Follow si Like:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us

Sambata 11 Decembrie orele 9.30 – 12 pm

Invitati: Drd. Psih. Armand Veleanovici, psiholog, psihoterapeut, si Leon Fratila, fizician

Workshopuri dedicate parintilor si cadrelor didactice din Programul de Inovatie Didactica sector 6

Sambata 11.10, ora 9.30 – 10.30 am Workshop demo Tehnici de comunicare cu Drd. Psih. Armand Veleanovici, psiholog, psihoterapeut

Tehnici de comunicare

Workshop

Tematica abordată:

– Comunicare. Noţiuni teoretice

– Introducere în Analiza Tranzacţională

– Introducere în Programarea Neurolingvistică (NLP)

– Comunicarea asertivă

– Comunicarea non-verbală

– Ascultarea activă

– Empatia

– Punerea întrebărilor

– Feed-back-ul constructiv

– Comunicarea non-violentă

– Comunicarea cu persoane dificile

– Comunicarea părinte/profesor – copil

Workshopul demonstrativ invita practic auditoriul la formarea unor grupe la CID pe tematica propusa.

Descrierea Workshopurilor aici.

Vor mai urma 2 workshopuri in aceasta serie: Cunoasterea copilului – tehnici proiective si analiza de simbol si Grup de Dezvoltare profesionala.

Sambata 11.10, ora 10.45 – 12 pm Workshop demo SUPRAVIETUIRE PRIN GANDIRE cu Leon Fratila

Fiecare dintre noi s-a confruntat cu intamplari mai putin placute de-a lungul vietii si de multe ori raspunsul pe care l-am dat provocarilor vietii nu a fost cel mai bun. Unii dintre noi am fost blocati in lift, altii ne-am ratacit, cativa am fost atacati de animale si mai toti am suferit de cald sau de frig mai mult sau mai putin. Daca ne imaginam traseul vietii ca mersul cu masina pe o strada, in acele momente am fost foarte aproape de bordura (din stanga sau din dreapta) sau chiar am mers cu o rotile pe bordura si de multe ori pe acolo erau intersectii (schimbari ale cursului vietii in care ar trebui sa aplicam o tehnica de gandire numita PMI) in care am lasat drumul principal si am luat-o pe unul secundar. Cu totii ne-am dori ca elevii sau copiii nostri sa nu se apropie de borduri, sa mearga drept si lin desi ar putea intalni o groapa… sau un caine…sau ar putea scapa de toate acestea avand un sofer platit (in acest caz s-ar chema “thinking by paying”).

Cel mai bine ar fi ca ei singuri sa se descurce, sa gandeasca singuri ce-i de facut si sa faca. Asta ar fi cea mai mare multumire a parintelui si a profesorului.

Daca in secolul anterior existau sloganuri puternice ca “Informatia este putere!” (A se vedea si unele filme care au avut ca tema acest slogan) in momentul de fata informatia este pretutindeni (ne conectam la internet si in cateva secunde aflam aproape tot ce dorim chiar daca timpul de cautare reprezinta 40% din timpul total petrecut pe net) si este la indemana oricui, nu numai a initiatilor sau insiderilor (sau chiar a securistilor :)), astfel sloganul pierzandu-si din forta in favoarea managementului informatiei – adica a gandirii!

Cati dintre noi am invatat sa gandim in scoala (adica acolo unde sunt riscuri minime “nu-i nimic, doar e tema!”) si cati am invatat sa gandim in “scoala vietii” (acolo unde riscurile sunt mari si mai ales REALE)? Foarte putini ca sa nu spunem niciunul.

“Surviving by thinking”
nu isi propune sa va dea retete de supravietuire pe tava pe care sa le uitati pana saptamana viitoare, ci sa va faca sa ganditi pe cont propriu si la finalul lectiei sa descoperiti chiar dumneavoastra rezultatele la diverse provocari extreme asa cum sunt date in diverse manuale de supravietuire.

Cursul foloseste in principal strategii si tehnici marca Edward de Bono, dar si alte surse.

De ce am ales supravietuirea ca si camp de experimentare si predare a tehnicilor de gandire? Pentru ca in acest domeniu fata de altele nu exista alta varianta castigatoare decat atitudinea de invingator.
Astfel, acest program va va dezvolta gandirea critica si laterala, creativitatea si increderea in sine, autocontrolul si controlul situatiilor si de asemenea va va dezvolta atitudini de invingatori (cea mai importanta atitudine in surviving) si aptitudini de lider pentru ca de multe ori vom lucra in echipe. Aceste aptitudini vor crea premisele aparitiei comportamentului de supravietuitor.

Cursul este alcatuit din 1 (lectie introducere) + 9 lectii si va fi condus ca un proces. In fiecare lectie prin jocurile-exercitii pe care le vom efectua ne dezvoltam increderea de sine, identificam punctele tari, facem un plan si actionam.

Exersand, se creeaza patternuri de gandire ce vor fi aplicate cand ne vom confrunta cu o situatie de acest gen in viata reala.

Evenimentul este oferit gratuit profesorilor din cele 21 de scoli partener.

Lista Scolilor Partener si conditiile de participare (adeverinte, etc) pentru cadrele didactice din scolile partener este disponibila aici.

Workshopul are loc la:
cid-centrul-str-pascani-scoala155
CID- Centrul de Inovatie Didactica recent lansat (11 Septembrie), din cadrul scolii 155 (vezi atasament pentru harta). Zona Romancierilor, trolee 90-91-93 sau masina 268, stratia Romanicierilor. In zona Cetatea Histriei

INSCRIERI

Va invitam sa va inscrieti cat mai curand completand formularul de mai jos.

Primul venit, primul inscris.

Sunt acceptati maxim 25 de participanti profesori la acest prim workshop.

Toti invitatii dvs. din afara cercului Programului de Inovatie Didactica vor putea veni achitand un cost 10 lei / intalnire, reprezentand o contributie la costul transportului pentru invitat si/sau o forma de sustenabilitate pentru program. Va rugam sa faceti invitatii, conteaza sa aducem aceste minunate incursiuni persoanelor interesate.

In decurs de 24 h, vor primi pe email confirmarea inscrierii cei 25 de participanti admisi.  Va multumim.

[CONTACT-FORM]


Sal Sol