Anunt
CE CAUTĂM
Persoane cu experiență în lucru cu tinerii (un plus: experienta in lucrul cu tineri cu abilități înalte) ideal psiholog – psihoterapeut, cu formare de coach interesate să lucreze voluntar.
PROIECTUL PRESUPUNE PARTICIPAREA LA:
- Training de formare oferit de The Duke of Edinburgh’s International Award Romania, perioada cursului se va comunica ulterior. Trainingul se va desfășura pe perioada a de 2 zile.
- Training și susținere cu materiale despre nevoile adolescenților gifted (3 h)
CE VEȚI PRIMI:
- Veți putea colabora direct cu un coordonator psihoterapeut afiliat Centrului Gifted Education
- Participarea dvs poate fi susținută dacă doriți ca stagiu de practică pentru facultate / cu adeverința din partea asociației. Atenție: Senatorii au adoptat în februarie 2014 o nouă Lege a voluntariatului, potrivit căreia activitatea de voluntariat va fi considerată experienţă profesională sau în specialitate dacă aceasta este realizată în domeniului studiilor absolvite.Click aici pentru întreaga știre.
- Veți putea continua colaborarea inițiată cu Centrul Gifted Education
- Veți putea participa gratuit la sesiuni de formare în domeniul “gifted education” în Centrul Gifted Education în anul 2015-2016
- Veți intra în rețeaua profesională de colaboratori Centrul Gifted Education
ÎNSCRIERI
Vă rugăm să trimiteți la adresa de mail inovatie@giftededu.ro, o scurtă scrisoare de motivație (max ½ pag) incluzând
- anul de studii/ anul absolvirii master/doctorat
- date de contact (email și telefon)
DATA LIMITĂ:
10 octombrie ora 20
DESPRE PROIECT
Proiectul este realizat de catre Centrul Gifted Education in parteneriat cu Fundatia The Duke of Edinburgh’s International Award si este pus in practica cu sprijinul voluntarilor sai in parteneriat cu Centrul Gifted Education.
DESPRE THE DUKE OF EDINBURGH’S INTERNATIONAL AWARD
The Duke of Edinburgh’s International Award este liderul mondial al programelor de dezvoltare personală și se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 24 de ani. În România programul a luat amploare odată cu lansarea lui din cadrul Galei Regale din anul 2013. În anul 2014 a fost desemnat câștigător al premiului I la Gala Societății Civile 2014 pentru programe de tineret.
Programul Award este voluntar, non-competitiv și complementar educaţiei formale. Profesorii din licee şi universităţi, lucrătorii de tineret, organizaţiile non-guvernamentale, părinţii şi managerii în resurse umane pot oferi Award-ul, această structură educaţională non-formală, tinerilor cu care lucrează.
Beneficii pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 14-25 ani
- Oferă tinerilor oportunitatea de a demonstra un real progres personal în cadrul unei structuri recunoscute la nivel internaţional
- Evidenţiază clar formarea abilităţilor antreprenoriale ale tinerilor participanţi
- Creşte nivelul de participare şcolară şi îmbunătăţeşte nivelul de realizare al performanţelor
- Creşte nivelului de angajabilitate
- Creşte implicarea în activităţi de voluntariat în comunitate, incluzând viaţa socială şi politică
- Creşte gradul de acceptare a comunităţii, tinerii devenind din ce în ce mai conştienţi de faptul că mediul social de provenienţă al fiecărui individ nu este la fel de important precum sunt abilităţile şi personalitatea sa
- Creşte capacitatea fizică şi starea de bine
- Inspiră participanţii să îşi depăşească propriile aşteptări, demonstrând progres pe parcursul desfăşurării activităţilor, atingând şi lărgindu-şi propriile limite şi, astfel, obţinând Award-ul
- Adaugă valoare CV-ului. Certificatul The Duke of Edinburgh este considerat o realizare non-academică de elită pentru admiterea în Universităţi
- Award-ul va fi în curând cea mai mare organizaţie non-guvernamentală pentru tineret din România
Beneficii pentru profesori, lucrători de tineret
- Cadrele didactice beneficiază de un cadru structurat pe care îl pot oferi tinerilor, recunoscut la nivel mondial drept un filtru universitar
- Profesorii beneficiază de un extra credit pentru implicarea în derularea programului
- Organizaţiile non-guvernamentale şi lucrătorii de tineret se bucură de un program acreditat pentru beneficiarii lor
- Valoare adăugată CV-ului
Cum funcționează
Orice tânăr cu vârsta cuprinsă între 14 şi 24 de ani poate parcurge programul The Duke of Edinburgh’s International Award.
Cu sprijinul Liderilor Award (profesori de liceu/lucrători de tineret), participanţii îşi aleg activităţi şi îşi stabilesc obiective de dezvoltare personală în cadrul fiecăruia dintre următoarele domenii:
- Voluntariat: sprijin oferit în mod voluntar indivizilor, organizaţiilor non-guvernamentale şi comunităţii locale.
- Activităţi fizice: îmbunătăţirea performanţei într-un anumit sport, dans sau activităţi de întreţinere fizică.
- Abilităţi personale: dezvoltarea unor abilităţi practice şi sociale, precum şi anumitor interese personale.
- Aventură: planificarea şi pregătirea pentru finalizarea unei călătorii de aventură în aer liber.
La nivelul de Aur, participanţii trebuie să parcurgă adiţional un Proiect Rezidenţial, care implică a locui şi a desfășura activități în folosul comunității.
Fiecare nivel este progresiv și cere mai multă implicare de timp şi dedicare din partea participanţilor:
- Bronz 3 – 6 luni
- Argint 6 – 12 luni
- Aur 12 – 18 luni
Despre Centrul Gifted Education
Centrul Gifted Education este o asociaţie non-profit cu misiunea de a descoperi şi de a dezvolta potenţialul copiiilor cu abilităţi înalte (supradotaţi), printr-o educaţie de excelență. Parteneri ai Universitatii Bucuresti, Facultatea de Stiintele Educatiei si Psihologie, membri ECHA-European Council for High Ability, AERO Alternative Education and Resource Organization; WCGTC- World Council for Gifted and Talented Children, Gifted Education este susținut International de Simon Fraser University – Faculty of Education, și University of Connecticut- Neag School of Education.
Proiectul este auditat şi recomandat de două Universităţi Internaţionale, CEU Business School şi Johns Hopkins Carey School of Business.