Follow si Like:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
http://giftededu.ro/stirile-protv-2/
Twitter
Visit Us

Sursa: stirile_protv_logo

4% dintre copiii Romaniei se nasc supradotati. Ultimele studii arata ca jumatate dintre ei vor esua in viata. Motivul: societatea si scoala n-au stiut sa le potenteze marele dar de a se fi nascut inteligenti.


Andrei este un baiat care a teminat la patru ani clasa I, iar bacalaureatul il va da la varsta la care altii incep liceul. Briliant la matematica, baiatul inca se mai intreba daca inteligenta este un dar sau o povara.

La inceput, parintii observa nevoia copilului de cunoastere. Incantati, le cultiva copiilor supradotati setea de cunoastere, insa pe masura ce anii trec, apare panica de a nu creste in casa un ciudat. Teama se amplifica si pe masura ce copilul, crescand, isi arata din ce mai mult personalitatea si mai ales nemultumirea de a nu se face inteles de cei din jur.

La numai doi ani, Andrei stia deja alfabetul. Inainte de a implini patru ani stia sa socoteasca si sa faca inmultiri si impartiri. In fata geniului lui, educatoarele i-au sfatuit pe parinti sa-l duca la scoala. La patru ani, micutul a fost primit in clasa I fara sa fie insa inscris cu acte. La sfarsitul anului devenea absolvent, dupa ce o comisie a ministerului invatamantului l-a evaluat si a dat o dispensa speciala pentru el. Anii au trecut si azi il gasim pe Andrei elev de liceu la numai 12 ani. Invata la Vasile Alecsandri, in Galati, cea mai buna scoala din judet.

Face calculele mintal. De altfel, termina exercitiile inaintea tuturor si observa imediat greselile colegilor mai mari cu trei ani decat el. E pasionat de matematica, materia care ii aduce cele mai multe satisfactii. Ar vrea sa studieze mai mult, insa scoala romaneasca n-are pentru copii ca el programe diferentiate. Exista o lege creata special pentru ei, insa ca orice lucru bun, nu se respecta. Potrivit ei, supradotatii, ar trebui sa aiba programe speciale si sa invete in centre dedicate lor.

Majoritatea tarilor cultiva geniul acestor copii. In Serbia, de exemplu, exista un centru din 1982 in care se investeste anual un milion de dolari si este considerat profitabil pentru genereaza progres econimic.

La noi, sunt lasati de izbeliste, iar parintii ii ajuta asa cum se princep ei mai bine. Fara specialisti insa, ei risca sa se izoleze si sa devina neintelesi. Daca in societate se simte ciudat, acasa devine parca alt copil. Vorbaret, primitor, in elementul lui. Ii place chiar sa glumeasca pe seama inteligentei lui. Nici in curtea blocului n-a iesit niciodata la joaca. Andrei stie ca e special. Si mai stie ca la matematica e maestru.

Andrei va fi unul din cei multi pe care Romania ii exporta tarilor din Occident, mult mai interesate sa le valorifice inteligenta. Din liceul lui, 80% dintre absolventii aplica pentru o universitate din strainantate si jumatate sunt admisi. Numarul celor care se intorc e infim. Cum e sa fie prea simplu totul pentru el? Complicat ar raspunde Andrei, care acum nu-si doreste decat sa fie un copil normal.

Cateodata imi doresc sa nu fi fost asa, nu mi-a placut sa fiu in centrul atentiei sa fii special, ma gandesc ca in alte conditii as fi luat alte decizii„, a marturisit Andrei Puiu.

Andrei a ajuns la varsta la care realizeaza ca talentul lui se poate transforma usor in handicap si ca majoritatea copiilor supradotati fac eforturi sa si-l nege. Pana acum n-a fost testat de nici un specialist, iar parintii nu stiu care este coeficientul lui de inteligenta. Sunt constienti, insa, ca Andrei are nevoie de ajutor pentru a-si dezvolta si inteligenta emotionala.

