ARTDECO Curs Inovativ in Arta Decorativa
Invitam copii care vor sa-si dezvolte abilitati inalte in pictura decorativa la un curs care urmareste dezvoltarea si implicarea in realizarea unei lucrari finale de proportii care va fi rezervata unei expozitii permanente la Centrul Gifted Education pentru copii supradotati. Copiii vor fi realiza o lucrare inedita avand tema centrala Copacul Vietii.
Cum lucram?
Fiecare copil încearcă să pună în valoare „ce vrea să exprime” lucrarea lui şi ne poate transmite:
- Ce obiect sau tip de compoziţie se potriveşte cel mai bine unei suprafeţe lucrate de el;
- Ce motive decorative vrea să aleagă pentru un decor;
- Cum va vrea să organizeze compoziţional o suprafaţă decorativă.
Obiect de lucru: realizarea unor desene simbolice ca decor practic al unei camere
Temă: Compoziţia cu registre organizate pe orizontală sau pe verticală, compoziţia închisă, compoziţia deschisă;
Vom începe lucrul cu o schiţă de compoziţie / decor şi apoi transpunem decorul potrivit obiectului nostru.
Tehnică de lucru: pictură decorativa cu culori Maimeri acrilice.
Tema centrala a Cursului: Pictura decorativa a Copacului vietii.
„Copacul are semnificaţii cosmice, simbolizand Axus Mundi, adică Axa Lumii, sau mai cunoscut sub numele de Pomul Vieţii, care face legătura dintre cele trei lumi: prin rădăcini – tăramul morţii şi intunericului; prin ramuri, frunze, flori şi fructe cu lumea pămanteană şi prin varfurile sale legătura cu cerul, cu lumea zeilor, Paradisul.
Mircea Eliade: arborele este incărcat cu forţe sacre deoarece este vertical, creşte, işi pierde şi-şi recapătă frunzele, şi deci se regenerează; el moare şi renaşte de nenumărate ori. Psihiatrul şi psihologul elveţian Carl Gustav Jung a considerat copacul ca o imagine arhitipală: Simbol al eului in secţine transversală…prezentat in procesul de creştere…ale cărui rădăcini reprezintă inconştientul, trunchiul conştientul, iar apexul, lupta pentru individualitate.
Simbolul copacului, a ocupat un loc deosebit de important in creaţia pictorilor Wassily Kandinsky, Paul Klee şi Piet Mondrain.
Arborele este considerat simbolul Axei lumii, drumul ascensional pe care sufletul il străbate, atunci cand trece din lumea materială in cea imaterială.” (Revista Agero, Julia Maria CRISTEA)
Număr de participanţi: o grupă alcătuită din maxim 12 copii;
Realizarile copiilor vor fi fi permanent expuse intr-o expozitie in Centrul Gifted Education pentru copii supradotati ca material decorativ.
Timp de lucru: 6 h
Secţiunea de formare vizuală: 2h (la finalul cursului participanţii împreună cu formatorul iniţiază discuţii /analiză pe marginea schitelor si compoziţiilor realizate în timpul workshopului);
Secţiunea de lucru: 2 sesiuni de 2h
Trainer: Octavian Grigoras
Octavian Grigoras a absolvit liceul Pedagogic in Cluj Napoca si Universitatea de Arte Plastice Ioan Andreescu din Cluj Napoca precum si un Master in Fotografie. A predat educatie plastica intre anii 2000-2006 la Liceul teoretic “Lucian Blaga” din Cluj la clasele 5-12 si cursuri de arta fotografica la Scoala Britanica din Bucuresti. A realizat participari cu copiii la numeroase concursuri cu filme, inclusiv la festivalul de creativitate din San Remo, expozitii de foto si de pictura de grup si individuale (Viena, Copenhaga, Praga, Deva, Budapesta).
Cost: 100 lei.
Workshopul are urmatoarele intalniri:
10 septembrie: orele 17-19
12 septembrie: orele 17-19
14 septembrie: orele 17-19
Unde are loc workshopul: str Pascani 6, sector 6, in incinta Scolii 155, din Bucuresti
Harta: http://www.umapper.com/maps/view/id/77772/
INSCRIERI ONLINE pana pe 9.09 pe principiul primul venit, primul inscris
[CONTACT-FORM]