Follow si Like:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us


“Arta suprema a profesorului este de a trezi bucuria exprimarii creatoare si bucuria cunoasterii”
– Einstein

happy-familyEsti Reprezentant al unui ONG? Lucrezi cu tinerii? Esti animator socio-educativ? Esti psiholog scolar, logoped sau psihopedagog? Organizezi tabere pentru copii si tineri? Esti lider sau instructor de tineret? Esti parinte sau cadru didactic?

Atunci ar trebui sa stii ca Centrul  Gifted Education in parteneriat cu Inspectoratul scolar Sectorul 6 Bucuresti si scoala 167 sector 6, organizeaza Scoala de Vara pentru Dezvoltarea inteligente(i)lor, adresata cadrelor didactice si tuturor celor care lucreaza cu copii si tineri, ce va contine comunicari si workshop-uri pe durata unei saptamani in perioada 29 august – 2 septembrie 2011.

Vei avea ocazia sa inveti tehnici de invatare rapida care iti vor fi de folos data viitoare cand vei intra intr-o sala de curs, ca elev sau ca profesor/ trainer. Vei afla modalitati de supravietuire prin gandire si cum poti atinge cel mai inalt potential al tau si al copiilor/ tinerilor cu care lucrezi.
Pe tot parcursul scolii, va exista un stand permanent pentru informatii legate de o noua selectie a copiilor pentru Scoala de Excelenta 2012, singura scoala dedicata copiilor cu abilitati inalte: www.giftededu.ro/scoala-de-excelenta
Vei invata intr-un mediu profesionist si prietenos. Vei cunoaste oameni interesati de dezvoltarea proprie si a copiilor si tinerilor cu care lucreaza, ca si tine, si ne vom distra cu totii pentru ca iti oferim un program punctat de jocuri atractive de cunoastere, autocunoastere si teambuilding.

In plus, daca vii insotit de un coleg, vei beneficia de un discount.

Ce zici? Suna bine?

Ne adresam trainerilor, specialistilor si formatorilor cu performante individuale deosebite, celor care invata pe altii din pasiune, tuturor celor interesati.
Asteptam la scoala de vara ‚avid learners’, persoane interesate atat de propria dezvoltarea personala cat si de a amplifica cu maxima caldura, calauzirea copiilor spre bucuria de a invata si de a se dezvolta.

Din Programul Scolii de Vara:

 • Alexandru Bordea – Secretele învăţării accelerate
 • Alexandru Bordea – Cum să pregătim o lecţie extraordinară
 • Elena Ignat – Cum stimulăm potenţialul cel mai înalt cognitiv şi creativ al nostru şi al elevilor descoperind tainele psihismului uman
 • Ane-Mary Ormenişan – Modelul Procesului Comunicării
 • Cristina Neguţ – Comunicare în beneficiul copiilor
 • Vasile Flueraş – Curs pentru profesori: Proiectarea constructivistă a demersului didactic. Evaluarea în grupurile mici
 • Leon Frăţila – Supravieţuire prin gândire – reacţiile noastre
 • Armand Veleanovici – Evaluarea inteligenţelor multiple/ Cunoaşterea copilului
 • Monica Gheorghiu – Programul de Inovaţie Didactică în sectorul 6: primul program dedicat descoperirii şi dezvoltării copiilor cu abilităţi înalte. Metode şi rezultate primul an de implementare. Lansare Stand de Inscrieri Selectie la Scoala de Excelenta 2012 pentru copii cu abilitati inalte. Lansare inscrieri parteneriate in scoli pentru proiect TIA pentru descoperirea inteligentelor multiple ale copiilor in sectorul 6.

Programul integral al Scoala de vara pentru Educatia de Excelenta, Bucuresti, Editia a 2-a  poate fi descarcat aici.

PREZENTARE TRAINERI SCOALA DE VARA A EDUCATIEI DE EXCELENTA

BUCURESTI EDITIA A II-A

29.08- 02.09.2011

 • Ane-Mary Ormenişan

Fondator şi Business Administrator al S.C. Lifelong Learning Solutions S.R.L.

Jurist specializat în Managementul Resurselor Umane şi în Dreptul Muncii, cu experienţă de peste 9 ani în acordarea de consultanţă în domeniu (Master in Drept comunitar european).

