Follow si Like:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us

Dragă Părinte,

Gifted Gold Program academic dedicat adolescenților gifted

Gifted Gold: Program academic dedicat adolescenților gifted

Echipa de la Centrul Gifted Education, în urma solicitărilor primite, a pregătit un program academic pentru adolescenții gifted.
Gifted Gold- Program academic dedicat adolescenților gifted:

36h intensive, în perioada octombrie 2014 – mai 2015

Locație

Calea 13 Septembrie nr 87, bl 79, etaj 2 ap 4
vis-a-vis de Hotel Marriott, București

Scopul programului este acela de dezvoltare a tânărului pentru ca acesta să poată performa în orice domeniu.

Obiectivele cuprind

• Dezvoltarea capacității de autocunoaștere, de conștientizare a propriului potențial
• Dezvoltarea capacității de interacțiune pozitivă
• Capabilitatea de asumare a responsabilităților sociale

În cadrul programului, tinerii vor avea parte de o incursiune în interiorul lor; prin Cine sunt EU?, vor învăța să relaționeze în echipă, să își asume roluri și să descopere potențialul de a fi leaderi. Vor aplica metode de învățare specifice adolescenților gifted și vor descoperi cum se trece peste limită, prin gândirea out of the box și creativitate. Cadrul va fi asigurat de specialiști ai Centrului Gifted Education, iar tinerilor le este asigurată la fiecare pas în întregul proces ghidarea și feedback-ul de calitate.

Cui se adresează?

Se vor constitui 2 grupe de tineri cu vârstele între 13-15 ani și 16-18 ani.
CARE în urma unui test specific (vezi mai jos) au fost descoperiti ca avand abilitati inalte <<gifted>> [pentru înscriere, va fi necesar unul dintre cele 3 teste de mai jos, urmând ca celelalte să fie date până în decembrie 2014]

Când?

Prima și ultima duminică din lună (3h), începând cu 5 octombrie 2014

Cum arată ședințele

În prima duminică se vor face cursuri de formare, ședințe pentru dezvoltarea personală și vor fi alocate teme pentru proiecte
În ultima duminică se va pune accentul pe modalitățile de prezentare a proiectelor lucrate de tineri + feedback, precum și pe lucrul în echipă și socializarea pozitivă.

Înscrierile

Înscrierile se fac până la data de 20 septembrie 2014 pe email catre gifted_gold {arond} giftededu.ro sau prin formularul de mai jos

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.

Procesul de selecție

Procesul de selecție va avea loc între 2-30 septembrie și va consta în:

 1. Testare [unul dintre cele 3 teste- vezi mai jos], pentru a descoperi dacă ești eligibil pentru program
 2. Completarea unui formluar de aplicație, prin care dorim să te cunoaștem mai bine
 3. Interviu individual
 4. Interviu de grup

Cost

Costul programului este de 400€ și poate fi acoperit prin sponsorizare în două rate (prima rata pana in 2 octombrie; a doua rata pana in 2 februarie 2015). Pentru un numar de maxim 3 adolescenti, costul participarii in program poate fi acoperit partial prin servicii catre organizatie prin proiecte aprobate si cuantificate financiar (pana la un maxim de 30% din costul programului).

Ce câștigă adolescentul dacă participă la program

 • Stimularea coeficientului de abilități înalte prin programe dedicate (adolescențiii au riscul să piardă din coeficientul “gifted” datorită factorilor precum anturajul, lipsa motivației, mediul descurajant de învățămant, lipsa acelor provocări deosebite de care are nevoie pentru a se simți stimulat la întreaga capacitate creativă și intelectuală, etc)
 • Trecerea mai ușoară prin etapa adolescenței, într-un mediu securizat și performant
 • Încrederea în sine, cu un feedback la timp și corect (“Oare ce știu eu să fac și cât de bine?”)
 • Inițiativă, implicare, responsabilizare, finalizare, asumarea rezultate

Motto

„La adolescență, sensibilitatea și întrebările existențiale, reperele în viață și perspectivele pentru viitor sunt tot mai accentuate. Lipsa unui cadru propice afectează dezvoltarea optimă a tânărului. Acesta tinde să dea tot mai puțin, adoptând un comportament de leneș, rebel și dificil. Proiectul a luat naștere din dorința de a susține creșterea sănătoasă a tânărului gifted.” (Ramona Păduraru)

