Demersurile organizatiei
Follow si Like:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us

Proiectul este sustinut de EDUGATE – Consortiul Roman pentru Educatia Copiilor si Tinerilor Supradotati si Talentati si IRSCA Gifted Education ca parteneri institutionali si garanti ai unei educatii de inalta calitate. Parteneri mondiali pentru transfer de know-how si consultanta sunt reprezentati de cele mai importante organizatii internationale in educatia de excelenta.

Astfel de obiective au fost infiintare inca din anii 1980 in state precum Germania sau Serbia cu rezultate extraordinare pentru societate. Pentru Romania acesta este primul obiectiv al unei educatii de excelenta; pe fondul crizei locurilor la gradinite si a educatiei in general, acest proiect reflecta urgenta unor investitii responsabile intr-o educatie de inalta calitate, accesibila tuturor copiilor. Incurajam mediul de afaceri, mediul institutional si ONG sa se implice in realizarea proiectului.

Demersurile organizatiei

Demersurile organizatiei catre primariile din Bucuresti si imprejurimi (peste 10) au esuat dupa 1 an (din Noiembrie 2006 pana in Noiembrie 2007) de telefoane / inregistrari la registraturi / intalniri / faxuri si au dovedit ca reusita unui parteneriat public-privat pentru un proiect benefic, cu o puternica vizibilitate si foarte oportun pe fondul crizei de gradinite este practic ingreunat de legislatia nationala in domeniul concesiunilor si parteneriatelor intre ONG-uri si structuri de stat.

Proiectul nostru s-a impotmolit in dificultatile de a realiza un parteneriat cu administratia de stat – juridice, de abordare, lipsa disponibilitatii aparatului de functionari de a gasi solutii, samd.

Proiectul necesita un teren de min. 1300 metri patrati.

In aceste conditii, am concluzionat ca societatea civila este singurul partener viabil pentru a demara proiectul. Suntem siguri ca exista acest teren disponibil si ca in Bucuresti sunt proprietari de terenuri care se vor gandi sa sustina acest proiect benefic lor si comunitatii din care fac parte.

Pentru exemplificare iata raspunsurile primite de la administratiile care au oferit un feedback (exista administratii care nu au raspuns nici pana astazi, noiembrie 2008, la dosarul nostru ce contine o propunere argumentata, de 69 de file) precum si inregistrarile la registraturile de stat (Primariile 1, 2, 3, 4, 5, 6, Primaria Capitalei, Administratia Prezidentiala, Primariile Voluntari, Chitila, Chiajna, Cernica; Protectia copilului Sector 5, 6):

Cercetarile organizatiei

Cercetarile noastre sumare au dovedit ca exista cladiri aflate in administratia consiliilor locale de sector, ce poarta patina timpului si a intarzierilor in realizare / reabilitare:

  • In Sector 3 la adresa: Calea Dudesti 191 se afla Scoala 80 (veche) DEZAFECTATA‚ din 2002, monument istoric (110 ani) cladire protejata de lege.
  • In sector 5 – la adresa strada Baciului nr. 5 se afla cresa 26 DEZAFECTATA‚ de cel putin 5 ani, cladire cu etaj si curte.
  • In sector 5 – camin de liceu DEZAFECTAT de cel putin 5 ani, cladire cu 5 etaje si curte.
  • In sector 6, Cartier Brancusi – s-a stabilit prin hotararea consiliului local Hotararea nr. 3 din 26.01.2006 – constructie gradinita si cresa pana la 26.01.2008 – CONSTRUCTIE INCA NEDEMARATA‚ AZI, 12 februarie 2009.

Sal Sol