Evaluare IQ copii pentru supradotare
Follow si Like:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us

Astazi iti vom prezenta testul WISC IV (WISC IV – Wechsler Intelligence Scale For Children (a IV-A ediţie).

Este cel mai reputat test IQ la nivel mondial pentru descoperirea abilitatilor cognitive ale copiilor, si cel mai popular in arealul supradotarii (descoperirea copiilor cu abilitati inalte).

Echipa noastra are o experienta de peste 1000 de testari WISC IV realizate cu psihologi clinicieni.

De ce sa dai un test de IQ?

Pentru ca de cele mai multe ori, ca parinte, ai intuitia buna.

Informatii bazate pe expertiza noastra cu peste 3000 de copii testati in ultimii 14 ani pentru IQ la standarde internationale cu diverse teste de IQ:
1. aproximativ 85% dintre parintii care vin anual cu copiii la testari de IQ chiar au copii supradotati
2.  din lista de caracteristici de comportament aratate de copiii supradotati cele mai frecvent mentionate de parinti in sondaje sunt: „se plictiseste la scoala”, „este hiperenergic”, „nu are rabdare cu procesele de rutina”, „pune multe intrebari si enerveaza profesorii”, „are o mare intensitate a trairilor emotionale”.
3. In urma oricarui test de IQ, daca copilul tau are IQ superior, noi il invitam la o selectie aprofundata formata din 5 etape, in avantajul tau ca parinte pentru a-i intelege nevoile.

WISC IV este cel mai aprofundat test si cel mai complex, singurul test acceptat in preselectie. Echipa noastra il considera ca fiind cel mai relevant pentru copii de peste 6 ani; il recomandam parintilor pentru testarea abilitatilor intelectuale ale copiilor lor.

 • Provenienta: Internationala.
 • Evaluare: Individuala, cu psiholog clinician autorizat.
 • Testul este validat pe populatia Romaniei, avizat de Colegiul Psihologilor din Romania. Testarea se inchieie cu un RAPORT individualizat, livrat pe email de psiholog care va permite sa aflati numeroase aspecte legate de dezvoltarea sa cognitiva. Aceasta va va permite ulterior sa ii puteti oferi sustinere pentru nevoile sale de dezvoltare.
 • Varsta: 6 – 16 ani si 11 luni
 • Descriere: Cel mai reputat test international de evaluare a Inteligentei Copiilor. Evalueaza inteligenta şi funcţiile cognitive la copii. Este testul care permite sa cunoasteti in profunzime abilitatile cognitive ale copilului, printr-un raport personalizat si aprofundat trimis dumneavoastra, parintelui, dupa testare.
 • Masoara: Înţelegere verbala, Raţionament perceptiv, Memorie de lucru, Viteza de procesare si CIT – IQ (reprezintă scorul pentru factorul G sau funcţionarea intelectuală generală (IQ).
 • Durata testare: 1 – 2 h, depinzand de varsta copilului si de viteza lui de parcurgere a testului.
 • Membership: Daca copilul are IQ superior, copilul va fi invitat sa intre in Selectia pentru Programul Academic (copii 3-14 ani).
 • Detalii – dupa testare.
 • Informatii suplimentare: http://en.wikipedia.org/wiki/Wechsler_Intelligence_Scale_for_Children
 • Va recomandam cu caldura intai de testare sa parcurgeti aceste doua documente pentru a va familiariza cu cadrul testarii si cum poate sa i se explice copilului la ce fel de testare participa:
  Cum-sa-privim-testele-de-IQ.pdf
  Despre-miturile-testarilor-de-IQ.pdf
 • Pregatire? Nu este necesara. Pentru test, copilul nu are nevoie sa se pregateasca cu nimic. Principalul este sa nu participe la testare dupa un efort sportiv sau o calatorie de 5 ore. Sa vina motivat pentru exercitii de inteligenta purtand cu copilul o mica discutie inainte. Sa fiti punctuali (sa ajungeti cu 10 minute inainte pentru a putea avea o perioada de acomodare). Mai multe detalii, in documentele de mai sus.

Unde gasesti testul WISC IV?

La noi in magazin. Programarea la testare cu un psiholog clinician autorizat cu drept de liber practica avizat COPSI se realizeaza in maxim 48 de ore.

Veti primi in acest sens un email de la selectie@giftededu.ro.

Atentie:

In urma testului, daca se califica, se poate inscrie pentru selectia urmatoare; parcurgerea selectiei cu succes va da posibilitatea sa va inscrieti in Programul Academic BiAnual.
Sal Sol