Manager proiect

Ramona Păduraru, Master Trainer Gifted Education, Trainer Outdoor
Contact: 0730434097

Coordonator proiect

Sînziana Badea, sociolog
Contact: 0722659012

Teste

Matrici Progresive Raven Standard Plus – Raven

 • Provenienta: Internationala
 • Evaluare: Individuala si de grup
 • Descriere: A fost construit pentru evaluarea inteligenţei persoanelor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 80 de ani. Testul a fost adaptat în peste 60 de culturi şi are indicatori psihometrici care atestă valoarea sa în evaluarea inteligenţei. Permite o măsurare acurată a proceselor intelectuale ale copiilor şi adulţilor. Testul este alcătuit din 5 serii a câte 12 itemi, care cresc progresiv în dificultate.
 • Durata testare: 1-2 h
 • Cost testare: 150 RON
 • Informatii suplimentare: aici
 • Inscrieri online pentru testare: click
 • Mai multe info: Testul este alcătuit din cinci seturi sau serii de imagini/diagrame lacunare în care apar modificări seriale simultan în două dimensiuni. Fiecare diagramă are o parte lipsă, iar persoana testată trebuie să o identifice între alternativele de răspuns care îi sunt oferite.Testul Standard este alcătuit din 60 de itemi organizaţi pe cinci serii (A, B, C, D şi E) a câte 12 probleme. În cadrul fiecărei serii soluţia primei probleme este cât se poate de evidentă. Soluţiile la problemele care urmează se bazează pe strategiile care au condus la găsirea soluţiilor precedente şi devin din ce în ce mai dificile. Ordinea itemilor oferă antrenamentul necesar înţelegerii metodei de lucru. Cele cinci serii oferă cinci oportunităţi de a deprinde strategia necesară rezolvării problemelor şi cinci evaluări progresive ale aptitudinilor intelectuale ale individului. Pentru menţinerea interesului şi evitarea oboselii, fiecare problemă este prezentată într-o manieră clară şi pe cât posibil aspectuoasă.” Testul este validat pe populatia Romaniei, avizat de Colegiul Psihologilor din Romania. Testarea se inchieie cu un RAPORT livrat pe email de psiholog care va permite sa aflati numeroase aspecte legate de dezvoltarea sa cognitiva.

WISC IV – Wechsler Intelligence Scale For Children (a IV-a ediţie)

WISC IV este cel mai utilizat test international pentru descoperirea abilitatilor cognitive ale copiilor, si cel mai popular in arealul gifted (descoperirea copiilor cu abilitati inalte). Este testul pe care noi il consideram ca fiind cel mai important; este principalul test in preselectia Centrul Gifted Education si il recomandam parintilor pentru testarea abilitatilor intelectuale ale copiilor lor.

 • Provenienta: Internationala
 • Evaluare: Individuala, cu psiholog autorizat.
 • Testul este validat pe populatia Romaniei, avizat de Colegiul Psihologilor din Romania. Testarea se inchieie cu un RAPORT individualizat, livrat pe email de psiholog care va permite sa aflati numeroase aspecte legate de dezvoltarea sa cognitiva. Aceasta va va permite ulterior sa ii puteti oferi sustinere pentru exact nevoile sale de dezvoltare.
 • Varsta: 6 – 16 ani si 11 luni
 • Descriere: Cel mai reputat test international de evaluare a Inteligentei Copiilor. Evalueaza inteligenta şi funcţiile cognitive la copii. Este testul care permite sa cunoasteti in profunzime abilitatile cognitive ale copilului, printr-un raport personalizat si aprofundat trimis dumneavoastra, parintelui, dupa testare.
 • Masoara: Înţelegere verbala, Raţionament perceptiv, Memorie de lucru, Viteza de procesare si CIT – IQ (reprezintă scorul pentru factorul G sau funcţionarea intelectuală generală (IQ).
 • Durata testare: 1 – 2 h, depinzand de varsta copilului si de viteza lui de parcurgere a testului.
 • Cost testare: 450 RON
 • Membership: Daca copilul obtine un scor foarte bun, il invitam sa devina membru Centrul Gifted Education si poate fi invitat sa intre in Selectia pentru Scoala de Excelenta sau Gifted Foudnation Program.
 • Detalii – dupa testare.
 • Informatii suplimentare: Wikipedia
 • Pregatire? Nu este necesara. Pentru test, copilul nu are nevoie sa se pregateasca cu nimic. Principalul este sa nu participe la testare dupa un efort sportiv.
 • Inscrieri online pentru testare: click

