu personalitati din diverse domenii ale culturii si stiintei, care sa-i ajute, sa-in sustina si sa-i indrume. De aceea imi doresc cat mai dese aceste evenimente numite sugestiv Vreau la OPERA! tocmai pentru a oferi aceasta sansa cat mai multor serii de 10 copii de exceptie.- Oana Andra

Ne face o deosebita mandrie ca Centrul Gifted Education va fi reprezentat pe scena prin Mircea Alexandru, absolvent Generatia de Aur 2010-2012.

Un nou spectacol de elită, cu porțile deschise publicului:

“Vreau la OPERĂ!” – 3 dec. 2012, orele 19:00, la Opera Națională București

Vă invităm să aplaudați a doua serie de 10 copii geniali exprimându-și înaltele abilități pe marea scenă a Operei Naționale București, în fața publicului numeros și a reprezentanților mass-media.

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Astfel, se vor bucura de acest spectacol cca. 1000 de persoane (copii și părinți).
Micii artiști de excepție sunt: Alexandru Stoian – 8 ani și Fabian Stoian – 10 ani (pian), Monica Agarici – 13 ani și Claudiu-Mihai Costache – 14 ani (balet), Deni Davidescu – 8 ani și Ștefan Enescu – 12 ani (actorie), Dominique Simionescu – 11 ani și Doru Ciutacu – 13 ani (canto), Alexandru Mircea – 14 ani (informatică-programare) și Eva Antonia Nedelcu – 9 ani (oratorie).
Toți aceștia vor avea șansa să întâlnească pe scenă personalităţi în diverse domenii, care îi vor putea îndruma și ajuta și în viitor: pianiștii Horia Mihail și Toma Popovici, prim-balerinul și coregraful Vali Roșca, actorii Cristi Grețcu și Paula Chirilă, tenorul Robert Nagy, mezzosoprana Oana Andra, informaticianul și programatorul Ionuț Gaota – Windows Business Group Lead, politician și business-woman Maria Grapini. Toate aceste personalităţi iubesc OPERA şi COPIII, şi participă la acest spectacol BENEVOL.
Evenimentul este organizat de Asociaţia “David Petrovich pentru Copii” în cadrul campaniei Vreau la OPERĂ!, concepută și inițiată de mezzosoprana și scriitoarea Oana Andra. Această campanie urmăreşte atragerea atenției factorilor de decizie asupra necesității unui învățământ specific și dedicat copiilor cu abilități înalte, accesibil acestora indiferent de proveniența socială și de condiția financiară.
Deasemenea, promovează educarea şi dezvoltarea audienţei operistice, mai ales în rândul celor mici, ca o contracarare a fluxului de sub-cultură care invadează mass-media, privând copiii de exemple pozitive și de modele demne de urmat.
Copiii selecţionaţi în acest proiect vor beneficia de o educaţie susţinută prin artele spectacolului, dintre care OPERA este cea mai complexă manifestare artistică LIVE.
Partenerul din acest an și unul dintre Sponsori este Centrul Gifted Education.
Alți sponsori: Fondul de Garantare a Creditului Rural (dna Președinte-Director General Veronica Toncea), Prisum International Trading Himalaya (dna Director General Carmen Ivan), Farmexpert și graficianul Mihai Cătrună.
Parteneri media: Radio România Muzical și Festivalul Ecoul Pietrei Craiului.


Sal Sol