Acest program academic are ca abordare unica la nivel national lucrul cu parintii si Parteneriatul cu Parintii pentru a sustine copilul supradotat. Ce inseamna un comportament responsabil al unui parinte dupa ce afla IQ-ul copilului sau

Noi nu dam „retete”, si vrem alaturi de noi parinti care inteleg sa aiba un comportament responsabil si doresc sa-si largeasca perceptiile. Afla parerile specialistilor despre nevoile copilului supradotat in relatie cu parintii sai.

De ce e nevoie de o Scoala a Parintilor cu copii supradotati?

Dragă părinte,

Ce ai face pentru copilul tau dacă ai ști că acesta ar putea fi un Michelangelo sau Leonardo?

Sigur iti doresti succesul copilului tau, si cauti „reteta” perfecta. E posibil sa nu fii multumit de nici o scoala, este posibil inca sa mai cauti scoala potrivita pentru copilul tau. Si e posibil ca aceasta sa dureze toata viata. Si niciodata sa nu fii multumit.

Ei bine, tinem mortis sa te anuntam ca nici o scoala nu iti poate asigura satisfactia ta ca parinte si ca rata de succes a educatiei, plăcerea copilului tau de a invața si de a se bucura de cine este el, precum si succesul oricaror modele de educatie care sa asigure continuitatea rezultatelor lui pe termen lung depind doar de implicarea parintilor intr-un parteneriat cu scoala. Si ca sa fie totul clar, toate costurile Scolii Parentale sunt incluse in costul anual al Programului Academic.

Aceasta pagina iti este dedicata tie, parintele unui copil supradotat sau posibil supradotat.

Cercetari

In acest sens, te invitam sa citesti rezultatele ultimelor cercetari ale Harvard Family Research Project care arata de ce Parentingul este mai important decat scolile:

Rata de succes

Asadar, pentru a vorbi de o rata de succes, parintii au nevoie sa isi asume sa fie parte din echipa, sa lucram in echipa, ca parteneri in educatia propriilor copii.

Orice abilitate exersata intr-un context educational si nedusa si in contextul familial nu se fixeaza – nu intra in repertoriul comportamental si poate duce la disonanta cognitiva la copil.

Valorile echipei noastre

  • Noi lucram doar la un anumit nivel de calitate si profesionalism.
  • Suntem pionieri in Romania intr-un teritoriu necartografiat, educatia supradotatilor.
  • Lucram doar cu parintii care stiu sa ne aprecieze munca.
  • Lucram doar cu cei cu care ne putem simti bine impreuna lucrand in echipa.
  • Asta este ceea ce ne place sa facem si lucram in acest domeniu de nisa fiindca suntem niste pasionati de acest domeniu.

Noi lucram numai in parteneriat cu parintii

Noi intelegem nevoile de consiliere ale părinților care au copii cu un IQ inalt. Pe baza experienței noastre cu sute de părinți noi am observat cum unul dintre cele mai mari beneficii directe ale selecției este abordarea noastră profesionista atunci când părinții primesc împreună cu o multitudine de informații, și de perspective, de asemenea, consilierea unor specialisti.

Pentru a reusi impreuna, parintii parcurg asadar un program realizat de specialisti numit „Scoala Parenting pentru parinti de copii supradotati”care cuprinde workshopuri de coaching si de parenting, feedback bi-directional parinti-specialisti, ateliere „Open Doors”cu parinti si copii cu scopul de imbogatire a relatiei parinte copil si de observare si intelegere a metodelor si instrumentelor de lucru pe care parintii sa le utilizeze acasa si in mediul social si scolar extins. Este absolut necesar ca parintele sa fie prezent alaturi de copilul sau.

Punctul de plecare

Exista cateva intrebari adresate frecvent specialistilor din cadrul Centrului Gifted Education, asa ca am decis sa oferim raspunsuri pentru toate acestea intr-un singur loc.

Raspunsurile sunt oferite cu sprijinul  Dr. Florian Colceag si Psih. Dr. Armand Veleanovici.

Cum recunosti un copil supradotat?

Daca inca nu exista convingerea ca aveti un copil supradotat, trebuie sa cititi cat mai mult despre cum va puteti da seama daca este sau nu supradotat.

Avem toate informatiile necesare intr-o singura pagina, asa ca pentru a va informa suficient de mult pentru a va da seama daca aveti un copil supradotat, mergeti pe pagina dedicata folosind butonul din dreapta.

Dezavantajarea sociala a copiilor supradotati

Copiii supradotati trezesc frecvent sentimente negative de invidie, gelozie, sau ura din partea colegilor de generatie care nu au capacitatea lor de a performa in domeniile de interes si in consecinta au parte de o puternica opozitie din partea mediului lor social.

Poti afla mai multe despre acest subiect pe pagina dedicata informatiilor pe acest subiect.

Statistici legate de copiii cu potential inalt

Exista studii care dovedesc faptul ca dezavantajarea sociala a copiilor supradotati este o realitate.

Am extras cateva date importante din studiul „Dezavantajarea sociala a copiilor supradotati” realizat de catre Prof. Dr. Florian Colceag.

Educatia este sculptura in creier

De tine ca parinte depinde sansa copilului tau in viata pentru o dezvoltare completa. Recomandarile noastre includ: