Aplauze pentru Diana!!
Follow si Like:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us

Diana Petre:

In Romania sunt peste 200.000 de copii supradotati si doar 3% dintre ei ajung sa isi atinga potentialul.

“O fetita de doar 11 ani, Diana a tinut un discurs marcat de un spirit puternic justitiar, prin care ti-a asumat rolul de mediator intre copii si adulti si a vorbit despre necesitatea identificarii la nivel national a copiilor supradotati si integrarea acestora intr-un program de dezvoltare croit nevoilor lor” pe scena TEDx Targu Mures 2018.

Diana Petre a reprezentat in calitate de Ambasador al Centrului Gifted Education cauza copiilor supradotati pe scena TEDx prezentand campania Minti Stralucite si ceea ce pot face “oamenii mari” pentru copii. Daca inca mai esti sensibil la ceea ce au copiii sa spuna celor mari, si vrem sa discutam intre generatii despre vise, despre implinirea si realizarea copiilor, ascult-o pe Diana.

Aici se afla discursul in intregime si totodata, si prezentarea. Drepturi de autor: Diana Petre / Mihaela Mathe. Mihaela Mathe este mama, trainer, fondator si coordonator al Speakers Club Junior si totodata coach-ul personal al Dianei pentru TEDx.  Parcursul facut impreuna de cele doua, sustine inca o data ceea ce Mihaela crede:“Investitia in comunicare genereaza cel mai mare profit” – Speakers Club Junior.

Ca rezultat al eforturilor ei, prin daruirea ei, Diana primeste recunoasterea noastra. In calitatea ei de Ambasadoare, doresc sa o invitam la absolvirea copiilor supradotati din a 8-a generatie  ai ”Programului Academic” – 2018 pentru a isi exprima gandurile si emotiile, si a raspunde la intrebarile curioase ale noastre, despre cum i s-a parut ei acest parcurs, provocarea de a reprezenta o cauza atat de complexa, si in final, ce inseamna sa fii pe scena TEDx la doar 11 ani.

Noi credem ca modelul ei merita instituirea unui premiu pentru implicare sociala, si a unui Fond National de sustinere a copiilor supradotati. Imi vine in minte ceea ce a reusit Malala Yousafzai (cea mai tanara premianta Nobel) sa realizeze in UK prin Malala Fund pentru a-i ajuta pe alti copii, ca activist pentru drepturile omului si ale copiilor la educatie. Diana a facut diferenta pentru multi copii. Daca ne dam seama de acest lucru putem sa intelegem ca multe lucruri au sansa sa se schimbe in paradigma din care functionam. Simpla noastra recunoastere ca am auzit ce a spus Diana pe scena inseamna ca putem intelege ca acesti copii au drepturi, si ca ele trebuie respectate ca drepturi ale copilului si ale omului, asa cum sunt stipulate in Carta Drepturilor copilului: dreptul de a primi educatie pentru a-ti atinge potentialul. Ne gandim la petitiile noastre si toate scrisorile trimise institutilor statului de zeci de ani de zile fara ecou. Si suntem incurajati sa credem ca totul se poate schimba intr-o singura instanta temporala atunci cand ne simtim pregatiti ca adulti sa ne schimbam paradigma si sa ii auzim pe acesti copii.” – Presedinte, Centrul Gifted Education, Monica Gheorghiu

Ca recunoastere a efortului, atat Diana, cat si sora ei, Adelina, ambele castigatoare ale bursei de Public Speaking in 2015, au primit in acest moment invitatia de a parcurge selectia la Centrul Gifted Education pentru anul Academic 2018-2019. Asociatia Centrul Gifted Education le multumeste la scena deschisa pentru efortul de a reprezenta in lume cauza copiilor supradotati si motivatia de face din acest lucru o cale spre propria dezvoltare si evolutie personala.

Mai multe despre Diana Petre

Campania Minti Stralucite are ca Ambasadoare al Centrului Gifted Education pe Diana Petre, anuntata oficial ca speaker la TEDx Tirgu Mures.  A castigat in anul 2015 bursa de “public speaking” oferita de catre Centrul Gifted Education pentru copii supradotati. Diana doreste ca toti copiii supradotati sa fie descoperiti, intelesi si ajutati sa isi implineasca potentialul. Sperăm ca impreuna, in echipa cu tine, cu fiecare roman, in timp, vom putea ajuta să descoperim chiar și cel mai îndepărtat copil supradotat, în cel mai mic catun, astfel încât să poată obține ceea ce are nevoie pentru o educație adecvată. Mai presus de toate, vrem sa dăm uneltele școlilor, cadrelor didactice și părinților să ii descopere pe toti cei 200.000 de copii supradotati din România.


Sal Sol