Follow si Like:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us

Va invitam la un curs inovator pentru copii cu abilitati inalte 100% hands-on practice de Introducere in Arta Actorului care isi propune in primul rand sa raspunda la intrebarea “cine sunt eu”.

Primii pasi in arta actorului nu se axeaza pe studiul asupra unui personaj, ci pe studiul asupra propriei persoane. In acest sens se vor descoperi abilitatile, fricile, pasiunile, instrumentele de lucru, etc de care dispune fiecare cursant in parte.  Vor fi testate si apoi antrenate reflexele, atentia, memoria, forta de concentrare, etc. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, se lucreaza parcurgand o serie de etape imperios necesare, precum descoperirea conceptului in teatru sau clarificarea realatiei in actul teatral. Ulterior, se vor proba toate elementele mai sus numite, intr-un exercitiu cu text, formand astfel un cerc inchis asupra acestei prime etape de studiu, in care cursantul va prelucra rolul scris sub forma “eu in situatie”.

Concepte folosite: Descoperirile in arta actorului facute de parintii artei teatrale, precum Stanislavski, Peter Brook, etc.
Obiective urmarite: Cursantul va castiga raspunsul la o serie de intrebari despre sine, va putea sa lucreze intr-un grup nu pentru a fi mai bun decat partenerul ci pentru a fi mai bun decat el insusi, isi va dezvolta o serie de instrumente care ne sunt utile in viata (si mai cu seama in teatru) precum atentia distributiva, improvizatie, concentrare, atentie, memorie.

Etapele:

Etapa 1 Concept
Etapa 2 Relatie
Etapa 3 Text.

Beneficii pentru copii si Obiective urmarite pe larg:

1. Cursantii devin un grup
2. Cursantii nu vor uita ca sunt individualitati
3. Eliminam frica de a experimenta si fiecare cursant castiga incredere in sine pentru a putea proba multitudinea de exercitii ce vor fi propuse.
4. Inteleg ca nu exista bine sau rau, gresit sau corect, ci doar altfel, diferit – fiind un domeniu in care subiectivismul joaca un rol important

Cursul are ca obiectiv final: Realizarea unui mic moment teatral.

Varsta: dedicat copiilor clasele 2-8.
Cand? Cursul are loc sambata, timp de 10 intalniri, de 3 ore, cu un total de 30 de ore.
Prima intalnire: Sambata, 28.04, orele 13-16.
Locuri: 8 locuri
Locatia: str Pascani nr 6, Bucuresti.
Harta aici.

Costul cursului: 600 lei / cursant. Plata se efectueaza prin contract de sponsorizare. Va rugam sa ne trimiteti un sms la 0729029484 cand ati facut sponsorizarea cu detalii si un email la pr [arond] giftededu.org. Click aici pentru document.

Inscrierile: se fac online pana pe 24.04 ora 17 prin completarea si efectuarea platii dupa completarea urmatorului formular in care va rugam sa precizati clasa copilului:

[CONTACT-FORM]

Mini Bio Trainer Alexandru Vlad:

Am inceput serios studiul artei actorului in 2001 dupa ce in perioada 1997-2000 am cochetat cu acest fenomen. In 2002 am debutat cu proiectul Moftangii si Moftangioaice in regia lui Gheorghe V. Gheorghe.  Au urmat intalniri importante cu oameni consacrati in domeniu, precum David Esrig, Gelu Colceag, Sanda Manu, Vlad Massaci, etc. Pana in 2012 am lucrat la 14 proiecte, in 10 dintre acestea avand rolul principal. Am scris poezie, eseu, proza scurta si piese de teatru. O parte dintre lucrari au fost publicate si 3 dintre piesele de teatru au fost montate in spatii teatrale independente. Activitatea teatrala si cea literara mi-au adus in cei 10 ani de activitate 2 diplome, 7 premii si alte 4 nominalizari. Am inceput sa sustin ateliere si cursuri de arta actorului sub forma de experiment in 2005; urmand ca din 2009 sa pot spune ca abordez acest domeniu cu un real profesionalism (avand un atestat si o licenta care imi permiteau sa fac acest lucru). Am urmat ateliere in Bucuresti si in tara, unde am lucrat cu elevi cu varste cuprinse intre 6 si 20 de ani. In prezent, joc in 3 spectacole de teatru (2 in Bucuresti) si lucrez la al 4-lea. De asemenea sustin cursuri la UNATC sub egida unor mari profesori in arta actorului si urmez un doctorat in acest sens.

