Follow si Like:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us

Scoala de Excelenta pentru copii supradotati, un program unic in Romania apartinand Centrului Gifted Education, continua in 2012 SERIA DIALOGURI CU MENTORI, un modul de formare care aduce o extraordinara valoare in viata copiilor supradotati, reprezentand o ocazie speciala pentru copii sa intre in dialog timp de 1 ora cu oameni autentici, oameni realizati, cu succes profesional, uman sau social. In plus fata de anul 2011, sunt invitati gratuit la dialoguri un numar de peste 500 de copii, care in urma testarii screening din 2010-2011 au reusit un rezultat de top 5%, intrand in selectia pentru Scoala de Excelenta. Inscrierile se realizeaza online completand datele de contact in fisierul Google docs: click aici.

Dialogul inspirational are rolul de a le insufla copiilor pasiunea pentru a-si descoperi vocatia, despre a intelege rolul unor persoane motivationale in viata mentorilor si de a invata cum sa si-i repereze mai tarziu, mai usor, pe acei oameni care pot sa-i sustina in formarea personalitatii si, ulterior, in cariera; sa afle despre obstacolele vietii si cu ce atitudine le-au privit mentorii si cum le-au depasit, ce evenimente si ce principii de viata i-au ajutat, marcand destinul lor.


Filmari

Dialogurile vor fi filmate si postate pe canalul nostru Youtube: click.

Cauza copiilor supradotati si a realizarii centrului

Mentorii vor acorda totodata un interviu de sustinere a cauzei copiilor supradotati, si a realizarii in fapt a unui centru inovativ cu cele mai bune tehnologii de predare si invatare, dedicat copiilor supradotati. Aceasta este sansa pentru a deveni o cauza nationala bine cunoscuta: cauza copiilor supradotati asupra carora planeaza mituri atat de puternice incat formeaza un tabu social. Copiii supradotati se rateaza intr-un numar imens, ducand la cea mai ridicata risipa umana vreodata cunoscuta intr-o societate. Cunosc un risc social inalt recunoscut prin legi nationale si internatioanale, si drepturi stabilite prin lege la educatie diferentiata (Legea 17/2007 si Legea 1/2011) insa complet ignorate in Romania.

Seria este coordonata de jurnalist freelancer si fotograf, Gabriela Alba si Asistent Coordonator Anca Vladila.

Urmatorii sunt primii invitati dintr-o serie de 12:

MARIANA PACHIS, designer

22 februarie

Absolventa a Facultatii de Arte, Mariana Pachis creatoare a numeroase trofee printre care “Femeia Anului” (1998-2005), Festivalul de Film Dakino (1995-1998), Callatis 2000, Kodak, Bankorex, Dinamo, British Airways, Scoala Vedetelor, etc.
Pe plan international a fost recunoscuta pentru prima data la Bruxelles, in 1995, apoi la Geneva 1996, prin obţinerea medaliei de aur si respectiv a Marelui Premiu, cu lucrarea PIRAMIDA MODULARA realizata din sticla optica.
Mariana Pachis este de asemenea scenografa, creatoare de costume, de programe de radio si televiziune, regizor.
A fost producator general la televiziunea pentru copii Euro Kid TV.
Declara ca ii place foarte mult sa lucreze cu copiii si in special cu cei supradotati.

DUMITRU GRIGORE, preot, inginer

29 februarie

Dumitru Grigore are 49 de ani si este preot paroh al parohiei Gaujani din Eparhia Argesului si Muscelului. Absolvent al Facultatii de Fizica a Universitatii din Bucuresti, sectia Fizica Tehnologica, a obtinut in 2001 licenta in teologie la Facultatea de Teologie Ortodoxa “Sf. Mucenita Filoteea” din Pitesti cu lucrarea “Misiune Ortodoxa si globalizare”.
Din 1999 este membru titular al Comisiei de Cibernetica a Academiei Romane.
Totodata, Dumitru Grigore este Presedinte al Biospecter Team, care ofera servicii de evaluare a personalitatii cu ajutorul aparatului Biospecter – un sistem expert ce foloseste o metodă neinvaziva extrem de rapida pentru preluarea biodatelor si un set de aplicatii flexibile constituite in pachete de prelucrare avansata.

IOANA MARIA LUPASCU, Pianista, Solista, Concertista

7 Martie

“…tanara pianista este o aparitie fermecatoare. Emana caldura, feminitate; te simti bine in preajma ei! Universul spiritual al tinerei muziciene lanseaza chemari asemeni unei …mitice…sirene. Practica o dramaturgie a demersului muzical: are o incarcatura energetica in expansiune, pasiune, sonoritate calda si incontestabila virtuozitate”, scria Daniela Caraman-Fotea despre pianista Ioana Maria Lupascu pentru publicatia ” Actualitatea Muzicala”.
Este absolventa a Masterului ” Virtuosity Level ” la Conservatoire du Lausanne, Elvetia la clasa Prof. JF Antonioli, si fosta studenta a marelui pianist Lazar BERMAN, la Accademia Europea di Musica (Italia). Maestrul Berman o definea drept ” o solista cu imense posibilitati tehnice si artistice”. A mai lucrat si cu Valentina Berman, Lucia Teodorescu, Dag Aschatz. In primavara anului 2005 se reintoarce in Romania.
Castigatoare, finalista sau laureata a numeroase concursuri si a inceput cariera solistica, fiind prezenta pe scene din Italia, Romani, Elvetia , Croatia, Slovacia, Belgia, Lituania, Turcia, Spania, Germania.
In Italia a atras atentia criticilor dupa un recital la Conservatorio “Giuseppe Verdi” de la Milano, dupa care ziarele au numit-o o pianista ” ricca di virtuosita” ( “plina de virtuozitate “).
Din 2007 este solista a Filarmonicii ” Paul Constantinescu” Ploiesti.
In 2008 a fost invitata de catre Societa dei Concerti sa deschida stagiunea de recitaluri din Sala Puccini a Conservatorului „G. Verdi” Milano si in acelasi an lanseaza primul sau roman autobiografic „ Printul Baghetei” la Editura MeteorPress, al carui prim tiraj se epuizeaza in primele trei luni de la aparitie.
Din 2011 incepe colaborarea cu actrita Daniela Nane in spectacolul de muzica si poezie “Dor de dragoste…”