Consultant organizaţional sub contract de supervizare cu Asociaţia Europeană de Analiză Tranzacţională http://www.arat.ro/consultanta-organizationala/

Trainer certificat internaţional în Process Communication Model® de către Taibi Kahler Associates http://www.process-communication.ro/am_Ormenisan_ro.htm

Formator certificat naţional prin C.N.F.P.A.

Cadru didactic atestat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării

Lector/trainer/formator în domeniul resurselor umane de peste 8 ani

Experienţă managerială (1996-2001) ca director de resurse umane în board-ul unor companii multinaţionale (Casa de editură H.B.V. România şi Selgros Cash&Carry România)

Experienţă în presa scrisă de peste 9 ani

Experienţă în participarea ca specialist în proiecte cu finanţare europeană (7 ani)

Formări complementare: analiză tranzacţională (5 ani), brainspotting (iniţiere), metoda tradiţională Reiki Usui Shiki Ryoho (gradul I), metoda E.S.P.E.R.E. (iniţiere), sandplay therapy (iniţiere).

http://www.lifelong.ro/

Date de contact: Mobil: 0733.918.961

 • E-mail: ane-mary.ormenisan {a rond} lifelong.ro

 • Alexandru Bordea

Manager Infospeed

Specialist în metode de învăţare şi citire rapidă şi de învăţare accelerată

Discipol în domeniul metodelor de educaţie eficientă a doi mari profesori universitari, Radu Budei de la Iaşi şi Florian Colceag din Bucureşti. Cel dintâi este un inventator redutabil, cu peste 100 de invenţii brevetate, printre care dispozitivul de citire rapidă, pentru care a primit medalia de argint la Salonul Internaţionl „Inventica” de la Geneva, în 2004. Cel de-al doilea este specializat în pregătirea copiilor supradotaţi, a cadrelor didactice şi specialiştilor care lucrează cu aceşti copii.

Predă de cinci ani modulul de Învăţare şi Citire Rapidă în cadrul Asociaţiei Infospeed, al cărei preşedinte este tot el. El a avut, până în prezent, peste 500 de cursanţi din Bucureşti şi din alte oraşe importante, printre care Iaşi, Braşov, Timişoara, Constanţa, Bacău şi Buzău.

http://www.infospeed.ro

Date de contact: Mobil: +40724 577300 / / 021-3130311

 • E-mail: parenting {a rond} infospeed.ro

 • Armand Veleanovici

Cabinet individual de Psihologie – psihologie clinică, psihoterapie, consiliere psihologică, psihologia muncii şi organizaţiilor – Aleea Ilioara 2 bis, Sector 3, Bucureşti.

Doctorand în Psihologie – Universitatea de Pedagogică de Stat Ion Creangă Moldova (din 2008), Master în Psihologie – Universitatea Titu Maiorescu Bucureşti (1,5 ani – zi), Master în Teologie – Institutul Teologic Sf. Tereza Bucureşti (2 ani – zi), Licenţiat în Psihologie- Universitatea Ecologică – Universitatea de Stat Oradea (4 ani – zi), Licenţiat în Drept – Universitatea Spiru Haret Bucureşti  (4 ani – zi)

Colaborări cu : IRSCA – Gifted Education – psihologie clinică, psihoterapie ; MEDICAL OCUPATIONAL – psihologie clinică, psihoterapie ; PROMED SYSTEM – consiliere psihologică, psihologie clinică ; SANYS Medical – psihologia muncii

Membru în: Colegiul Psihologilor din România; Asociaţia Psihologilor din România; American Psychological Association; International Society of the Rorschach and Projective Methods; Societatea de Psihoterapie Experienţială; Asociaţia de Psihodiagnoză Proiectivă Română.

www.psiconsulting.ro

Date de contact: Mobil: 0722 42 73 52

 • E-mail:  psiconsulting {a rond} gmail.com

 • Cristina Neguţ

Senior partener în firma de training şi consultanţă Habitat Management Team

Trainer şi consultant în comunicare şi relaţionare de 9 ani

Specialist psiholog în relaţiile părinţi-copii revista online Itsy Bitsy

A creat şi coordonat în Habitat Management Team de 3 ani, Programul PIA – Şcoală şi ateliere ale comunicării în beneficiul copiilor, program în care se descoperă şi se deprind cunoştinţe şi abilităţi de relaţionare vie pentru părinţi şi

dascăli din şcoli şi grădiniţe private şi de stat din România.

