Selectie 2017-2018 - Programul academic "Scoala de Excelenta"

Prima scoala dedicata in exclusivitate copiilor cu abilitati inalte

Ce este "Scoala de Excelenta"?

 • Un program academic unic în România dedicat exclusiv copiilor supradotati
 • Un program dezvoltat de specialişti, cu parteneriate internaţionale şi naţionale cu Universitatea Bucureşti, facultatea de Psihologie şi Ştiintele Educaţiei
 • Selecţie la nivel internaţional
 • Educaţie diferenţiată
 • Cele mai bune practici în dezvoltarea abilităţilor înalte ale copiilor.
 • Expertiza de 6 ani in educatie diferentiata cu peste 1500 de ore de formare a copiilor supradotati.
 • Parintii beneficiaza de consiliere, coaching si educatie parentala specifica psihopedagogiei copilului gifted.
 • Peste 24 de diferentiatori in invatare printre care: diferentierea mediului de invatare (cel mai important) prin continutul avansat al curriculei, folosirea de metode de invatare accelerata si harti mentale, utilizarea abilitatilor inalte de gandire, a gandirii critice, globale, holositice. De asemenea utilizam si asa numitele HOTS- Higher Order Thinking Skills; implicarea tuturor inteligentelor multiple si a tuturor simturilor; invatarea prin dezbatere, dialog, grupuri de discutie, invatare prin experienta directa („hands-on” education – 90% practica), invatarea holisitica, invatare prin studii de caz, rezolvarea de mistere si enigme, invatare experentiala si auto-organizata prin intregrari generoase (SOLE- Self-Organized Learning Environment – vezi Sugatra Mitra) de probleme practice, cu impact direct si asumarea unor proiecte de grup sau individuale foarte solicitante, care sa-i stimuleze dincolo de capacitatile lor curente, etc),
 • Un mediu in care copiii gifted pot sa infloreasca, sa isi afirme individualitatea (versus educatia de stat – uniformizare si ratarea mugurilor de potential), si sa-si asigure doua dintre cele mai mari nevoi ale lor: sa se simta impliniti cu ei insisi si cu diferentele lor (cu parintii, profesorii, colegii) si sa isi cunoasca si sa-si dezvolte potentialul urias.
 • Poate cel mai important aspect este ca spre deosebire de educatia de masa, care nu are nici o solutie pentru acesti copii, noi le oferim mediul atent dezvoltat, specializat si individualizat pentru nevoile lor speciale.

Informatii SELECTIE 2017

 • In anul 2017 sunt 4 sesiuni de selectie, programate pentru Ianuarie, Aprilie, Iunie si Septembrie 2017. In acest fel venim in intampinarea parintilor care vor sa afle din timp raspunsul despre admiterea pentru Programul Academic Scoala de Excelenta sau pentru Leonardo Gifted School.
 • Totodata, anuntam parintii inceperea unui nou tip de inscrieri. Inscrierile in avans cu rezervare loc sunt mai avantajoase, asa ca va invitam sa va inscrieti in selectie din timp.
 • Locurile se ocupa in ordinea inscrierii. Primele 15 locuri ocupate au data limita de inscriere pana in 28.02.2017. Termenul limita se extinde pana la ocuparea integrala a acestora.
 • Deschidem selectia si pentru scoala Leonardo Gifted School – o scoala alternativa dedicata exclusiv copiilor supradotati cu varste intre 6-12 ani.
 • Cei care parcurg selectia si sunt selectionati, pot opta fie pentru Programul Academic Scoala de Excelenta, fie pentru Leonardo Gifted School.

Scoala urmareste in principal formarea de abilitaţi pentru toata viata cu impact asupra dezvoltarii unui viitor adult cu succes in plan social si profesional. Urmarim dezvoltarea gandirii de ordin superior, resucerea asincroniei in dezvoltare prin dezvoltare emotionala si sociala, dezvoltarea autonomiei personale si a strategiilor de invatare, in acelasi timp avand in vedere sa lucram integrat, implicand toate inteligentele multiple si abilitatile naturale ale copiilor.

Eforturile noastre sustin fiecare copil pentru a isi cunoaste potentialul, pentru a se accepta ca individ prin dezvoltarea de capacităţi, comportamente şi atitudini, mult mai mult decât achiziţionarea de cunoştinţe.

