Follow si Like:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us

dance_is_all

Va invitam la o Oportunitate Speciala: Scoala de dans “Dance is All”, o scoala de dans pentru copii cu abilitati inalte

Stimulentul de ne deplasa este o reactie naturala, inconstienta, a tuturor forţelor care acţionează asupra organismelor noastre. Suntem mereu în mişcare. Mişcarea este o măsură a vietii, dar mişcarea nu inseamna in esenta dans. Dansul este o activitate care implică un scop deliberat, un ritm controlat, o circulatie culturala a valorii estetice şi inerente ~ toate acestea fac din dans o artă, mai degrabă decât un sport sau o coincidenţă. Dansul este o arta care utilizează miscari nonverbale într-un mod uimitor pentru a crea o forma, ordine sau o declaraţie. Dansul descoperă forţele fizice, emoţionale şi sociale care acţionează asupra unui corp pentru a dezvălui un sentiment al acestor forţe, fie în beneficiul personal, fie în beneficiul unei audiente.
A studia dansul insemna a studia natura umana, inseamna a descoperi dimensiunile psihice, sociale şi emoţionale, generozitate şi înţelepciune. Pe parcursul unui curs de dans va veti afla in trei ipostaze: dansatorul, coregraful şi privitorul. Veţi explora limitele corpului dumneavoastra dar si abilitatile personale. Veţi investiga nu doar fizic, ci şi social, emotional si spiritual faţetele personalitatii dumneavoastra.

Varsta: dedicata copiilor 6-12 ani.

Cand? Luni si miercuri timp de 22 intalniri, de 1 h si 1/2 intr-un total de aprox 33 h de la 18 – 19.30.

Ultima intalnire: 21 mai, luni.

Locuri: 5 locuri

Locatia: str Pascani nr 6, Bucuresti. Harta aici.

Costul cursului: 250 lei / cursant. Plata se efectueaza prin contract de sponsorizare. Va rugam sa ne trimiteti un sms la 0729029484 cand ati facut sponsorizarea cu detalii si un email la pr [arond] giftededu.org. Click aici pentru document.

Inscrierile se realizeaza pana vineri, 9.03 online.

Va rugam sa precizati varsta, scoala, si cursul pentru care a optat:
[CONTACT-FORM]

Prima intalnire: Cursurile încep cu copiii (doar prima intalnire are loc sambata) Sambata, 10 martie de la ora 15:00 pana la 17:00.

PROGRAMA Scolii de Dans “Dance is ALL”: 22 de intalniri

MOMENTUL 1: DANS SAMBA SINCRON (4 sedinte)
Melodie: Bonquiho
Interpret: MICHEL TELO
MOMENTUL 2: DANS POPULAR (6 sedinte)
• SUCITOARELE (mixt : baieti si fete), dans din zona Adealului
MOMENTUL 3: DANS MODERN SINCRON, DISCO (6 sedinte)
Melodie: Dame Dame
Interpret: CELIA & SHAGGY
MOMENTUL 4: DANS POPULAR (6 sedinte)
• SUCITOARELE (doar cu baietii), dans din zona Adealului
• CRIHALMA (doar cu fetele), dans din zona Adealului

Beneficii pentru copii: De ce dans ?

Copiii au nevoie sa exprime si sa comunice ideile lor si sa li se acorde posibilitatea de a lua decizii creative, chiar si la o varsta frageda. Aceasta decizie promoveaza respectul de sine si de gandire independenta a copiilor.
Dansul este mai mult decat explorarea modurilor diferite de a invata o serie de pasi, este o modalitate de a folosi corpul ca instrument de exprimare si comunicare. Prin dans, copiii invata munca in echipa, invata sa se concentreze si isi dezvolta abilitatile de a improviza.
Dansul trezeste perceptii noi copiilor ajutandu-i sa invete si sa gandeasca in moduri noi. Dansul, de asemenea, imbunatateste aptitudinile de perceptie, de observatie, si concentrarea, contribuind, fara indoiala, la imbunatatirea rezultatelor la toate disciplinele lor scolare.

Beneficii in dezvoltarea creierului, a performantelor personale si a starii de bine

Cercetarile arata ca practicarea sporturilor si a exercitiilor fizice exercită efecte pe termen lung cat şi scurt asupra functionarii creierului. Activitatea fizica conduce la stimularea zonelor creierului asociate cu vederea şi simţurile, homeostazia, mişcarea şi echilibrul: funcţiile creierului tind in general să crească cu prezenţa unei activitati fizice regulate. Un studiu efectuat la Universitatea din Illinois Urbana-Champaign a aratat ca cele mai multe persoane active fizic au prezentat viteza de reacţie îmbunătăţită, performanţă îmbunătăţită in activitate, precum şi o mai mare precizie in răspunsuri. Activarea şi utilizarea constantă a creierului pentru reacţii rapide îmbunătăţeşte circulaţia şi îmbunătăţeşte aceaste regiuni responsabile cu functii specifice ale creierului.
Într-un studiu recent, (Science Daily (2008): “Runners’ High Demonstrated: Brain Imaging Shows Release Of Endorphins In Brain”) cercetatorii au dovedit ceea ce s-a speculat pentru o lungă perioadă de timp: exercitiul fizic elibereaza endorfine. Aceasta este doar o parte din motivul pentru care exercitiul fizic ii face pe oameni să se simtă fericiţi.

Mini Bio Coregraf si Coordonator: click.

Mesaj de la Laurentiu Burtan si George Scarlat, coregrafii: Nu stim daca si voi va doriti asta, dar noi vrem sa va afirmati pe scene, pe micile ecrane, mai ales sa aveti ocazia de a face cu un pret absolut promotional acest curs datorita sprijinului mare al Centrului Gifted Education.”

Spor la inscrieri!
Monica Gheorghiu
Project Manager
Scoala de Excelenta: prima scoala dedicata in exclusivitate copiilor cu abilitati inalte
Centrul Gifted Education


Sal Sol