Hai sa vorbim despre bani
Follow si Like:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
https://giftededu.ro/hai-sa-vorbim-despre-bani/
Twitter
Visit Us

Copilul tau iti cere bani?

 

De-a lungul anilor am discutat cu sute de parinti de copii supradotati.

Inclusiv subiectul banilor.

Copilul supradotat are niste nevoi uriase de dezvoltare, implicit, de educatie, consiliere, consiliere parentala si servicii care toate, costa si vor costa bani.

Sunt parinti care au avut curaj sa ne spuna ca au nevoi financiare. Fapt pentru care am creat o politica financiara de inscriere.

Asociatia noastra a acordat in 8 ani peste 279.000 EUR ca burse. Am facut asta pe un fond social si mental (am numi-o o criza de atitudine) in care la nivelul unei economii intregi, o suma anuala de 300 milioane de euro sta pe loc. Da, repetam, o suma anuala de 300 milioane de euro. De ce? In calitate de cetateni, am fi putut sa o cerem pentru a fi reinvestita in societate, in servicii pentru copii, batrani, mediu, calitatea vietii, etc.

Aceasta este rolul corporatiilor, al firmelor mari si mici, sa reinvesteasca inapoi mediul social si natural de unde isi extrag resursele; evident, aceste sume se deduc, potrivit legii, din impozitul pe profit – nu e o iluzie, nu. Firmele nu cheltuiesc nimic de fapt.

Evident, au fost si destui parinti care nu au putut afirma ca au nevoi financiare.

Insa foarte multi nu au inteles nivelul de implicare sociala pe care este necesar sa-l invatam toti prin gestiunea banilor, prin felul cum investim in educatie, inclusiv educatie financiara. Este si va fi un subiect sensibil.

Copilul supradotat pune o presiune uriasa asupra finantelor parintesti, si este ideal sa invatam impreuna, parinti si copii, despre bani. Intrebari precum: Ce si cand le spunem copiilor despre bani? Cum ii pregatim sa devina adulti responsabili financiar? Cum sa ne resetam chiar noi, ca adulti, relatia cu banii?, sunt intrebari extrem de pertinente, si sunt relevante, chiar si pentru oameni cu studii superioare.

Ca sa dam o singura statistica, Romania este pe ultimul loc la alfabetizare financiara din Europa – doar 22% dintre noi avem un minim bagaj de cunostinte financiare.  Ascultand un reprezentant de pe piata financiara, am aflat ca majoritatea romanilor doar economisesc, nu investesc (ex: vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Cornel Coca Constantinescu, a declarat in 2017: „Apetenţa românilor este pentru economisire şi nu pentru investit, iar aceasta din cauza nivelului scăzut de educaţie financiară şi a temerii faţă de risc.”)

Consideram extrem de oportuna educatia financiara a parintilor si copiilor.

Noi stim legislatia. In calitate de  organizatie nonprofit stim ca sume considerabile stau in economie neutilizate in mediul social, si noi insine nu stim sa investim financiar. Un american de rand investeste la bursa, in mine de litiu, de argint si aur, cumpara bitcoinuri si alte nazbatii, investeste in firme mici si mari.

Din cadranul banilor al lui Robert Kiyosaki (cine a auzit de venituri pasive si active? si de „Tata bogat, tata sarac”?) am inteles ca daca nu putem considera perspectiva activa in relatia cu banii, vom munci in pozitia de angajat volatil pana la adanci batraneti, riscand sa pierdem si acest lucru, intr-o economie extrem de turbulenta (acum si in viitor).

O echipa foarte tanara si motivata vine pe 19 mai 2018 sa te sustina sa pui bazele educatiei financiare. Te invitam asadar sa participi. Gáspár György, Oana Moraru si Adrian Asoltanie vor fi speakeri la evenimentul de educatie financiara pentru parinti – Liber la educatie sau educatie la liber?

Noi vom fi prezenti, si speram ca impreuna sa facem rost de bani! 🙂

Copiii supradotati au nevoie de o educatie diferentiata de calitate, si aceasta costa, evident, bani!

 Ah, PS.

Daca nu faci rost de o metoda sa faci bani in timp ce dormi, vei munci pana mori (Warren Buffet)

PPS. Inscrierea la eveniment se face aici. Ne vedem acolo! Atentie. Pretul intreg al biletului este de 100 lei. 20% din valoarea incasarilor din bilete se redirectioneaza catre partenerul caritabil al evenimentului, United Way Romania – organizatie care desfasoara programe de integrare sociala si profesionala pentru tineri si adulti din medii defavorizate.

