Follow si Like:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us

Diana Petre, bursiera Centrului Gifted pentru Public Speaking a castigat sambata 01.04 concursul municipal de public speaking “Bright Speakers”

Diana Petre sustinuta de Mihaela Mathe, trainer Speakers Club

Diana Petre sustinuta de Mihaela Mathe, trainer Speakers Club Junior, pe drumul pasiunii sale

Diana a castigat sambata 01.04.2017 concursul municipal de public speaking “Bright Speakers”, sectiunea limba romana gimnaziu, organizat de catre Liceul International de Informatica Bucuresti (ICHB) si Inspectoratul Scolar al  Municipiului Bucuresti. Concursul a reunit finalisti din scoli de stat si private din Bucuresti, iar premiul primit de Diana este o tabara in Grecia in vacanta de vara. Tema concursului a fost “Leadership – capacitatea de a-ti transpune viziunea in realitate”. O felicitam!

Rata de succes a educatiei si a descoperirii oricaror inclinatii este in directa relatie cu implicarea parintilor.

Foarte multi parinti doresc sa descopere abilitatile copiilor. Este ca o formula magica pe care o repeta parintii: “vreau sa descopar abilitatile copiilor mei”. Pozitia Centrului Gifted Education referitor la evaluarea abilitatilor – la modul general – este ca a afla despre copil ce abilitati are, este de fapt un proces. Acest proces poate fi realizat numai in timp pe baza unei relatii sensibile, care creste pas cu pas si poate deci avea loc atunci cand copilul intreprinde o activitate, sub indrumarea unui profesor cu care copilul are o relatie.
Aceste abilitati se pot observa in timp, sau pe loc, depinzand de capacitatea profesorului/tutorelui de a descoperi si vedea talentul altor persoane. Aceasta abilitate variaza de la om la om, depinzand de experienta.
Puteti explora descoperirea abilitatilor generale (muzicale, kinestezice, creative, etc) participand la cluburi de copii. Pentru a intelege distanta intre o abilitate evaluata si talent real, va invitam sa cititi cartea lui Sir Ken Robinson: Finding your Element.

Recomandam tuturor parintilor care vor sa descopere “abiltiati”, sa acorde timp pentru implicarea lor in sustinerea copiilor pentru dezvoltarea semintelor puse prin abilitatile dezvoltate la Centrul Gifted Education. Pasiunile se nasc in timp, prin descoperire, prin aprofundare, prin perseverenta, intr-o relatie sensibila, calda, cu domeniul de interes si un adult, fara presiunea celor din jur, si fara asteptari.

Parintii Dianei Petre se implica foarte atent in relatia cu Diana si sora ei, Adelina, care si ea a capatat un interes spre public speaking, luand impreuna un avant deosebit. Urmarea? Au urcat amandoua pe scene diverse si au fost remarcate. Pas cu pas, au putut cunoaste provocari, si alaturi de Mihaela Mathe, ca trainer de Public Speaking, s-au dezvoltat pana la a ajunge sa cunoasca si cateva succese. Nu stim ce s-ar fi intamplat daca parintii nu ar fi facut nimic dupa primirea bursei, insa stim sigur, ca fara parintii care sa-i sustina in continuarea unei abilitati descoperite, copiii au sanse mai mici sa isi atinga un domeniu de pasiune, sa cunoasca bucuria de a se descoperi pe ei, si pe ei in relatie cu lumea, printr-o abilitatie care devine o cheie spre auto-cunoastere.

Orice pasiune, este o usa deschisa spre alta, si alta, si in final, prin (auto)descoperire, copilul poate face alegeri importante ale domeniilor de pasiune, sau de viata si cariera. De ce? Pentru ca invata sa se cunoasca, sa-si cunoasca abilitatile, primind feedback de la mediul educational si social, si capata incredere in el, devenind auto-reflexiv, si punandu-si intrebari, capata singur raspunsuri. Un proces natural, care are nevoie de suporteri – parintii si adultii care faciliteaza descoperirile copilului.

Despre Diana Petre

Diana a castigat in anul 2015 bursa Speakers Club Junior oferita in parteneriat de Speakers Club si Centrul Gifted Education. De atunci, Diana a iesit pe scena dezbaterii publice KIDx “Copiii dezbat sistemul de educatie” , prima dezbatere de acest tip organizata de Centrul Gifted cu copii supradotati. In 2016, Diana Petre a obtinut locul 4 la concursul Business Days Junior Edition, in urma unei prestatii exceptionale, in care s-a intrecut pe sine, cu discursul sau “Cine sunt copiii supradotati”. Sala a aplaudat in picioare la finalul discursului sau, lucru care nu s-a mai intamplat la nici unul dintre ceilalti finalisti.


Sal Sol