Follow si Like:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us

Sambata 23 octombrie ora 10 – 11 am,

Invitat Special: Mihaela Zaharia, Mind Master, www.mindmaster.ro

Workshop dedicat parintilor si cadrelor didactice din Programul de Inovatie Didactica sector 6

Vino sa aflii despre Lecţiile de gândire CoRT, program special pentru elevi, licenţă Edward de Bono
“The quality of our thinking will determine the quality of our future.” dr. Edward de Bono

Ce inseamna Lecţiile de gândire CoRT?
Gândirea este o parte din viaţă. Nu există probabil o altă abilitate care să fie mai importantă ca aceasta. Şi totuşi nu se dezvoltă de la sine. Copiii-lupi crescuţi în junglele africane nu ajung să gândeasca la un nivel uman satifăcător. Deci, societatea şi civilizatia au un rol important în învăţarea acestei abilităţi. Însă spre deosebire de alte aptitudini pe care le cultivăm cu sârguinţă la noi sau la copiii noştri (de a cânta, desena, dansa, etc), prea puţin ne-am cultivat sistematic şi deliberat acest potential uriaş pe care îl avem. Dispunem în mod natural de capacitatea de a merge şi de a alerga, aşa cum dispunem de capacitatea de a gândi. Dar nu toţi câştigăm Jocurile Olimpice, ci doar atleţii care îşi valorifică întreaga capacitate, antrenându-se regulat. Chiar şi aşa, atleţii bine antrenaţi câştigă în faţa celor mai slab antrenaţi, chiar dacă toţi se bazează pe acelaşi dat natural. În mod similar, scopul lecţiilor de gândire este ca oamenii să devină capabili să găsească soluţii imediat şi fără ezitare la probleme pe care altfel nu ar şti cum să le rezolve. Poate că nu oricărei persoane îi este util să alerge cel mai rapid, dar tuturor ne este util, oricând în viaţă, să gândim cât putem de eficient. Lecţiile de gândire CoRT (Cognitive Research Trust) sunt singurele materiale prin care putem face acest lucru, fiindcă sunt special concepute pentru predarea gândirii ca abilitate de bază. Lecţiile sunt simple, practice şi clare. Formatul lor permite să fie folosite cu persoane între 6 ani până la maturitate, cu QI între 75 şi 140, în şcoli pentru copii cu dizabilităţi, cât şi în şcoli pentru copii supradotaţi pentru că procesele de bază ale gândirii sunt aceleaşi la orice vârstă. Lecţiile CoRT au fost create de dr. Edward de Bono în anii 70 şi sunt folosite din ce în ce mai mult, în ţări precum USA, UK, Irlanda, Canada, Australia, Israel, Malta, India, China.

Evenimentul este oferit gratuit profesorilor din cele 21 de scoli partener.

Lista Scolilor Partener si conditiile de participare (adeverinte, etc) pentru cadrele didactice din scolile partener este disponibila aici.

Workshopul are loc la:
cid-centrul-str-pascani-scoala155
CID- Centrul de Inovatie Didactica recent lansat (11 Septembrie), din cadrul scolii 155 (vezi atasament pentru harta). Zona Romancierilor, trolee 90-91-93 sau masina 268, stratia Romanicierilor. In zona Cetatea Histriei

INSCRIERI

Va invitam sa va inscrieti cat mai curand completand formularul de mai jos.

Primul venit, primul inscris.

Sunt acceptati maxim 25 de participanti profesori la acest prim workshop.

Toti invitatii dvs. din afara cercului Programului de Inovatie Didactica vor putea veni achitand un cost 10 lei / intalnire, reprezentand o contributie la costul transportului pentru invitat si/sau o forma de sustenabilitate pentru program. Va rugam sa faceti invitatii, conteaza sa aducem aceste minunate incursiuni persoanelor interesate.

In decurs de 24 h, vor primi pe email confirmarea inscrierii cei 25 de participanti admisi.  Va multumim.

Cursul va fi filmat si va fi postat pe Youtube, pe Gifted Education Channel, cu care speram ca v-ati obisnuit:

http://www.youtube.com/user/GiftedEducation

[CONTACT-FORM]


Sal Sol