Lansam Arbore🌳 – Centru de Permacultura si Educatie Libera
Follow si Like:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us

Arbore🌳 – Centru de Permacultura si Educatie Libera

Lansam Arbore🌳 – Centru de Permacultura si Educatie Libera

Noi credem ca putem creste doar in legatura cu valorile nationale. Avem pamant, hai sa realizam o gradina padure, chiar langa Bucuresti, la 20 km. Va fi un centru prin care vom promova traditiile legate de pamant.
Motto-ul nostru este: “Reconecteaza-te cu pamantul pentru ca doar legatura cu pamantul ne poate elibera.”

Te invitam sa adopti un proiect in viata ta, si a familiei tale. Se numeste: Arbore – Centru de Permacultura si Educatie Libera. Vrem sa il construim impreuna cu tine!
L-am lansat pe Galantom, il poti adopta.

Ce este Arbore🌳 – Centru de Permacultura si Educatie Libera?

Arbore 🌳- Centru de Permacultura si Educatie Libera este locul unde copiii si familiile lor vor experimenta liber invatarea despre traditiile pamantului, uneltele traditionale si vor descoperi permacultura si gradina padure pentru comunitate, pentru a creste plante perene, pentru autosustenabilitate si o relatie sanatoasa cu natura. Le va permite familiilor sa descopere sensul relatiei cu natura, hrana naturala, hrana din gradina padure, cum poti crea resurse mai aproape de casa, cultura regenerativa, reconectarea cu solul, traditiile romanesti si educatia prin experimentare. Vor lua contact cu stiinte experimentale, plante perene, arbusti, copaci, instrumente agricole, permacultura sau cultura permanenta experimentala, educatie experimentala si inteligenta corporala. Aici vor avea loc ateliere de gradinarit, mestesugarit, arhitectura vernaculara, constructie de garduri si adaposturi din materiale naturale, confectionare de unelte si olarit.

Va fi casa in care toti copiii vor putea sa experimenteze si sa inteleaga singuri printr-o serie de unelte rostul relatiei cu pamantul, cu plantele, materialele, rostul scolii, al educatiei si al materiilor, si astfel sa-si descopere potentialul si interesele.
Copiii vor lucra in natura, vor atinge, vor interactiona si vor alege ce vor sa experimenteze pentru ei insisi. Copiii sunt primii beneficiari ai scolilor insa nu sunt niciodata intrebati ce si-ar dori sa invete si astfel, sa devina autonomi, lideri pe propria lor educatie.

Mai multe detalii aici.
Momentam avem doar terenul (care este langa o padure💗), chiar langa Bucuresti, la 16 km de la Bariera Domnesti, si strangem fonduri. Suma pe care dorim sa o strangem este 150.000 lei.

Suma ne ajuta sa:

 • realizam imprejmuirea cu gard din materiale naturale
 • relocam si reconstituim pe temelie de piatra o casa din Giurgiu/Ialomita din paianta si lemn si sa construim o anexa gospodareasca din caramida de chirpici / cob
 • obtinem autorizatiile necesare si consultanta cu un ing/constructor/ arhitect
 • cumparam unelte de gradinarit
 • realizam 2 toalete ecologice
 • cumparam seminte bio, arbusti si copaci de soi vechi romanesc
 • facem schita de design de permacultura pentru gradina padure pe care sa o plantam impreuna
 • cumparam obiectele traditionale pe care copiii sa le atinga
 • facem minim 2 cursuri pe an in natura cu mesteri traditionali si 1 tabara experentiala pe tema permaculturii intr-un Proiect Pilot
 • cream o Scoala a Semintelor si Banca Semintelor Arbore. In 2022 am devenit membri ai Global alliance for seed freedom semnand Declaratia Libertatii Semintelor initiata de dr Vandana Shiva
 • realizam si o micro ferma cu animale, in viitor, pentru copiii. Speram ca se va concretiza cu ajutorul dvs.!

Asteptam sugestiile si ideile comunitatii 🙏 pentru materializarea acestui proiect pe adresa de email pr@giftededu.ro.

Cum poti ajuta?

Poti crea oricate evenimente de fundraising pe galantom.ro pentru noi.
Avem un eveniment de fundraising pana pe 31.12.2021-
Chef Galantom ~ 2021 dar tu poti propune oricate alte evenimente.
Ai o pasiune pentru gatit, pentru sport, si vrei sa o impartasesti cu cei care au nevoie de ajutor?
Poti sa-ti daruiesti ziua de nastere, zilele de nume, samd!
Poti face asta prin intermediul platformei Galantom.

Cum?

Poti organiza o cina la tine acasa, un workshop de gatit sau poti gati masa de pranz ori o prajitura pentru colegii de la munca ca sa strangi fonduri pentru cauza.
Acestea sunt doar cateva idei.
Daca te-ai decis sa te implici, scrie la info@galantom.ro, iar Galantom te va indruma ce trebuie sa faci ca sa ai o pagina de fundraising pe platforma pentru noi.
Pe Galantom fiecare fundraiser care vrea să susțină o cauză trebuie să aibă o provocare personală. El poate alege una dintre provocările de pe platformă sau poate propune o provocare nouă. Aceste provocări sunt încadrate pe Galantom în categoria EVENIMENTE.
Principiul este că fundraiserul dedică această provocare unei cauze caritabile și își încurajează prietenii să doneze pe pagina lui de fundraising de pe Galantom. În acest fel fundraiserul este și mai motivat să își ducă provocarea până la capăt, iar, împreună, susțin un proiect care rezolvă o problemă din comunitate.

Cartea noastra de vizita

Anul acesta implinim 11 ani!
Peste 330 de copii supradotati absolventi
Peste 3300 de ore de educatie diferentiata cu copii supradotati
24 diferentiatori in educatie
3500 de copii testati IQ la standarde internationale


Sal Sol