Follow si Like:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us

ClujIn urma solicitarilor (peste 3) pe care le-am primit in ultimul an pentru a deschide un Centru pentru copii supradotati in Cluj, dorim sa facilitam comunicarea intre cei care vor sa realizeze acest lucru.

Ne bucura interesul si motivatia mare de a realiza centre pentru copii supradotati in tara. Intentia noastra este sa va aducem la cunostinta de legea 17/2007, sectiunea 14 din legea 1/2011 care mentioneaza expres pregatirea specializata a cadrelor didactice.

Materialele de pe internet: www.giftededu.ro si www.leonardoschool.ro va pot sustine cu informatii despre ce inseamna o scoala pentru copii supradotati.
  1. De informarea parintilor depind acum deciziile pe care le iau acestia pentru copil. Va intelegem nevoia de a va sustine copilul, de aceea totul pleaca de la informare.
  2. Nu va putem indica o scoala pentru copilul dvs. si nici nu sunt posibilitati de a deschide scoli pentru supradotati ale asociatiei in alte zone ale tarii, de ex., Cluj. Putem sustine cu cea mai mare incredere ca ideea creeari unei comunitati de parinti este sanatoasa si mareste sansele ca noi sa putem sa deschidem o scoala in Cluj in viitor, daca comunitatea de parinti atrage fondurile – noi va putem pune la dispozitie o strategie sanatoasa de creare a unei comunitati de parinti, de fapt sansa ca aceasta scoala sa apara
  3. Numarul copiilor la nivel national este foarte mare si presupune existenta unor resurse specializate si pregatire specializata. 
  4.  Va putem indica programe de week-end, sau summer schools for gifted sau homeschooling. La o simpla cautare pe wiki sau google puteti gasi programe.
  5. Nu putem face parteneriate cu proiecte cu resurse umane care nu sunt pregatite de noi si care totodata presupun o enorma daruire, vocatie si abilitati superioare.
  6. Totodata putem realiza Scoli de vara Gifted Education, la cerere, pentru comunitatea de parinti.
Va puteti reprofila viata invatand, studiind si aplicand in practica cum sa lucrati cu copiii supradotati. Va recomandam un articol din domeniul educational, “A Radical Way of Unleashing a Generation of Geniuses” – poate cel mai bun citit de noi pana astazi -si care pune degetul pe cele mai multe schimbari care vor fi aduse de metodele alternative, si de scolile alternative in viitorul educatiei. Acest lucru se intampla deja! Sunt milioane de copii care renunta la sistemul clasic industrializat si orientat spre trecut in intreaga lume, anual.
In primul rand va doresc sa studiati in strainatate fenomenul gifted education pentru a intelege profunzimea domeniului. Alocati mult timp, daruire, si dragoste si veti reusi, cei apropiati copilului au cea  mai mare motivatie sa reuseasca!

Aprobarea Comentariilor

In sustinerea dvs. va putem oferi acest link in site unde vom aproba comentariile celor din Cluj ca sa va gasiti unii pe altii si sa formati un grup de interese comune, orientate spre beneficiile pentru copii supradotati.
Noi va putem oferi o modalitate de a va pune in legatura.
In cadrul scolilor de vara va invitam cu mare drag sa participati si sa va abonati la newsletterul nostru!

Aboneaza-te la forum!

click


Sal Sol