Follow si Like:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us

Intrebare:

Buna ziua, doresc sa stiu daca exista metode de evaluare (determinare IQ) pentru copii ce pot fi facute acasa, de catre parinti. Mentionez ca am un baietel de 1 an si 4 luni.  Va multumesc.

Raspuns:

Va raspundem cu placere. In general, metodele de evaluare IQ in acest moment factute acasa reprezinta metode fara o baza stiintifica, validata, si nu vi le recomandam. Un rezultat validat, si sigur, reprezinta testarile la nivel international cu baterii adaptate pe populatia Romaniei si validate de Colegiul Psihologilor din Romania. Noi va putem recomanda testarea de nivel international SON-R pentru copii de la 2 ani si 6 luni pana la 7 ani, testare care are loc permanent pe baza de programare in cadrul centrului nostru.

Cum sa imi descopar copilul?

Textul mesajului: Buna dimineata! Numele meu este {X}. Sunt din Bucuresti si am un baietel de 7 ani. Am nevoie de ajutor, ca parinte, in a-l descoperi pe el. Din cate imi dau seama, din observatiile mele si ale altora, Andrei este un copil ce necesita o abordare diferita in tot ceea ce face: are nevoie de concret, este foarte sensibil sufleteste, dar si mandru, perfectionist. As vrea sa ma sfatuiasca cineva, daca se poate, ce activitati ar trebui sa fac cu el, sa il ajut sa se descopere. Scoala ii ofera o experienta mult prea facila pentru ce nevoi are el. Discutia este mult mai ampla, dar nu as vrea sa va retin inutil, daca m-am adresat gresit, dar am vrut sa va abordez pentru ca am vazut ca aveti o alta viziune asupra educatiei si as vrea sa imi ajut copilul sa se descopere si sa devina echilibrat. Eu trebuie sa invat, ca sa il ajut pe el. Va multumesc si va felicit pentru ca sunteti deschizatori de drumuri, in aceasta privinta

Raspuns:

Va multumim pentru cuvintele frumoase.
Este posibil sa aveti un copil cu abilitati peste medie. In acel caz, este foarte indicat un test de IQ. Ca sa va puteti da seama daca aveti un copil supradotat, urmariti-i comportamentele versus aceste comportamente din lista:

Cum recunoasteti daca copilul dvs. are abilitati inalte si ce inseamna „Supradotat”?

Va invitam sa cititi mult mai multe informatii despre educatia diferentiata si nevoile copiilor aici:
www.giftededu.ro/aflu

In maerialele de mai jos puteti gasi cateva idei de activitati pe care le puteti realiza cu copilul dvs.

Noi va recomandam in special sa va dezvoltati muschiul emotional, al creativitatii, improvizatiei si autenticitatii pentru un creier integrat al copilului dvs.

Recomandam dvs. ca parinti studiul pdf-urilor de la Right Brain Education, despre cum functioneaza si poate fi stimulat creierul in faza dezvoltarii intrauterine, si ulterior, si How to Bring Out Your Child’s Genius in just Ten Minutes a Day – pdf series, cat si documentul despre Formarea Potentialelor Copiilor.

De asemenea, va recomandam Baby Einstein DVD series, jocurile Anei Bacus si sa cititi tot ce gasiti despre Abecedarian Project, un proiect care a aratat efectele early high quality childhood education asupra cresterii IQ-ului la copii, precum si sa comandati sau sa gasiti resurse despre cele 200 de jocuri creative care impacteaza dezvoltarea copiilor pentru intreaga viata sustinand dezvoltarea inteligentei, a curiozitatii si a interesului pentru invatare, si cele 3 Video-uri de la National Geographic Channel din seria Make me a genius”

Recomandam: O serie de carti si video-uri care va pot deschide paradigme noi, si va pot largi perceptiile. The Element. How finding your passion changes everything” despre cum sa-ti manifesti potentialul maxim si cum sa ne schimbam perceptia despre ce inseama in definitiv inteligenta umana: o carte de Sir Ken Robinson; cum sa intelegem inteligenta si cum sa intelegem promisiunea pe care o da un IQ: “Outliers. The story of success” de Malcolm Gladwell; o carte care ne deschide sufletul asupra propiilor noastra traume si rani, si prin care aflam ce inseamna abuzul psihologic care are loc la adresa copilului gifted: “The Drama of the Gifted Child: The Search for the True Self” de Alice Miller. In cele din urma, o carte mica, dar care va poate face sa zambiti in timp ce atinge direct la subiect problematica copilului Gifted:  “You Know Your Child Is Gifted When . . .” de Judy Galbraith, M.A.Recomandam in continuare video-urile lui Sir Ken Robinson si documentarul lui Erwin Wagenhofer“The Alphabet” asupra provocarilor educatiei moderne  – un documentar care va provoaca la a intelege adevaratele nevoi ale copilului (despre care sistemul educational traditional nu tine cont). In ultimul rand, dar nu mai putin, va recomandam sa deveniti familiari cu cercetarea beneficiilor educatiei copiilor supradotati, realizata in SUA, la unul dintre singurele centre de cercetare in domeniul supradotarii, Neag Center of Education, University of Connecticut: Research That Supports the Need for and Benefits of Gifted Education

 

Intrebare:

Buna ziua, copilul meu se plictiseste la scoala.  Ce as putea face?

Raspuns:

Va invitam sa urmariti daca caracteristicile copilului dvs. se regasesc in lista urmatoare, si sa urmariti linkul.

 

Intrebare:

De ce este atata de importanta descoperirea supradotarii de cat mai timpuriu?”

Raspuns:

Este o sansa enorma pentru un copil. Este de foarte mare ajutor identificarea supradotarii pentru ca copilul sa poata primi educatie la nivelul abilitatilor, precum si stimulente care sa-i dezvolte abilitatile. Pedagogia modernă este din ce în ce mai influenţată de cercetările de neuro-fiziologice recente ce dau rezultate remarcabile pentru optimizarea acţiunilor în favoarea  copiilor pentru a-şi dezvolta potenţialele. Conform acestor cercetări se poate stabili calitativ faptul că dezvoltarea creierului la copii se face în conformitate cu presiunea informaţională a mediului ambient care provoacă utilizarea selectivă a potenţialului cerebral.

 


Sal Sol