Add Comment

300-135 400-051 101 adm-201 1z0-808 CCA-500 1v0-621 mb2-707 70-980 70-483 2v0-621 nse4 1z0-434 9l0-012 101-400 300-085 og0-093 1z0-061 70-488 1z0-062 mb5-705 102-400 PEGACPBA71V1 70-463 mb2-704 PR000041 IIA-CIA-PART1 700-037 PEGACSA71V1 1z0-144 2v0-621d 1z0-051 070-461 a00-211 jn0-102 1z0-804 640-875 API-580 3002 400-151 98-365 712-50 9l0-066 ns0-506 156-215.77 70-466 lx0-104 9a0-385 642-980 og0-091 74-678 700-260 70-494 c_tfin52_66 lx0-103 m70-101 pmi-001 DEV-401 1z0-067 1K0-001 220-801 TB0-123 700-038 IIA-CIA-PART2 cwna-106 070-487 hp0-y50 070-483 mb2-708 C2010-595 1z0-883 c_tadm51_731 pk0-003 700-039 jn0-633 98-364 300-080 74-343 1z0-133 70-465 c_tscm62_66 PRINCE2-PRACTITIONER mb6-704 1v0-605 API-571 500-007 and-401 c_taw12_731 AX0-100 070-463 70-981 1z0-052 070-488 c_hanatec_10 010-111 mb6-700 700-270 600-455 600-460 1z0-533

Vendor: Cisco Exam Code: 210-451 Exam Name: Understanding Cisco Cloud Fundamentals Version: DemoDEMO

QUESTION 1 Which option is one essential 210-250 dumps characteristic of Cloud computing? A. It must use virtualization. B. It must provide load balancing services. C. It must provide on-demand self service. D. It must run on open source software. Correct Answer: C

QUESTION 2 Which Cloud service model is appropriate 210-255 dumps for a physical data center move to the Cloud? A. Infrastructure as a Service B. Platform as a Service C. Compute as a Service D. Software as a Service Correct Answer: A

QUESTION 3 What is an invalid Cloud deployment model? A. distributed B. private C. community D. hybrid Correct Answer: A

QUESTION 4 Which two options are benefits of the Cisco 200-150 dumps InterCloud Solution? (Choose two.) A. enforces standardization on a single hypervisor product B. provides self service for hybrid resources C. management of heterogeneous SAN solutions D. secure connectivity between public and private Clouds Correct Answer: BD

QUESTION 5 Which option contains server hardware identifiers, firmware, state, configuration, and connectivity characteristics? A. pools B. policies C. service profiles D. resource groups Correct Answer: C

QUESTION 6 Which two technologies support 200-155 pdf running Linux and Windows virtual machines? (Choose two.) A. KVMB. LXD C. Docker D. Microsoft Hyper-V Correct Answer: AD

QUESTION 7 Which of the following best describes the order of operations of FCoE Initialization Protocol? A. VLAN Discovery, FCF Discovery, FLOG I/F Discovery, FC Command B. VLAN Discovery, FCF Discovery, PLOGI Discovery, FLOG I/F Discovery C. FCF Discovery, PLOGI Discovery, FLOG I/F Discovery D. VLAN Discovery, FCF Discovery, FLOG I/F Discovery Correct Answer: D

QUESTION 8 Which option is an open and extensible southbound 300-160 dumps protocol that supplies policy directly to data center networks? A. OpFlex B. vPath C. VM-FEX D. OpenDaylight Correct Answer: A

QUESTION 9 Which two descriptions of VXLAN are true? (Choose two.) A. The VXLAN Identifier space is 24 bits. B. VXLAN uses the Internet Protocol as the transport medium. C. VXLAN adds 24 bytes of overhead to each packet. D. VXLAN is primarily designed for small environments. Correct Answer: AB

QUESTION 10 Which of the following is a feature that improves 300-165 dumps the performance of software applications that run on the Cisco UCS servers in a data center by bypassing the kernel when sending and receiving networking packets? A. A, vPath B. VM-FEX C. usNIC D. VMware PassThrough Correct Answer: C

QUESTION 11 What are two characteristics of a LUN? (Choose two.) A. A LUN must be fully comprised of one physical disk B. A LUN handles file system creation C. A LUN can be comprised of multiple physical disks D. A LUN is a unique identifierCorrect Answer: CD QUESTION 12 Refer to the command line display 300-170 dumps below: vsan database vsan 1000 name FCoE vlan 1000 fcoe vlan 1000 int e1/1 switchport mode trunk switchport trunk allowed vlan 1000 no shut int vfc10 bind interface e1/1 switchport trunk allowed vsan 1000 no shut On which line does the error occur that prevents FCoE from 300-175 dumps operating correctly in a Cisco Nexus switch? A. fcoe vlan 1000 B. switchport trunk allowed vsan 1000 C. int vfc10 D. bind interface e1/1 Correct Answer: A