Beneficiile intrarii in selectie

 • Primesti consilierea de care are nevoie parintele unui copil cu IQ inalt
 • Contribui activ la educatia adaptata nevoilor copilului tau
 • Eviti situatiile de risc social in care se afla un copil supradotat ce nu beneficiaza de un program educational adaptat nevoilor sale.
 • Copilul tau este beneficiarul direct si punctul central in procesul educational printr-un Plan Individualizat de Educatie (IEP – Individual Education Plan), lucru care ne diferentiaza de educatia de masa.
 • Obtii consilierea care te va ajuta sa descoperi faptul ca uneori copilul are nevoie de mai multa dezvoltare personala, ingrijire si serviciile unui psihoterapeut pentru a munci individual cu răni si suferinte sufletesti, pe care le-a dobândit de-a lungul timpului.
 • Primesti informatii extrem de relevante de la o comisie de specialisti si consiliere cu privire la ce este cel mai bine si in interesul copilului tinand cont de nevoile lui.
 • In viitor vei lua decizii bine fundamentate in interesul cel mai inalt al copilului.

Copiii din provincie

Copiii cu domiciliul alt oras decat Bucuresti (sau care nu pot frecventa programele noastre) calificati in Selectia Finala, vor putea participa la un Program al Portilor Deschise de 2 zile in luna noiembrie 2017 (11-12.11, sambata si duminica; in total: 8 h). Participarea costa 450 lei. Reprezinta o activitate din cadrul proiectului „Minti Stralucite” lansat incepand cu 1.03.2014.

GRUPE de varsta

 • Copii 3-4 ani: 15 locuri
 • Copii 4-5 ani: 15 locuri
 • Copii 6-8 ani: 30 locuri
 • Copii 9-14+ani: 15 locuri

Grupele se realizeaza cand se intrunesc minim 8 participanti per categorie de varsta/grupa (maxim 15/grupa)

ETAPELE selectiei

Etapa 1: Testarea
 • WISC IV, test international (copii peste 6 ani si pana in 16 ani si 11 luni), cel mai reputat test pentru descoperirea abilitatilor cognitive la copii recomandat si avizat de COPSI, validat si normat pe populatia Romaniei – detalii: http://www.giftededu.ro/centru-testare. Plata testului se poate face online prin Euplatesc.ro: click aici.
 • SON-R, cel mai actual test international (non-verbal) pentru copii de la 2,5 ani pana in 7 ani, recomandat si avizat de COPSI, validat si normat pe populatia Romaniei  pentru descoperirea abilitatilor cognitive la copii – detalii: http://www.giftededu.ro/centru-testare. Plata testului se poate face online prin Euplatesc.ro: click aici.
Etapa 2: Evaluare comportamentala
 1. 4 februarie 2017 (sambata; 1 zi  – copilul va fi implicat in functie de varsta max 2h/zi)
 2. 2 aprilie 2017 (duminica; 1 zi – 1 zi  – copilul va fi implicat in functie de varsta max 2h/zi)
 3.  10/11 iunie 2017 (sambata sau duminica; 1 zi – copilul va fi implicat in functie de varsta max 2 h intr-una din zile)
 4. 9/10 septembrie 2017 (sambata sau duminica; 1 zi – copilul va fi implicat in functie de varsta max 2 h intr-una din zile)

Reprezinta Activitate de grup cu scopul descoperirii comportamentelor in situatii de limita, sau in situatii neprevazute.

Etapa 3: Consilierea

Consiliere cu specialisti, pe baza dosarului de candidatura,in vederea indeplinirii nevoilor speciale ale copilului.

 • Urmareste realizarea unui feedback de catre un consilier psiholog catre parinti, pe baza datelor acumulate in selectie si in urma comportamentelor vazute in desfasurare in cadrul evaluarii comportamentale de catre comisia de specialisti
 • Dureaza 15-20 minute
 • Sunt implicati doar parintii
Etapa 4: Interviu motivational parinti

Doar parintii ai caror copii au  fost selectionati urmeaza o etapa prin care sunt invitati sa demonstreze capacitatea si motivatia de a sustine dezvoltarea necesara a copilului lor.

Etapa 5: Interviu motivational copil

Doar copiii selectionati sunt invitati sa parcurga un teambuilding (cunoastere, relationare, descoperire) si sa demonstreze motivatia si capacitatea de a aduce prin contributia lor, prin valorile, abilitatile, si aptitudinile lor un plus pentru ceilalti copii in programale dezvoltate de Centrul Gifted Education.

Cum te inscrii in selectie?

