Ca parinte, ii explici ca e gifted? Da sau nu?
Follow si Like:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
http://giftededu.ro/ii-explici-ca-e-gifted-da-sau-nu/
Twitter
Visit Us

A dat testul international de IQ, a obtinut un rezultat de top 2%. Ca parinte, ii explici ca e gifted? Da sau nu?

Adevarul este ca toti copiii gifted simt inca de la o varsta frageda ca nu sunt precum ceilalti copii. Ei pot cu usurinta sa interpreteze sentimentul lor ca sunt diferiti in mod gresit ca fiind ceva negativ – si anume, adesea ei se vad pe sine insusi ca avand un defect, sau ca este ceva gresit cu ei insisi. Poate veni ca o mare usurare pentru un copil “gifted” sa afle ca nu au un defect, si ca exista un motiv pentru care se simt diferiti.

Asadar, intrebarea nu este daca se simt diferiti – copiii gifted stiu ca sunt diferiti – ci intrebarea este ce simt despre faptul ca sunt diferiti. Daca parintii trateaza aceasta diferenta ca fiind ceva ce trebuie ascuns, copiii cu inalta inzestrare intelectuala invata implicit ca inzestrarea intelectuala este rusinoasa, si ca in general abilitatile intelectuale trebuie ascunse de ceilalti ca un secret rusinos.

Este deci esential nevoie sa li se explice de ce se simt diferiti, pentru a putea creste intelegand DE CE si CUM pot simti ei diferit lumea fata de altii. In plus, de vreme ce acesti copii au nevoi educationale atat de diferite decat copiii ‘normali’, scolile si parintii trebuie sa devina constienti si sa inteleaga aceasta diferenta inainte de a implementa o educatie potrivita.

Copiii gifted se pot simti adesea foarte izolati sau singuri si sa dezvolte probleme sociale de adaptare, la scoala sau in societate, din cauza faptului ca sunt diferiti. Pot avea momente grele si o copilarie mai dificila pentru ca nu isi pot face prieteni cu usurinta, sau se pot simti neintelesi si ca nu sunt placuti de ceilalti. De foarte multe ori se simt singurii care ca nu au aceleasi preocupari ca ceilalti copii si resimt acut si dureros aceasta diferenta de abordare a lumii. In majoritatea cazurilor, copiii gifted au aceste probleme doar in contextul scolilor unde sunt fortati sa creeze prietenii cu copii de aceeasi varsta. Copiii care nu au probleme in a se socializa cu alti copii in scoala in general nu au probleme nici in a-si face si intretine prieteniile cu copii de varste mai mari sau cu alti copii gifted.

Acesti copii au nevoie sa stie toate acestea daca vrem sa inteleaga ca nu au un defect cand se simt extrem de izolati de copiii de aceeasi varsta cu ei, sau cand se lovesc de o totala lipsa de intelegere, grija sau apreciere sau apropiere din partea parintilor sau a altor adulti din jur. Si tot acesti copii, atentie, mai mult decat oricare altii, sunt cei care in general au cea mai mare nevoie, dorinta si abilitate de a-si gestiona propria dezvoltare.

De vreme ce multi copii gifted au o nevoie uriasa si neobisnuita de a-si gestiona propria educatie, au nevoie sa inteleaga natura abilitatilor lor inalte pentru a participa in mod direct in planificarea si in directionarea propriei invatari si dezvoltari personale. Ei au nevoie sa fie sustinuti in a intelege cum si in ce fel pot sa devina autonomi.

Sunt mentionate cazuri cand unor numeroase persoane, in special femei, nu le-a fost comunicat niciodata cand erau copii ca au fost “gifted”, si niciodata nu au putut realiza anvergura acestui lucru. Au putut sa-si dea seama doar atunci cand au avut proprii copii – gifted – si cand copiii lor s-au lovit de aceleasi probleme ca si ele. Totusi, privind lupta propriilor copii in conflicte sociale, sau in ce priveste succesul academic – si asa mai departe, au putut percepe aspecte care tin de propria inzestrare – giftedness- pentru ca toate acestea le erau foarte familiare din propria copilarie!

 

Mai multe despre acest subiect aici: Copiii trebuie să știe că sunt gifted? Cum ii explicam?