http://www.comunicusor.ro/

http://www.habitatmt.ro

Date de contact: Mobil: 0726 707 546

 • E-mail: cristina {a rond} adauga-experienta.ro
 • Elena Ignat – Raza Ra

Psiholog, asistent social, pictor, Terapeut, Bucuresti – Terapia iertarii – terapia iubirii – Terapie prin culoare, terapeut holistic specializat în peste 70 de terapii, studiate în diverse centre holistice din întreaga lume şi “Maestru Internaţional Extrasens”. Şi-a desfăşurat activitatea în tări precum Germania, Austria, Italia, Elveţia, Statele Unite ale Americii etc. unde şi-a completat practica prin crearea şi dezvoltarea în acelaşi timp, a unei noi forme de artă sprirituală: pictura terapeutică pe sticlă şi alte materiale naturale. Contemplarea acestor picturi activează cele şapte chakre, glandele endocrine şi organele aferente, reprezentând o invitaţie la o călătorie către fiinţa noastră lăuntrică: “Fiecare imagine este o terapie prin culoare şi un mod de conştientizare a importanţei razelor cosmice ale spectrului solar asupra fizicului şi psihicului uman.”

De asemenea vă recomandăm cu aceeaşi caldură, cartea scrisă de doamna Elena:

“12 ani şi 11 luni de ucenicie lânga fiul şi Maestrul meu M.”, un remarcabil jurnal spiritual, o experienţă de viaţă impresionantă, cu suferinţele şi bucuriile ei:

“Am avut marele noroc de a întâlni ultimii maeştrii incaşi descoperiţi în  munţii Anzi de un antropolog spaniolo-mexican. El cu multe rugăminţi a reuşit să-i coboare printre oameni să ne transmită mesajul lor. După aprecierile antropologului, aceştia aveau respectabila vârstă de 150 de ani. Aceste fiinţe erau de o puritate şi de o inocenţă copleşitoare. Îmbrăţişarea lor era o baie de lumină caldă şi armonioasă. La întrebarea cum rezista şi fac faţă condiţiilor atât de austere de viaţă, cum se tratează şi cărui miracol îi datoreaza vârsta aceasta, ei au răspuns: ” noi trăim în armonie cu Cerul şi Pământul. Cum deschidem ochii facem o închinare cerului şi pământului, mulţumim pentru viaţa şi pentru toate darurile sale. Lumea aceasta suferă pentru ca a împărţit darurile cerului şi-a pământului în energie buna şi rea, benefică şi malefică. Apoi se judecă, se omoară, se subminează în virtutea acestei percepţii eronate. Noi nu împărţim această unitate, pentru noi nu există bine şi rău, există doar o singură energie – a Vieţii. Dacă tot trăiţi în dualitate şi vreţi să definiţi cumva energia, numiţi-o energie uşoara şi grea. … .”

Date de contact: 0721 090 850

 • E-mail:  razara.razara {a rond } gmail.com

 • Leon Frăţilă

Inginer fizician, prognozist meteo, instructor arte marţiale

Câţi dintre noi am învăţat să gândim în şcoală (adică acolo unde sunt riscuri minime “nu-i nimic, doar e temă!”) şi câţi am învăţat să gândim în “şcoala vieţii” (acolo unde riscurile sunt mari şi mai ales REALE)? Foarte puţini, ca să nu spunem niciunul.

“Surviving by thinking” nu îşi propune să vă dea reţete de supravieţuire pe tavă pe care să le uitaţi până săptămâna viitoare, ci să vă facă să gândiţi pe cont propriu şi la finalul lecţiei să descoperiţi chiar dvs. rezultatele la diverse provocări extreme aşa cum sunt date în diverse manuale de supravieţuire.

Cursul foloseşte în principal strategii şi tehnici marca Edward de Bono, dar şi alte surse.