1. Participand la prima etapa – Testare WISC IV (copii peste 6 ani)

Costul testarii WISC IV se achita online prin Euplatesc.ro platforma online Banca Transilvania  (Etapa 1) – 450 lei online prin: 

 

2. Participand la prima etapa – Testare SON-R (copii intre 2,5 ani si 7 ani)

Costul testarii SON-R se achita online prin Euplatesc.ro platforma online Banca Transilvania  (Etapa 1) – 440 lei online prin:

 3. Cei care trec de prima etapa achita costul intrarii in Selectia Finala (Etapele 2-3) – 450 lei online prin:

  

Plata se poate face si direct (preferabil) in contul nostru Unicredit: prin sponsorizare, in oricare dintre cazuri, cu contract descarcabil click aici

Centrul Gifted Education
Cod Fiscal: 30151382
Cont IBAN in lei: RO71 BACX 0000 0008 0559 5000

Detalii plata: sponsorizare

deschis la Banca Unicredit Bank, sucursala Drumul Taberei

Incheiere Selectie Finala: 9.09.2017

Inceperea anului in Programul Academic Scoala de Excelenta: 30.09.2017

Costuri Program Academic Anual 2017-2018:

Inscriere in avans cu rezervare loc

Locurile se ocupa in ordinea inscrierii. Primele 15 locuri ocupate au data limita de inscriere pana in 28.02.2017 sau pana la ocuparea integrala a acestora. Locurile sunt acoperite cu plata a minim 50% din costul programului in avans pentru programul anual pana in 28.02.2017.

Cost inscriere in avans: 2400 EUR (copii 3-8 ani)
Cost inscriere in avans:  2700 EUR (copii 9-14 ani)

Ultimele inscrieri

Urmatoarele 15 locuri ocupate au ultima data de inscriere 30.06.2017  prin plata a minim 50% din costul programului in avans pentru programul anual.

Cost ultimele inscrieri:  2700 EUR (copii 3-8 ani)
Cost ultimele inscrieri:  3000 EUR (copii 9-14 ani)

Ultimele locuri

Dupa data de 30.06.2017, locurile sunt discutate dupa caz, iar organizatorii isi rezerva dreptul de a stabili achitarea unui cost competitiv, relativ cu nevoile programului.

Costurile se acopera prin sponsorizare.

Sistemul „Pay it forward”

Politica noastra in relatie cu cazurile sociale este publicata aici. In functie de merit, si nevoie sociala, se vor oferi in 2017-2018 burse in valoare totala de 2400 EUR (sponsorizare Centrul Gifted Education) respectiv 6 burse de 400 EUR/an, „bursele” fiind oferite prin contrapartida cu ore voluntariat ale parintilor ceea ce are ca scop atat constientizarea valorii oferite cat si respectarea conceptului central al acestei Scoli, „Pay It Forward”. Copiii calificati sunt sustinuti administrativ cu un pachet de atragere a sponsorizarii aferente continand recomandarile specialistilor, etc.

Selectia finala

Un aspect extrem de important al selectiei il reprezinta consilierea noastra cu specialisti, pe baza dosarului de candidatura, a nevoilor speciale ale copilului.

Un element foarte important in selectie il reprezinta motivatia deosebita de a se dezvolta si de a respecta cadrul de dezvoltare oferit atat din partea copilului, dar mai ales a parintilor, alaturi de copii.

Beneficiile Selectiei Finale

Beneficiul cel mai important pentru dvs. este ca veti primi consilierea noastra, cu specialisti, pe baza dosarului de candidatura, a nevoilor speciale ale copilului. Efortul dvs. se va fructifica fiindca veti primi un bagaj important de informatii relevante despre dezvoltarea actuala a copilului si nevoile speciale ale lui, putand astfel sa luati ulterior cele mai bune decizii in favoarea evolutiei optime a copilului.

Curricula copiilor

Curricula este variabila si este realizata personalizat in functie de nevoile diferite ale copiilor inscrisi si ale fiecarei generatii de copii. Organizatorii isi rezerva dreptul sa modifice oricand curricula in functie de nevoile descoperite. Citeste cu titlu informativ despre Curricula oferita copiilor cu abilitati inalte in anii precedenti aici.

Satisfactia copiilor? Vezi VIDEO: aici si aici. Citeste despre satisfactia lor prin ultimul studiu de cercetare privind satisfactia copiilor in proiect din 2014.