Add Comment

300-135 400-051 101 adm-201 1z0-808 CCA-500 1v0-621 mb2-707 70-980 70-483 2v0-621 nse4 1z0-434 9l0-012 101-400 300-085 og0-093 1z0-061 70-488 1z0-062 mb5-705 102-400 PEGACPBA71V1 70-463 mb2-704 PR000041 IIA-CIA-PART1 700-037 PEGACSA71V1 1z0-144 2v0-621d 1z0-051 070-461 a00-211 jn0-102 1z0-804 640-875 API-580 3002 400-151 98-365 712-50 9l0-066 ns0-506 156-215.77 70-466 lx0-104 9a0-385 642-980 og0-091 74-678 700-260 70-494 c_tfin52_66 lx0-103 m70-101 pmi-001 DEV-401 1z0-067 1K0-001 220-801 TB0-123 700-038 IIA-CIA-PART2 cwna-106 070-487 hp0-y50 070-483 mb2-708 C2010-595 1z0-883 c_tadm51_731 pk0-003 700-039 jn0-633 98-364 300-080 74-343 1z0-133 70-465 c_tscm62_66 PRINCE2-PRACTITIONER mb6-704 1v0-605 API-571 500-007 and-401 c_taw12_731 AX0-100 070-463 70-981 1z0-052 070-488 c_hanatec_10 010-111 mb6-700 700-270 600-455 600-460 1z0-533

Vendor: Cisco Exam Code: 210-451 Exam Name: Understanding Cisco Cloud Fundamentals Version: DemoDEMO

QUESTION 1 Which option is one essential 210-250 dumps characteristic of Cloud computing? A. It must use virtualization. B. It must provide load balancing services. C. It must provide on-demand self service. D. It must run on open source software. Correct Answer: C

QUESTION 2 Which Cloud service model is appropriate 210-255 dumps for a physical data center move to the Cloud? A. Infrastructure as a Service B. Platform as a Service C. Compute as a Service D. Software as a Service Correct Answer: A

QUESTION 3 What is an invalid Cloud deployment model? A. distributed B. private C. community D. hybrid Correct Answer: A

QUESTION 4 Which two options are benefits of the Cisco 200-150 dumps InterCloud Solution? (Choose two.) A. enforces standardization on a single hypervisor product B. provides self service for hybrid resources C. management of heterogeneous SAN solutions D. secure connectivity between public and private Clouds Correct Answer: BD

QUESTION 5 Which option contains server hardware identifiers, firmware, state, configuration, and connectivity characteristics? A. pools B. policies C. service profiles D. resource groups Correct Answer: C

QUESTION 6 Which two technologies support 200-155 pdf running Linux and Windows virtual machines? (Choose two.) A. KVMB. LXD C. Docker D. Microsoft Hyper-V Correct Answer: AD

QUESTION 7 Which of the following best describes the order of operations of FCoE Initialization Protocol? A. VLAN Discovery, FCF Discovery, FLOG I/F Discovery, FC Command B. VLAN Discovery, FCF Discovery, PLOGI Discovery, FLOG I/F Discovery C. FCF Discovery, PLOGI Discovery, FLOG I/F Discovery D. VLAN Discovery, FCF Discovery, FLOG I/F Discovery Correct Answer: D

QUESTION 8 Which option is an open and extensible southbound 300-160 dumps protocol that supplies policy directly to data center networks? A. OpFlex B. vPath C. VM-FEX D. OpenDaylight Correct Answer: A

QUESTION 9 Which two descriptions of VXLAN are true? (Choose two.) A. The VXLAN Identifier space is 24 bits. B. VXLAN uses the Internet Protocol as the transport medium. C. VXLAN adds 24 bytes of overhead to each packet. D. VXLAN is primarily designed for small environments. Correct Answer: AB

QUESTION 10 Which of the following is a feature that improves 300-165 dumps the performance of software applications that run on the Cisco UCS servers in a data center by bypassing the kernel when sending and receiving networking packets? A. A, vPath B. VM-FEX C. usNIC D. VMware PassThrough Correct Answer: C

QUESTION 11 What are two characteristics of a LUN? (Choose two.) A. A LUN must be fully comprised of one physical disk B. A LUN handles file system creation C. A LUN can be comprised of multiple physical disks D. A LUN is a unique identifierCorrect Answer: CD QUESTION 12 Refer to the command line display 300-170 dumps below: vsan database vsan 1000 name FCoE vlan 1000 fcoe vlan 1000 int e1/1 switchport mode trunk switchport trunk allowed vlan 1000 no shut int vfc10 bind interface e1/1 switchport trunk allowed vsan 1000 no shut On which line does the error occur that prevents FCoE from 300-175 dumps operating correctly in a Cisco Nexus switch? A. fcoe vlan 1000 B. switchport trunk allowed vsan 1000 C. int vfc10 D. bind interface e1/1 Correct Answer: A