Follow si Like:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us

Emil Pîrţoc, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) din rugby, este invitatul celei de-a opta ediţii a întâlnirilor săptămânale din cadrul seriei Dialoguri cu Mentori, la care participă 60 de copii cu abiltiati inalte care fac parte din primul Programul de Inovatie Didactica desfasurat in Bucuresti de IRSCA Gifted Education in parteneriat cu Inspectorat Scolar Sector 6.

Emil Pîrţoc (51 de ani) este din 2009 preşedintele CCA din rugby, cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniu. El le va vorbi copiilor despre calităţile pe care trebuie să le aibă un jucător profesionist, despre cum se ajunge în această meserie şi despre ce înseamnă arbitrajul sportiv. Interactiunea este o sansa pentru copii pentru educatie sportiva si in special, pentru a aprecia RUGBY-ul.

La eveniment vor participa cca. 60 de copii, cu vârste de la 9 la 14 ani, ce fac parte dintr-o Scoala de Excelenta ca are loc la noul infiintat Centrulde Inovatie Didactica, proiect derulat de organizaţia non-profit IRSCA Gifted Education în sectorul 6, Bucureşti, din toamna anului 2010. Prin acesta se urmăreşte dezvoltarea inteligentelor multiple si dezvoltarea personala a copiilor cu abilitati inalte prin completarea educaţiei de stat prin programe gândite să-i ajute pe copiii „gifted” să se dezvolte armonios.

Despre Seria Dialoguri cu Mentori

Seria Dialoguri cu Mentori, compusă din întâlniri săptămânale de câte o oră şi 30 de minute, face parte din programul Centrului de Inovatie Didactica şi a fost gândită pentru a le da copiilor şansa de a se întâlni cu personalităţi care să le folosească drept mentori sau cu talente din domenii diverse care să împartă cu ei cunoştinţe importante. Practic este un modul de formare care va aduce o extraordinara valoare adaugata proiectului, reprezentand o ocazie speciala pentru copiii selectionati sa intre in dialog timp de 1-2 h/ intalnire, cu oameni autentici, oameni realizati, cu succes profesional, uman sau social. Impactul este unul dintre cele mai importante pentru viata acestor copii, prin formarea unor modele de viata autentice.

Seria Dialoguri cu Mentori, care a ajuns la întâlnirea nr. 8, este cooordonată de , freelancer în comunicare şi jurnalism. Propuneri privind persoane talentate care să vină să le vorbească copiilor pot fi trimise la adresa paul.sdumitru[at]gmail[punct]com.

Adresa Centrului de Inovatie Didactica este: Str. Pascani, nr. 6, în cadrul Şcolii 155 “Preasfânta Fecioara Maria”. De asemenea, informaţii despre proiect pot fi găsite la adresa www.giftededu.org.

Fotografii:


Sal Sol