Follow si Like:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us

Conceptul Pay it Forward

Pay it forward incepe cu TINE!

Anual, multi parinti se adreseaza Centrului Gifted Education cu intentia de a primi ajutor in sustinerea copiilor lor.

Pe cat de legitima aceasta atitudine, social, putem progresa atunci cand invatam ca pe langa a cere, si sa daruim.

Pay-it-forward_concept-vizualConceptul Pay it forward, asa cum si imaginea reflecta inseamna ca fiecare sa ajute alte 3 persoane care au nevoie de ajutor, cu singura obligatie morala, ca fiecare dintre cele 3 persoane, sa ajute pe alte 3, intr-o progresie geometrica care atinge vietile a foarte, foarte, multor oameni in cele din urma.

Pentru a sustine aceasta filozofie sociala generoasa si plina de sens, Centrul Gifted Education a adoptat inca de la inceputul activitatii sale politica numita “Pay it forward” al carei concept central este sustinerea copiilor cu o combinatie de merit si nevoie sociala, coroborata in acelasi timp cu implicarea sociala a parintilor.

Dau-mai-departeEsenţa Pay it forward constă în facilitarea conceptului de implicare sociala, atat a copiilor, cat si a parintilor pentru a învăţa să dam mai departe în comunitate, susţinând activitati care aduc un plus autentic în viaţa oamenilor, fiecare dupa posibilitatile sale. Esenta si forta acestei filozofii este sa invatam auto-responsabilitatea si asumarea constienta a relatiilor sociale si iesirea din statutul de victima a “sistemului”, a “vietii”, a “istoriei”. Raul pe care il fac parintii inconstient copiilor este ca nu inteleg nevoile reale ale copiilor, inclusiv nevoia de asumare in  familie, in relatie cu scoala, a unui parteneriat parinte-scoala-copil.

Ajutorul pe care-l dau parintii altor copii prin voluntariat, 2% sau alte activitati de promovare a drepturilor copiilor, si a drepturilor copiilor supradotati, in special, la educatie diferentiata, au rolul de a incuraja autoritatile si intreaga societate sa raspunda cu cunoasterea drepturilor copiilor supradotati conform Legii 17/2007 si asumarea acestor drepturi pentru limitarea discriminarii si abuzurilor care au loc cu referire la copiii supradotati.

Detalii despre drepturile copiilor supradotati: click aici.

Burse pentru testari

Politica in cazurile sociale pentru burse, in cazul testarilor poate fi descarcata click aici.

“Burse” pentru Programul Academic

In functie de merit, si nevoie sociala, se vor oferi in 2017-2018 burse in valoare totala de 2400 EUR (sponsorizare Centrul Gifted Education) copiilor care trec de selectia anuala la nivel international formata din 5 pasi,„bursele” fiind oferite prin depunerea candidaturii, printr-un proces de interviuri si asumarea in contrapartida cu ore voluntariat/bartere ale parintilor ceea ce are ca scop atat constientizarea valorii oferite cat si respectarea conceptului central al acestei Scoli, „Pay It Forward”. Detalii click aici.

“Burse” pentru Leonardo Gifted School

Scoala Leonardo Gifted School va oferi un numar limitat de burse „Anatolie Gheorghiu”, pe baza de merit si nevoie sociala pentru copii din Republica Moldova si respectiv Romania, care trec de selectie si arata un nivel foarte inalt de motivatie pentru a respecta principiul central al scolii „Pay it forward” – atat ei, cat si parintii lor. Inscrierile pentru selectie se pot face pe site-ul www.leonardoschool.ro.


Sal Sol