Follow si Like:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us

Justin_CapraInventatorul Justin Capra este invitat sa intre in Dialog cu copiii supradotati in Seria Dialoguri cu Mentori 2012 si sa devina Ambasadorul copiilor supradotati, pentru a sustine cauza lor in Romania

Inginerul de aviaţie Justin Capră este unul dintre cei mai mari inventatori români în viaţă.
În 1955, construieşte automobilul Virgilius cu două roţi, prima invenţie omologată ca atare – echipat cu un motor de avion, de 105 CP, vehiculul atingea 300 km/oră şi cântarea 250 kg. În 1956, realizează prima versiune a „rucsacului zburător”, invenţie care a fost furată şi brevetată, şapte ani mai târziu, de americani. Aparatul, expus o vreme la Muzeul Tehnic din Bucureşti, nu a intrat niciodată în producţia de serie. În SUA, în schimb, după obţinerea brevetului de invenţie, în 1962, pentru un aparat identic cu cel gândit şi realizat de Justin Capră, acesta a intrat în producţia de serie, fiind folosit curent în operaţiuni dificile de către poliţişti, militari şi pompieri. Abia în 2002, americanii au recunoscut oficial că ideea aparţine românului.
În 2008, Justin Capră a primit de la Președinția României Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Cavaler.
Scoala de Excelenta pentru copii supradotati, un program unic in Romania apartinand Centrului Gifted Education, continua in 2012 SERIA DIALOGURI CU MENTORI, un modul de formare care aduce o extraordinara valoare in viata copiilor supradotati, reprezentand o ocazie speciala pentru copii sa intre in dialog timp de 1 ora cu oameni autentici, oameni realizati, cu succes profesional, uman sau social. In plus fata de anul 2011, sunt invitati gratuit la dialoguri un numar de peste 500 de copii, care in urma testarii screening din 2010-2011 au reusit un rezultat de top 5%, intrand in selectia pentru Scoala de Excelenta.
Dialogul inspirational are rolul de a le insufla copiilor pasiunea pentru a-si descoperi vocatia, despre a intelege rolul unor persoane motivationale in viata mentorilor si de a invata cum sa si-i repereze mai tarziu, mai usor, pe acei oameni care pot sa-i sustina in formarea personalitatii si, ulterior, in cariera; sa afle despre obstacolele vietii si cu ce atitudine le-au privit mentorii si cum le-au depasit, ce evenimente si ce principii de viata i-au ajutat, marcand destinul lor.

Locatia

Intalnirile vor avea loc in Scoala de Excelenta, str Pascani nr 6, Bucuresti.

Filmari

Dialogurile vor fi filmate si postate pe canalul nostru Youtube:
http://www.youtube.com/user/GiftedEducation

Inscrierile copiilor sunt gratuite si se realizeaza online completand datele de contact in fisierul Google docs: click aici.

Cauza copiilor supradotati si a realizarii primului Centru Gifted Education dedicat exclusiv copiilor supradotati

Mentorii vor acorda totodata un interviu de sustinere a cauzei copiilor supradotati, si a realizarii in fapt a unui centru inovativ cu cele mai bune tehnologii de predare si invatare, dedicat copiilor supradotati. Aceasta este sansa pentru a deveni o cauza nationala bine cunoscuta: cauza copiilor supradotati asupra carora planeaza mituri atat de puternice incat formeaza un tabu social. Copiii supradotati se rateaza intr-un numar imens, ducand la cea mai ridicata risipa umana vreodata cunoscuta intr-o societate. Cunosc un risc social inalt recunoscut prin legi nationale si internatioanale, si drepturi stabilite prin lege la educatie diferentiata (Legea 17/2007 si Legea 1/2011) insa complet ignorate in Romania.

Seria este coordonata de jurnalist freelancer si fotograf, Gabriela Alba si Asistent Coordonator Anca Vladila.


Sal Sol