Date de contact: 0723 288 889

E-mail: leonfratila {a rond} gmail.com

 • Vasile Flueraş

Director coordonator al Şcolii „GENESIS”, Bucureşti

Profesor Universitatea Bucureşti

Director Școala Internațională Cluj-Napoca

Expert EDUGATE

Date de contact: 0740 803 400

 • E-mail:  vasile_flueras { a rond } yahoo.co.uk

CAND SI UNDE

Scoala de Vara va avea loc timp de 5 zile intre 29 August- 2 Septembrie 2011 (luni-vineri) intre orele 9.30 am- 16.30 la Scoala 167, Sala de Festivitati, Calea Crangasi 140,  (fosta Şcoala 202), sector 6, Bucuresti, RO, pentru harta vizitati linkul. Mijloace de transport din apropiere sunt: metroul (Crângaşi), autobuzele 178 şi 601 şi tramvaiul 41.

Inceperea cursurilor are loc incepand cu ora 8:00 – 8:45, Luni, 29 August, in Sala de Festivitati: PRIMIREA ŞI ÎNREGISTRAREA PARTICIPANŢILOR.

PREMIU in Educatia de Excelenta. NOMINALIZARE la Gala Premiilor Radio Romania Cultural

2007: IRSCA Gifted Education a primit premiul pentru educatie de excelenta si pentru promovarea si initierea consortiului EDUGATE- Salonul National de Psihologie.

2011: Asociatia IRSCA Gifted Education a fost nominalizata la Gala Premiilor Radio Romania Cultural, secţiunea ‘Educaţie şi învăţământ’

irsca-gifted-education-premiul-de-excelenta-in-educatie_small1

Premiul de excelenta in educatie 2007 oferit de Salonul National de Psihologie. Foto: Mihai Stoica

TRAINERI

Alexandru Bordea, Presedintele Asociatiei InfoSPEED; psih. psihoterapeut drd. Armand Veleanovici; fizician ing. Leon Fratila; Drd. Vasile Flueras; psihoterapeut Elena Ignat; Anemarie Ormenişan, trainer certificat PCM. Fondator si Business Administrator al Lifelong Learning Solutions; Cristina Negut, senior trainer si consultant,  Habitat Management Team, Programul PIA.
Detalii despre traineri pot fi obtinute aici.

COST

 • 150 lei pentru participantii care nu sunt cadre didactice (parinti, psihologi, etc)
 • 100 de lei pentru cadre didactice din Bucuresti, cu exceptia sectorului 6.


Reduceri speciale:

 • 250 lei pentru 2 participanti din cadrul aceleiasi institutii.
 • Pentru mai mult de 3 participanti din cadrul aceleiasi institutii, se acorda discount 40%.
 • Profesorii din scolile partener sector 6 in Programul de Inovatie Didactica au gratuitate. Pentru detalii, click link.

Se elibereaza diploma de participare la curs recunoscuta de Inspectorat Scolar Sector 6 pe baza asumarii participarii pe intreg parcursul scolii: 5 zile a cate 6 ore efectiv + pauze si achitarea taxei de participare in contul scolii de vara – detalii mai jos.

Plata se efectueaza numai direct prin banca (la banca direct, prin OP, sau online) in contul:

Centrul Gifted Education

CIF: 30151382

Cont in LEI, Unicredit sucursala Drumul Taberei:

RO71 BACX 0000 0008 0559 5000.

Va rugam sa mentionati la detalii de plata: sponsorizare NUME PERSOANA  scoala de vara 2011.

Contract: Descarca pentru banca contract de sponsorizare aici. Contractul trebuie printat pentru justificare plata la banca (daca faceti plata online mentionati contract de sponsorizare) si adus in prima zi a Scolii de Vara Bucuresti 2011, semnat si completat cu datele dvs. in dublu exemplar.

Va invitam sa va inscrieti cat mai curand.

Parteneri

 • Inspectorat Scolar Sector 6
 • Scoala 167

INSCRIERI

Inscrierea la scoala de vara se realizeaza completand formularul si efectuand plata cel tarziu pana Luni, 15 august, ora 17. N-o rata, pentru ca pregatirea pentru viitor a copiilor incepe acum si incepe cu tine.

Va invitam sa va inscrieti cat mai curand.

Telefon de Contact: Monica Gheorghiu, 0735-759539. In decurs de maxim 24 h, veti primi pe email confirmarea inscrierii. Va multumim.

[CONTACT-FORM]

Preview YOUTUBE:

http://www.youtube.com/user/GiftedEducation

http://www.youtube.com/user/irscaschoolSal Sol