Statisticile spun ca in Romania, 4% dintre copii se nasc super inteligenti, insa jumatate dintre ei nu vor avea succes social sau profesional. Pentru ca nu le-a cultivat nimeni talentul, pentru ca la scoala au fost marginalizati, pentru ca la noi se simt stigmatizati.
Sursa: Pro TV

300-135 400-051 101 adm-201 1z0-808 CCA-500 1v0-621 mb2-707 70-980 70-483 2v0-621 nse4 1z0-434 9l0-012 101-400 300-085 og0-093 1z0-061 70-488 1z0-062 mb5-705 102-400 PEGACPBA71V1 70-463 mb2-704 PR000041 IIA-CIA-PART1 700-037 PEGACSA71V1 1z0-144 2v0-621d 1z0-051 070-461 a00-211 jn0-102 1z0-804 640-875 API-580 3002 400-151 98-365 712-50 9l0-066 ns0-506 156-215.77 70-466 lx0-104 9a0-385 642-980 og0-091 74-678 700-260 70-494 c_tfin52_66 lx0-103 m70-101 pmi-001 DEV-401 1z0-067 1K0-001 220-801 TB0-123 700-038 IIA-CIA-PART2 cwna-106 070-487 hp0-y50 070-483 mb2-708 C2010-595 1z0-883 c_tadm51_731 pk0-003 700-039 jn0-633 98-364 300-080 74-343 1z0-133 70-465 c_tscm62_66 PRINCE2-PRACTITIONER mb6-704 1v0-605 API-571 500-007 and-401 c_taw12_731 AX0-100 070-463 70-981 1z0-052 070-488 c_hanatec_10 010-111 mb6-700 700-270 600-455 600-460 1z0-533

Vendor: Cisco Exam Code: 210-451 Exam Name: Understanding Cisco Cloud Fundamentals Version: DemoDEMO

QUESTION 1 Which option is one essential 210-250 dumps characteristic of Cloud computing? A. It must use virtualization. B. It must provide load balancing services. C. It must provide on-demand self service. D. It must run on open source software. Correct Answer: C

QUESTION 2 Which Cloud service model is appropriate 210-255 dumps for a physical data center move to the Cloud? A. Infrastructure as a Service B. Platform as a Service C. Compute as a Service D. Software as a Service Correct Answer: A

QUESTION 3 What is an invalid Cloud deployment model? A. distributed B. private C. community D. hybrid Correct Answer: A

QUESTION 4 Which two options are benefits of the Cisco 200-150 dumps InterCloud Solution? (Choose two.) A. enforces standardization on a single hypervisor product B. provides self service for hybrid resources C. management of heterogeneous SAN solutions D. secure connectivity between public and private Clouds Correct Answer: BD

QUESTION 5 Which option contains server hardware identifiers, firmware, state, configuration, and connectivity characteristics? A. pools B. policies C. service profiles D. resource groups Correct Answer: C

QUESTION 6 Which two technologies support 200-155 pdf running Linux and Windows virtual machines? (Choose two.) A. KVMB. LXD C. Docker D. Microsoft Hyper-V Correct Answer: AD

QUESTION 7 Which of the following best describes the order of operations of FCoE Initialization Protocol? A. VLAN Discovery, FCF Discovery, FLOG I/F Discovery, FC Command B. VLAN Discovery, FCF Discovery, PLOGI Discovery, FLOG I/F Discovery C. FCF Discovery, PLOGI Discovery, FLOG I/F Discovery D. VLAN Discovery, FCF Discovery, FLOG I/F Discovery Correct Answer: D

QUESTION 8 Which option is an open and extensible southbound 300-160 dumps protocol that supplies policy directly to data center networks? A. OpFlex B. vPath C. VM-FEX D. OpenDaylight Correct Answer: A

QUESTION 9 Which two descriptions of VXLAN are true? (Choose two.) A. The VXLAN Identifier space is 24 bits. B. VXLAN uses the Internet Protocol as the transport medium. C. VXLAN adds 24 bytes of overhead to each packet. D. VXLAN is primarily designed for small environments. Correct Answer: AB

QUESTION 10 Which of the following is a feature that improves 300-165 dumps the performance of software applications that run on the Cisco UCS servers in a data center by bypassing the kernel when sending and receiving networking packets? A. A, vPath B. VM-FEX C. usNIC D. VMware PassThrough Correct Answer: C

QUESTION 11 What are two characteristics of a LUN? (Choose two.) A. A LUN must be fully comprised of one physical disk B. A LUN handles file system creation C. A LUN can be comprised of multiple physical disks D. A LUN is a unique identifierCorrect Answer: CD QUESTION 12 Refer to the command line display 300-170 dumps below: vsan database vsan 1000 name FCoE vlan 1000 fcoe vlan 1000 int e1/1 switchport mode trunk switchport trunk allowed vlan 1000 no shut int vfc10 bind interface e1/1 switchport trunk allowed vsan 1000 no shut On which line does the error occur that prevents FCoE from 300-175 dumps operating correctly in a Cisco Nexus switch? A. fcoe vlan 1000 B. switchport trunk allowed vsan 1000 C. int vfc10 D. bind interface e1/1 Correct Answer: A