BIOSpecter

BIOSpecter este un Sistem psihometric integrat pentru evaluare complementară.
Altfel spus, este un Sistem expert de evaluare energetică a personalității, echipament dedicat evaluării profilului de personalitate printr-o metodă complementară directă, neinvazivă si foarte rapidă.
Date Generale BIOSpecter, www.biospecter.net
Biospecter nu este numai un sistem expert de evaluare a personalitatii. Este o provocare pentru lumea stiintifica. El pune in practica o teorie pertinenta, deschizand experimentului sanse nesperate,oferind psihologiei moderne un instrument valoros de investigare profunda.
Exista in fiecare dintre noi resurse nebanuite. Cunoasterea lor acum va va intari increderea de sine, increderea in potentialul propriu, in perspectiva imediata sau viitoare a vietii. Va recomandam tuturor o intalnire cu voi insiva: evaluarea cu Biospecter!

Testarea se incadreaza intr-un proiect inedit de cercetare al asociatiei noastre. In acest moment, fiindca D-l Colceag a facut parte din echipa care a pus dezvoltat practic complexul de aparate spre posibilitatea testarii copiilor, dezvoltand Gifted quotient – GQ, va invitam sa alegeti aceasta testare, pentru care aveti cele mai calduroase recomandari ale noastre, rezultatele oferindu-va multe aspecte care va vor fi de folos in sustinerea copiilor, de o profunzime si acuratete deosebite, fiind vorba de biodate (daca la un test psihologic mai poti sa ratezi un raspuns sau sa dai un raspuns incorect, aici nu mai este cazul).

Acest proiect este ”outsourced’, beneficiind de experti afiliati Centrul Gifted Education.

 • BIOSPECTER TEAM a finalizat aplicaţia “GQ” (gifted quotient) capabilă să evalueze copiii supradotaţi.
 • Aplicaţia are ca rezultat un raport complet de evaluare a copilului cu abilitati inalte. Ea are ca beneficiar Organizaţia Centrul Gifted Education România.
 • La acest produs a lucrat o echipa de profesori si academicieni. Dl Prof. Colceag a sustinut dezvoltarea aplicatiei “GQ” in mod direct.
 • Durata testare: 15-30 minute
 • Cost testare: 200 RON
 • Inscrieri online pentru testare: click
 • Alte referinte: “In legatura cu Biospecter pot fi facute multe aprecieri. Poate cea mai importanta utilitate a sa este aceea de a demonstra ca adevarata valoare a unei persoane nu trebuie cautata in mediu sau in jocul intamplarilor, ci mai ales in acel sambure ce este in noi insine, mostenit de la stramosii nostri. Biospecter releva cu precizie ca nu omul care are cele mai multe calitati este si cel mai potrivit, ci acela care se potriveste nevoilor, aptitudinilor si aspiratiilor locului pe care trebuie sa-l ocupe. Altfel spus, sistemul expert biospecter poate recomanda omul potrivit la locul potrivit. El raspunde cu competenta si pe baze stiintifice nu numai la intrebarile « cine sunt ? »,« cine esti ? », ci si la intrebarea «la ce suntem cei mai buni ?» Suntem deci in fata unei realizari stiintifice remarcabile, cu o incontestabila importanta teoretica si practica, precum si in fata unor deosebiti si ambitiosi cercetatori care au realizat si utilizeaza acest sistem spre binele si progresul omenirii.” Prof. Univ. Dr. Marius Băcescu, Membru titular al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România
 • Mai multe despre BioSpecter: click

Sal Sol