#2021facemcevapentrucopii? Casa Educatiei Libere asteapta…
Follow si Like:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us

Credeti ca e momentul potrivit sa ne ajutam unii pe altii?


Centrul Gifted Education implineste in 2021 fix 11 ani.
Noi am inceput cu un proiect pilot in 2010 din pasiune, care acum are o traditie.
Visul nostru este ca fiecare copil supradotat sa fie descoperit, si sa aiba sansa de a invata pentru nevoile lui specifice. 
Dorim ca toti copiii supradotati sa fie descoperiti, intelesi si ajutati sa isi implineasca potentialul. In primul rand pentru ca sunt vulnerabili intr-o societate care nu tine cont de nevoile lor specifice. Si sunt 200.000 de copii supradotati in tara.

Credem ca a venit timpul sa fim mai uniti ca cetateni pe proiectele care pot sustine un viitor.

Cartea noastra de vizita

 • Am sustinut peste 280 de copii supradotati cu o educatie diferentiata care acum sunt absolventi, conform legii 17 /2007.
 • Am acordat peste 280.000 EUR burse.  Detalii: click aici.
 • Din 2019 acordam prin sprijinul angajatilor si clientilor Lidl peste 160.000 lei ca burse sociale sau burse de studii
 • Rezultate? Peste 2750 de ore de lucru cu copiii supradotati de educatie diferentiata conform legii 17/2007 si legislatiei internationale.
 • Prin campania Minti Stralucite am atins vietile a peste 7000 de copii, copii care se afla probabil in cele mai indepartate locuri din tara, si din lume, unde sunt romani vorbitori, unde sunt conationalii nostri. Campania Minti Stralucite este proiectul cu cea mai mica investie pe online cu cel mai mare impact social. Mai presus de toate, vrem sa dăm uneltele școlilor, cadrelor didactice și părinților să ii descopere pe toti cei 200.000 de copii supradotati din România. MintiStralucite.ro fac acest lucru!

Impozitul este deductibil

Venim noi in sprijinul dumneavoastra

 • Noi iti oferim sprijin daca ai orice intrebari pe fiscalitatea deducerii sumelor deductibile din impozitul pe profit.
 • Am pregatit o prezentare prietenoasa cu exemple de calcul: Implicare Sociala pentru Firme- “Tot ce ai vrut sa stii la modul realist 
  despre implicarea sociala”
  (chiar daca nu ai un om Angajat pe CSR sau o politica) realizata de echipa noastra in termeni facili unde sunt toate detaliile legate de deductibilitatea din impozitul pe profit trimestrial datorat care se poate realiza pana pe 25.06.2020., si apoi 25.09.2020, respectiv 25.12.2020.

Ce dorim sa realizam

 • Avem un proiect mai mic de “Casa a Educatiei Libere”. De ce aceasta cladire? Spatiul acestei constructii va fi 100% folosit pentru a face o diferenta in domeniul educatiei in Romania. Avem nevoie de un spatiu educational verde centrat pe nevoile copiilor, care sa ofere beneficiile corecte pentru copii si sa faca posibile programele si proiectele pe care le avem in derulare sau urmeaza sa fie lansate pentru copii supradotati si pentru toti copii din invatamantul romanesc. Din 2010 functionam in spatii inchiriate, 4 ani intr-o scoala de stat, 5 ani intr- un apartament. Cladirea multifunctionala va permite marirea de pana la 400% a beneficiarilor organizatiei dintre copii supradotati si dezvoltarea unui program pentru sustinerea tuturor copiilor din invatamantul romanesc.
  Cladirea va fi prototip al activitatii si vocatiei sociale a viitorului Campus Verde Palade, primul EDUCity din Bucuresti, locul unde tata si mama merg cu copilul pentru a invata printr-o educatie alternativa, experentiala, si inclusiva.
 • Avem un proiect mare de Campus Verde Palade, primul EDUCity in Bucuresti accesibil oricarui copil, propus de asociatie din 2015 si lansat social De ce?  Campusul este conceput pentru locuitorii sai si pentru locuitori din intreaga tara si din lume, un best practice si un model unic mondial de campus pentru educatie inclusiva si alternativa, care permite accesul tuturor copiilor, in zona centrala cu atractii iar in zona „salba” – in jurul zonei centrale-, se vor afla centre si scoli specializate pentru educatia copiilor cu nevoi speciale.
  Daca iti place acest concept, ia in considerare o donatie si ajuta-ne sa facem visul realitate pentru copii. Realizarea acestui proiect costa mai mult daca nu este facut, asa ca te invitam sa donezi si sa ne sustii cu cateva minute din timpul tau si sa il oferi prietenilor. Daca vrei sa te implici personal pentru a face campusul, ar fi absolut fabulos!

In fiecare trimestru puteti face ceva mai mult pentru copiii supradotati


Conform Ghidului Sponsorizarii Publicat de echipa Finantare.ro Noul Cod Fiscal în vigoare, Articolul 25, aliniatul (4), lit i prevede:

contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:

1. valoarea calculata prin aplicarea a 0,75% la cifra de afaceri;

2. valoarea reprezentand 20% din impozitul pe profit datorat.Conform unui articol din Ziarul Financiar, desi Codul Fiscal permite inca din 2004 ca firmele să redirecţioneze 20% din impozitul pe profit datorat statului către un ONG, fără nici o cheltuială suplimentară, foarte puţine companii uzeaza de această facilitate. Suma totală care ar putea fi redirecţionată de către companiile din Romania se ridică la 300 – 400 milioane de euro anual.


Ce castigi, ce te costa

 • Nu te costa nimic, este vorba de o deducere din impozitul pe profit datorat statului.
 • Contibui la antreprenoriatul social.
 • Beneficiezi de intreaga noastra asistenta la sponsorizare.
 • Participa activ si responsabil la dezvoltarea comunitatii din care faci parte.
 • Primesti un ghid despre “Cum sa fii parintele de care copilul tau are nevoie” realizat de echipa Centrului Gifted Education.

Copiii supradotati pot fi locomotiva unei tari. Dr Klaus Urban ii numeste “bogatie nationala”. Fara sprijinul de care au nevoie, 97% se rateaza, se pierd. Fara o presiunea constanta a mediului social cei 200.000 de copii supradotati ai tarii noastre nici nu vor sti vreodata ca sunt supradotati, si nici nu vor primi niciodata ceea ce ei au nevoie, prin lege (legea 17/2007 nu se aplica de 14 ani!).

Afla despre cum se dezvolta educatia alternativa, ce inseamna ca valori cheie, cum iti poti aduce contributia la Centrul Gifted Education pentru copii supradotati. Mai jos- Imaginea centrala a Campusului Verde Palade.

Campus Palade – 20.000 mp de educatie experentiala pentru copii si adulti. Ai vrea si tu sa existe acest loc unic ca si conceptie in Europa, la noi in Romania?

Sal Sol