🥲De ce vin mai mulți băieți la testări IQ decât fete?
Follow si Like:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us

Este oare normal?
Este curba lui Gauss înclinată spre a favoriza băieții?

Nu, nicidecum. Curba lui Gauss este similar distribuită la testele de IQ, atât pentru fete cât și pentru băieți.

Adică am putea întâlni tot atâtea fete supradotate câți sunt și băieți, dacă bineînțeles, ar veni la testele de IQ.

Ce se întâmplă în realitate?

În statisticile noastre, care cumulează peste 4000 de copii testați IQ, aproximativ 25% sunt fete.

Și aproximativ 85% dintre fetele testate sunt și supradotate.
Părinții ne spun permanent că și-ar dori mai multe fete în grupe. Acest lucru nu va fi posibil fără ca și părinții să fie de acord cu nevoia de a recunoaște comportamentele diferite de medie ale fetelor supradotate.

Deși sunt aspecte semnificative de remarcat, prin deosebirile de dezvoltare între fete și băieți, prin diferențe in capacitatea de a auzi, arătând că un băiat obișnuit are un auz mai puțin sensibil decât o fată, și o nevoie mărită de mișcare, și chiar și în structura cerebrală, pornind de la corpul calos (asupra căruia vom reveni într-un posting următor), totuși fetele pot fi descoperite – atunci când sunt supradotate – mai devreme în viață.
Tendința fetelor este deci să-și ascundă mai bine supradotarea (și uneori o pot recunoaște doar la vârstă adultă când au copii cu comportamente similare), pentru că dorința lor de a se adapta social este mai mare decât la băieți.

Cu alte cuvinte, dacă nu reușiți să le descoperiți la vârstă pre primară sau primară, va fi tot mai greu, pentru că, cu timpul vor refuza să-și mai arate abilitățile sau nu și le vor mai “activa”.

Societatea este cea care alege. Va asigurăm că suntem aici să oferim un mediu diferențiat, atât de necesar, atât pentru fetele supradotate cât și pentru băieții supradotați.

Și va încurajăm să veniți la testare.

Descoperirea abilităților înalte se poate face destul de ușor. În general, părinții observă primii aptitudinile speciale ale propriului copil. Totuși, există cazuri de supraapreciere a copilului, sau chiar subestimare, unii părinți fiind uimiți când află nivelul excepțional de dezvoltare a copilului lor în una sau mai multe dimensiuni în urmă evaluării psihologice de specialitate. Puteți află mai multe oricând aici: www.giftededu.ro/aflu

 

Vino la prima selectie din an, din 2 Noiembrie

Ti-ai dori sa stii daca copilul tau face fata in si mai ales, cum se descurca in grup? Ti-ai dori sa stii ce e prioritar in educatia lui? Vino la selectia finala, este dedicata copiilor si familiilor copiilor supradotati. Ne rezervam dreptul de a trimite detaliile persoanelor selectionate. Detalii: www.giftededu.ro/selectie


Sal Sol