Centrul Gifted Education ofera incepand cu data de 1.03.2014 tuturor copiilor la nivel national cu varste intre 5 si 14 ani oportunitatea de a participa gratuit in Testarea Nationala Screening. Pana in prezent au participat la testare peste 7000 de copii si tineri. Te asteptam si pe tine!

Ce este aceasta testare si ce inseamna?

Aceasta este o Testare Nationala Screening (Preliminara) online pentru toti copiii care vor sa-si descopere inteligenta si sa isi dezvolte potentialul.

Practic, orice copil vorbitor de limba romana, de oriunde de pe glob, isi poate testa inteligenta ca potential.

De ce sa particip?

Vrei sa iti descoperi potentialul? Vrei sa descoperi copii ca tine si sa inveti fara sa te plictisesti?

Vrei sa faci parte dintr-o echipa de copii foarte inteligenti care invata experimentand invatarea altfel?

Noi la Centrul Gifted Education invatam fara sa simtim ca este un efort. Invatam de placere si fiecare zi este miraculoasa. Daca vrei sa castigi un loc in echipa, intai te invitam sa participi la Testarea Nationala Screening.

Cum sa ma pregatesc pentru test?

Acorda intreaga ta atentie testului.  Alege testul in functie de varsta: peste 5 anipeste 9 ani sau peste 12 ani. Daca treci cu bine de acest test noi te vom invita (printr-un email) in Selectia Nationala, la urmatoarele etape ale Testarii Nationale care includ alte teste de inteligenta. Doar copiii care se califica trecand de un barem minim de raspunsuri corecte pe categorie de varsta vor primi un mesaj de invitatie in Selectia Nationala. Daca nu ai primit un raspuns in maxim 2 zile inseamna ca nu ai trecut de baremul minim. Noi te incurajam sa reiei testul de mai multe ori pana vei reusi. Facand de mai multe ori testul, vei putea sa vezi daca tu ai evoluat in raport cu tine insuti. Iti poti nota problemele si sa te mai gandesti la raspuns, pana reusesti!

Atentie! Nu este un concurs. Nu oferim rezultatul ca scor nici unui copil.
Aceasta e politica Centrului Gifted Education tocmai pentru a respecta un proces natural al copilului de a isi descoperi potentialul de unul singur, prin propriile puteri.

Cat de greu e testul?

Testul nu este nici greu, nici usorNu este un test validat de IQ. Este un test conceput de echipa noastra care iti pune la incercare perspicacitatea, gandirea creativa, cunostintele generale, vederea in spatiu, inteligenta emotionala, inteligenta spirituala etc… Fa acest test in momentul zilei in care te simti activ, linistit si pregatit sa iti testezi abilitatile. Asculta o muzica placuta de concentrare mentala.

Recapitulare 

Nu uita! Participand la testari de IQ, este posibil sa candidezi pentru un loc in Programul Academic specializat, in echipa de copii supradotati ai Centrului Gifted Education. Nu uita sa completezi cu atentie datele de contact. Daca ai trecut cu bine de test, vei primi pe email un mesaj legat de rezultat si invitatia in urmatoarele etape ale Selectiei Nationale. In plus, anul este bogat. Vine cu burse de studii si burse sociale, multumita Lidl Romania, angajatilor si clientilor sai. Te invitam sa aplici in selectiile anului!

Atentie

Testarea coeficientului de inteligenta (IQ) poate sa ofere un raspuns valid numai in etapa finala, intr-un mediu specializat in prezenta unui psiholog autorizat. Parintii sunt rugati ca in timpul si dupa parcurgerea acestui test online sa ia in considerare faptul ca starea emotionala si fizica a copilului poate influenta rezultatele testarii. Prin urmare orice fel de etichetare a copilului pe baza acestei testari nu este indicata, putand avea urmari asupra copilului dvs.

Cateva lucruri bune de stiut

  • Ce inseamna IQ-ul? Citeste mai mult despre IQ in doua materiale pregatite de specialistii nostri pe baza intrebarilor parintilor (carora le multumim pe aceasta cale): „Miturile testarilor de IQ unde vei afla ce masoara si ce nu masoara un test de IQ; al doilea este despre „Cum sa privim testele de IQ”.
  • Informatii bazate pe expertiza noastra cu peste 2700 de copii testati in ultimii 10 ani pentru IQ la standarde internationale:
    1. aproximativ 85% dintre parintii care vin anual cu copiii la testarea de IQ WISC IV sau SON-R – cele mai aprofundate si reputate la nivel international – chiar au copii supradotati
    2.  din lista de caracteristici de comportament aratate de copiii supradotati cel mai frecvent mentionate de parinti in sondaje sunt: „se plictiseste la scoala”, „este hiperenergic”, „nu are rabdare cu procesele de rutina”, „pune multe intrebari si enerveaza profesorii”, „are o mare intensitate a trairilor emotionale”, “cauta compania celor mai in varsta”.
    3. In urma oricarui test de IQ (SON-R/ WISC IV), daca copilul tau are IQ superior, noi il invitam la o selectie aprofundata, in avantajul tau ca parinte pentru a-i intelege nevoile.

Echipa Noastra

Testele au fost realizate de echipa Centrului Gifted Education – Monica Dobre (psiholog), Patricia Stan (psiholog), Ramona Paduraru (trainer), Monica Gheorghiu (project manager).


Sal Sol