Follow si Like:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us

Peste 400 de copii inscrisi din 15 scoli din tot sectorul 6 pe baza recomandarilor profesorilor si criteriilor asociatiei sunt asteptati in Selectia SCREENING pentru Scoala de Excelenta,  o scoala de dezvoltare personala, dedicata exlusiv copiilor cu abilitati inalte. Testarile au inceput in prima sambata din luna, 1 octombrie 2011, urmand sa continue pana in noiembrie. Testarile se dau in toate scolile partener din sectorul 6, care au copii inscrisi.

O noutate fata de anul 2010 (cand din 950 de copii inscrisi, 835 au fost testati dintre care 60% au fost descoperiti cu abilitati intelectuale peste medie), este faptul ca in 2011 sunt asteptati la selectia screening copii din toate sectoarele Bucurestiului.

IRSCA Gifted Education, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Sector 6 anunta inceperea testarii screening la nivel international pentru descoperirea abilitatilor cognitive in toate scolile din sector 6 in vederea selectiei pentru Scoala de Excelenta Ianuarie – Iunie 2012, singurul program de educatie dedicat exclusiv copiilor cu abilitati inalte . Sunt invitati sa participe copii in a.c. in clasele 3-6, indiferent de varsta.

Visul organizatorilor, cu care am inceput proiectul de antreprenoriat social, este sa oferim copiilor ceea ce noi nu am putut avea cand eram copii: educatie la nivelul abilitatilor inalte; sa respectam dreptul fiecarui copil de a invata la nivelul abilitatilor sale. Copiii cu abilitati inalte au risc social inalt. Si sunt o cauza prea putin cunoscuta si mediatizata. Sunt copii care au dreptul la o educatie diferentiata. Acest proiect doreste sa ofere solutii pentru stoparea risipei de oameni cu abilitati inalte, “cea mai mare pierdere a culturii noastre” (Gowan) – atunci cand persoana supradotata are performante reduse, cand ajunge un „underachiever”, un om care se rateaza, care nu se simte nici valorificat, nici apreciat, care nu-si gaseste rostul. Acest proiect ofera copiilor sansa sa isi faca prieteni ca ei, sa simta ca sunt apreciati pentru abilitatile lor, sa faca parte dintr-o comunitate unde aspiratiile lor personale conteaza, unde curiozitatea lor nestapanita este satisfacuta, unde profesorii sunt incantati sa raspunda la intrebari provocatoare, unde mediul de invatare le hraneste abilitatile si nu le inhiba.

In anul 2010, 45 de copii cu abilitati inalte au urmat prima Scoala de Excelenta: un an de formare cu peste 20 de cursuri de dezvoltare personala, cu o curricula imbogatita  ce urmareste dezvoltarea inteligentelor multiple si a abilitatilor naturale, pentru toata viata.

Istoric

In anul 2010 a fost lansat in sectorul 6 la initiativa Inspectoratului Scolar Sector 6 primul Program de Inovatie Didactica dedicat copiilor cu abilitati inalte, care sustine profesorii, parintii, si copiii cu o educatie de excelenta prin noile metode inovative de decoperire a inteligentelor multiple si a abilitatilor pentru toata viata printr-un parteneriat cu asociatia non-profit IRSCA Gifted Education. Proiectul este unic în România, în concordanţă cu stipulările Recomandării Europene 1248/1994 şi cu reglementările naţionale ale Legii 17/2007, în spiritul politicilor dezvoltate de UE, UNESCO, şi totodată, un proiect cu vizibilitate maximă la nivel naţional şi internaţional şi de o importanţă capitală pentru susţinerea cu o educaţie diferentiata, a copiilor cu abilităţi înalte pentru dezvoltarea unei societăţi bazate pe cunoaştere.

PRIMA ETAPA

Prima etapa a proiectului invita copiii din toate scolile partener din sectorul 6 la inscrierea pe baza unui Acord semnat de parinti la testarea screening ce va avea loc in perioada Octombrie- Noiembrie, in urma recomandarilor facute de profesori si invatatoare dar si prin autonominalizare – care sunt incurajate. Asociatia a furnizat o lista a criteriilor de recomandare a copiilor pentru participarea in etapa screening. In anul 2010 au participat in aceasta faza a proiectului peste 835 de copii dintre care 338 au fost invitati in a doua etapa. In anul 2011 sunt asteptati peste 400 de copii inscrisi la selectie inca din luna mai a.c.
Testarile au inceput cu prima sambata din luna, 1 octombrie 2011, urmand sa continue pana in noiembrie. Testarile se dau in toate scolile partener din sectorul 6, care au copii inscrisi.

Mai multe despre Scoala de Excelenta si Programul de Inovatie Didactica din sectorul 6,  cat si despre etapele care urmeaza puteti citi pe website:

http://giftededu.org/start-la-selectia-screening-in-sectorul-6

http://giftededu.org/scoala-de-excelenta

Ne face placere sa anuntam in acest moment Scolile partenere in anul 2011:

 1. Liceul Lovinescu (campion, 100 de copii recomandati)
 2. Scoala 176
 3. Scoala 191
 4. Scoala 157
 5. Scoala 117
 6. Scoala 156
 7. Scoala 198
 8. Scoala 59
 9. Scoala 205
 10. Scoala 197
 11. Scoala 310
 12. Scoala 169
 13. Liceul Marin Preda
 14. Scoala 206
 15. Scoala 279

Mult succes copiilor la testare!

Organizator: IRSCA GIFTED EDUCATION

Parteneri Scoala de Excelenta, prima scoala dedicata sustinerii copiilor cu abilitati inalte

Inspectoratul Scolar Sector 6, Bucuresti

Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Catedra de Psihologie Clinica si Psihoterapie, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei

Universitatea Bucuresti, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei

Cognitrom

Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti

Simon Fraser University, Faculty of Education

Neag School of Education, University of Connecticut

Sustinatori:

EDUGATE

ANOSR- Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania

AIESEC Bucuresti

Societatea Civila pentru Educatie si Informatizare,

Responsible Management Romania

Comunitatea Ambition.ro

Ad-ASTRA

Fundatia Nationala Romanii de Pretutindeni,

Liga Studentilor Romani din Strainatate

Skill Team.


Sal Sol