DRAGOS PREDA, Vicepresedinte LSRS – Liga Studentilor Romani din Strainante

21 martie

Dragos PREDA a reprezentat IRSCA Gifted Education pe plan international din mai 2009 in calitate de Director Relatii Internationale. Detine totodata functia de Vicepresedinte LSRS – Liga Studentilor Romani din Strainante. Este actualmente consilier pe politici de aparare in cadrul Ministerului Apararii Nationale, Departamentul pentru Politica de Aparare si Planificare, Directia Politici de Aparare – functie pe care o detine de la data de 01.07.2008.
A reprezentat Ministerul Apararii Nationale la cea de-a III-a Conferinta Anuala a Statelor Baltice pe Aparare (ABCD), Tartu (Estonia) – septembrie 2008, precum si în cadrul altor întrevederi bilaterale.
De asemenea, in perioada 2007-2008 a participat in calitate de cercetator asociat al Centrului Roman de Studii Globale, la reuniunile lunare „Invitatii IER la Infoeuropa: România în Europa”. A colaborat în cadrul unor lucrari de istorie a relatiilor internationale si istorie, iar un articol pe tema aderarii României la NATO este în curs de publicare în revista Universitatii Loyola – New Orleans (SUA).
Dragos PREDA detine o diploma de Licence si una de Maîtrise în cadrul Facultatii de Stiinte Politice a Universitatii Paris 1 Panthéon-Sorbonne (2003-2005). Tot în cadrul acestei Universitati a obtinut, un an mai târziu (septembrie 2006) diploma de Master 2 – recherche, în cadrul Facultatii de Istorie – specializarea: Istoria Relatiilor Internationale. Pe durata cursurilor universitare a facut stagii de practica în cadrul Delegatiei Permanente a României pe lânga UNESCO, Paris (2004), în cadrul Ministerului Apararii Nationale – Directia Integrare Euro-Atlantica si Relatii Militare Internationale si Serviciul de Politici de Aparare si Securitate (2003), precum si în cadrul Parlamentului României – Comisia de Aparare (2002).
Pe 25 septembrie 2010, la Paris, Dragos Preda a primit Premiul de Excelenta al Forumului Multicultural pentru Dezvoltare Durabila.

Mihaita Toma, terapeut in terapii complementare

28 Martie

Ing. Psih. Mihaita Toma este terapeut in Terapii Complementare atestat de ANATECOR (Asociatia Nationala de Terapii Complementare din Romania) în 6 specializari:
• reflexoterapie,
• presopunctura,
• bioenergoterapie (terapie holistica),
• biomasaj,
• biorezonanta.
Mihaita Toma este si autor a trei lucrari de larg interes aparute intre 2009 si 2011 la Editura Dharana – “Apa, miracolul vietii”, “Dezintoxicarea fizica si psihica” si “Sistemul imunitar – cheia sanatatii”.
A fost invitat la emisiunea “360 de grade”, canalul B1 TV.

Propunerile tale

Orice Propuneri de personalitati care ar fi incantate sa interactioneze cu copiii sunt primite cu deschidere: Impactul este unul dintre cele mai importante pentru viata acestor copii, prin formarea unor modele de viata autentice!
Gabriela Alba, Responsabil SERIA DIALOGURI CU MENTORI, journalist, fotogradf
gabriela.alba.foto { at } gmail.com
+0724 -565 644
Website: http://www.gabriela-alba.ro/

Seria precedenta a Dialogurilor cu Mentori (2010-2011)

In 2010-2011 a avut loc o serie de peste 11 intalniri coordonate de jurnalistul freelancer Paul Dumitru, cu scopul de a-i familiariza pe copii cu dialogul cu personalitati autentice si modele de comportament in viata, cu succes social, profesional sau uman. Printre invitati s-au numărat: Dr. Florian Colceag, expert international in educatie de excelenta; Andras Zoltan, voce, clape in formatia “Sarmalele Reci”; antreprenor Dragos Nicolaescu, ex CEO Fujitusu Siemens; Emil Pirtoc, Seful Comisiei de Arbitri, Federatia Romana de Rugby; Vasile Aurel Titu, Ghidul Sarmisegetuza; Ane-Marie Ormenisan, Cristina Ghinea si Renata Macoveanu, traineri si formatori; Iulian Ifrim, Coordonator proiect ”Sacosa de Panza”; Sandra Ghitescu, trainer; Liana Buzea, coordonator national “Let’s Do it Romania”; Catalin Naum, regizor, Teatrul Studențesc “Podu’”, Casa de Cultura a Studenților, și alții.
In 2012, dorim continuam cu o noua serie de dialoguri, cu invitati de mare valoare.


Sal Sol