300-135 400-051 101 adm-201 1z0-808 CCA-500 1v0-621 mb2-707 70-980 70-483 2v0-621 nse4 1z0-434 9l0-012 101-400 300-085 og0-093 1z0-061 70-488 1z0-062 mb5-705 102-400 PEGACPBA71V1 70-463 mb2-704 PR000041 IIA-CIA-PART1 700-037 PEGACSA71V1 1z0-144 2v0-621d 1z0-051 070-461 a00-211 jn0-102 1z0-804 640-875 API-580 3002 400-151 98-365 712-50 9l0-066 ns0-506 156-215.77 70-466 lx0-104 9a0-385 642-980 og0-091 74-678 700-260 70-494 c_tfin52_66 lx0-103 m70-101 pmi-001 DEV-401 1z0-067 1K0-001 220-801 TB0-123 700-038 IIA-CIA-PART2 cwna-106 070-487 hp0-y50 070-483 mb2-708 C2010-595 1z0-883 c_tadm51_731 pk0-003 700-039 jn0-633 98-364 300-080 74-343 1z0-133 70-465 c_tscm62_66 PRINCE2-PRACTITIONER mb6-704 1v0-605 API-571 500-007 and-401 c_taw12_731 AX0-100 070-463 70-981 1z0-052 070-488 c_hanatec_10 010-111 mb6-700 700-270 600-455 600-460 1z0-533

Vendor: Cisco Exam Code: 210-451 Exam Name: Understanding Cisco Cloud Fundamentals Version: DemoDEMO

QUESTION 1 Which option is one essential 210-250 dumps characteristic of Cloud computing? A. It must use virtualization. B. It must provide load balancing services. C. It must provide on-demand self service. D. It must run on open source software. Correct Answer: C

QUESTION 2 Which Cloud service model is appropriate 210-255 dumps for a physical data center move to the Cloud? A. Infrastructure as a Service B. Platform as a Service C. Compute as a Service D. Software as a Service Correct Answer: A

QUESTION 3 What is an invalid Cloud deployment model? A. distributed B. private C. community D. hybrid Correct Answer: A

QUESTION 4 Which two options are benefits of the Cisco 200-150 dumps InterCloud Solution? (Choose two.) A. enforces standardization on a single hypervisor product B. provides self service for hybrid resources C. management of heterogeneous SAN solutions D. secure connectivity between public and private Clouds Correct Answer: BD

QUESTION 5 Which option contains server hardware identifiers, firmware, state, configuration, and connectivity characteristics? A. pools B. policies C. service profiles D. resource groups Correct Answer: C

QUESTION 6 Which two technologies support 200-155 pdf running Linux and Windows virtual machines? (Choose two.) A. KVMB. LXD C. Docker D. Microsoft Hyper-V Correct Answer: AD

QUESTION 7 Which of the following best describes the order of operations of FCoE Initialization Protocol? A. VLAN Discovery, FCF Discovery, FLOG I/F Discovery, FC Command B. VLAN Discovery, FCF Discovery, PLOGI Discovery, FLOG I/F Discovery C. FCF Discovery, PLOGI Discovery, FLOG I/F Discovery D. VLAN Discovery, FCF Discovery, FLOG I/F Discovery Correct Answer: D

QUESTION 8 Which option is an open and extensible southbound 300-160 dumps protocol that supplies policy directly to data center networks? A. OpFlex B. vPath C. VM-FEX D. OpenDaylight Correct Answer: A

QUESTION 9 Which two descriptions of VXLAN are true? (Choose two.) A. The VXLAN Identifier space is 24 bits. B. VXLAN uses the Internet Protocol as the transport medium. C. VXLAN adds 24 bytes of overhead to each packet. D. VXLAN is primarily designed for small environments. Correct Answer: AB

QUESTION 10 Which of the following is a feature that improves 300-165 dumps the performance of software applications that run on the Cisco UCS servers in a data center by bypassing the kernel when sending and receiving networking packets? A. A, vPath B. VM-FEX C. usNIC D. VMware PassThrough Correct Answer: C

QUESTION 11 What are two characteristics of a LUN? (Choose two.) A. A LUN must be fully comprised of one physical disk B. A LUN handles file system creation C. A LUN can be comprised of multiple physical disks D. A LUN is a unique identifierCorrect Answer: CD QUESTION 12 Refer to the command line display 300-170 dumps below: vsan database vsan 1000 name FCoE vlan 1000 fcoe vlan 1000 int e1/1 switchport mode trunk switchport trunk allowed vlan 1000 no shut int vfc10 bind interface e1/1 switchport trunk allowed vsan 1000 no shut On which line does the error occur that prevents FCoE from 300-175 dumps operating correctly in a Cisco Nexus switch? A. fcoe vlan 1000 B. switchport trunk allowed vsan 1000 C. int vfc10 D. bind interface e1/1 Correct Answer: A