Pagina oficiala: www.alex-vlad.blogspot.com (->Facebook, Twitter, etc)

Mini Bio pe scurt:

n. 14 ian 1986 Galaţi, Galaţi România
nume complet Alexandru Victor Vlad
ocupaţie : actor
a jucat spectacole în săli de teatru, sală atelier, sală studio,
sală de conferinţe, amfiteatru, spaţii neconvenţionale/underground
şi a recitat versuri pe stradă.
studiază arta actorului si regia
(LADC: 2001-2005 şi UNATC: 2006-2011)
primeşte premiu UNATC pentru cel mai bun actor
plus alte 6 premii şi 4 nominalizari
i se oferă 2 diplome pentru activitatea artistică
prima apariţie într-un articol de presă : 8 martie 2002
lucrează la 11 spectacole în timpul studiilor
semneaza textele unor piese de teatru
joacă într-un one man show
prezent în 6 festivaluri de teatru cu
7 spectacole şi 1 atelier de arta actorului
a scris (şi publicat) un volum de proză scurtă (eseu)

uneori scrie poezie

Premii in Teatru:

teatru >> premii

individual :
2011 – PREMIU la categoria cel mai bun actor intr-un rol secundar pentru interpretarea personajului Harold ‘Mitch’ Mitchell din spectacolul “Un tramvai numit Dorinta” in cadrul evenimentului-festival Gala Absolventilor UNATC 2011

2006 – DIPLOMĂ pentru merite deosebite în activitatea artistică oferită de Centrul Pentru Artă şi Cultură ESTARTE şi Primăria Galaţi în cadrul proiectului cultural “Callas – o voce pentru eternitate”

2005 – NOMINALIZARE la categoria cel mai bun actor într-un rol principal masculin într-un spectacol cu text original, pentru interpretarea personajului Socrate din spectacolul Socrate (2005) în cadrul Festivalului de Teatru pentru licee “I.L. Caragiale” Galaţi, ediţia a-IV-a.

2005 – NOMINALIZARE la categoria cel mai bun actor într-un rol principal masculin, pentru interpretarea personajului Grigori Stepanovici Smirnov din spectacolul Ursul (2005) în cadrul Festivalului de Teatru pentru licee “I.L. Caragiale” Galaţi, ediţia a-IV-a.

2003 – PREMIU la categoria cel mai bun actor într-un rol principal masculin, pentru interpretarea personajului Ivan Vasilievici Lomov din spectacolul Cerere în căsătorie (2003) în cadrul Festivalului de Teatru pentru licee “I.L. Caragiale” Galaţi, ediţia a-II-a.

2002 – DIPLOMĂ oferită de Fundaţia IKON şi Primăria Galaţi pentru contribuţie la creşterea vizibilităţii organizaţiilor neguvernamentale pentru facilitarea cooperării între segmentele societăţii civile, pentru promovarea structurilor asociative (Fondarea Trupei de Teatru “Scuzaţi deranjul” precum şi realizarea spectacolului Vis sfâşiat (2003) : interpretarea personajului El şi scrierea textului)

2002 – PREMIU la categoria cel mai bun actor într-un rol principal masculin, pentru interpretarea personajului Moftangiul din spectacolul Moftangii şi Moftangioaice (2002) în cadrul Festivalului de Teatru pentru licee “I.L. Caragiale” Galaţi, ediţia I.

grup :

2009 – NOMINALIZARE la categoria Cel mai bun spectacol cu Teroarea şi mizeriile celui de al-III-lea Reich (2009) în cadrul Festivalului de Teatru “Pledez pentru tine(ri)” de la Piatra Neamţ, ediţia a-XXIV-a [impreună cu Răzvan Marinescu, Mădălina Anea, Adrian Şerban, Alexandrina Halic, David Petcu, Ioana Elecfi, Graţiela Bădescu, Simona Grumezea, Smaranda Pasnicu, Cosmina Stratan, Delia Florea, Vica Agache, Ana Antoci, Bogdan Finariu, Mihnea Chirilă, Mihaela Drăgan]

2005 – NOMINALIZARE la categoria Cel mai bun spectacol cu Ursul (2005) în cadrul Festivalului de Teatru pentru licee “I.L. Caragiale” Galaţi, ediţia a-IV-a [împreună cu Lucian Pînzaru, Azaleea Maghiar, Adelina Ghiuţă]

2003 – PREMIU la categoria Cel mai bun spectacol (Marele premiu al juriului) cu Cerere în căsătorie (2003) în cadrul Festivalului de Teatru pentru licee “I.L. Caragiale” Galaţi, ediţia a-II-a [împreună cu Cristian Gheorghe, Laura Votrondos, Adrian Bulancea]

2003 – PREMIU oferit de Primăria Sector 6 Bucureşti spectacolului Cerere în căsătorie (2003) pentru regie şi actorie în cadrul Festivalului de Teatru pentru licee “George Constantin” Bucureşti [împreună cu Cristian Gheorghe, Laura Votrondos, Adrian Bulancea]

2002 – PREMIU la categoria Cel mai bun spectacol cu Moftangii şi Moftangioaice (2002) în cadrul Festivalului de Teatru pentru licee “I.L. Caragiale” Galaţi, ediţia I [împreună cu Gheorghe V. Gheorghe, Ela Moineagu, Cezar Neacşu, Laura Votrondos, Adrian Bulancea, Azaleea Maghiar, Nedelcu Marilena, Mihaela Vintilă, Adelina Ghiuţă, Laura Başa, Andreea Popa, Hurjui Mirela]

Spor la inscrieri!

Monica Gheorghiu
Project Manager
Scoala de Excelenta prima scoala dedicata in exclusivitate copiilor cu abilitati inalte
Centrul Gifted Education

Sal Sol